IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от brokerandtrader111 Разгледай мнение
    Тази логика с 5-те милиона означава, че на есен ще имаме ръст с поне 60% - 100%, а дано
    И на есен какво мислиш че ще се промени.

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
      Преди 2 дена жената един час са я натискали от Райфазен банк ,тя ми го каза.
      Техните фондове са или в чужбина или са паричен пазар. Не мисля че имат особена експозиция към БФБ.

Коментар

Предполагам, че е така..... Чух че предлагали и инвестиционно злато......

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
          Силно ме съмнява, банките винаги са си гледали собствения интерес. А техния интерес е евтин ресурс, за предпочитане без алтернатива. Тези които предлагат и фондове си предлагат фондовете, но те техните фондове с редки изключения не са в България.

Коментар

Новите кандидат милионери слагат по по 3 до 5 бона. И хиляда такива да се появат това са не повече от 5 милиона. Фрий флоута на Софикс е колко 500 -600 милиона. С 5 милиона можеш да вдигнеш пазара за месец с максимум десетина процента, но до там е играта.

Индексите няма как да порастнат ако институционални инвеститори не почнат да си увеличават дела в България. А институционални инвеститори няма да почнат да си увеличават дела в България преди икономиката на България да почне да се представя по-добре от алтернативите им за инвестиране и преди правителството да спре да прави глупости поне за шест месеца или година. И по двете точки БФБ губи в момента.

На ПФ може да не им вземат парите - най-вероятно - но им спадна притока на нов ресурс. Иначе те само за да подържат процента си на БФБ все им се налага да купуват по малко. ДФ в български акции нямат приток на капитал и те са извън пазара. Чужденци няма, БНБ и депозитара правят всичко възможно да не допускат дребни чужди спекуланти на БФБ. А големи няма.

Та в общи линии има едно въртене на празни обороти. Едни пари излизат от едно място и влизат на друго място. Но в общи линии си е игра отрицателен резултат, защото винаги има желаещи продавачи, ама няма нови пари.
            Тази логика с 5-те милиона означава, че на есен ще имаме ръст с поне 60% - 100%, а дано
            Last edited by brokerandtrader111; 18.03.2015, 08:53.

Коментар

В момента банките звънят на клиентите си и агресивно ги уговарят да влагат на борсата и форекс,защото банковите лихви са безмислени за постигане на доходност.
              Силно ме съмнява, банките винаги са си гледали собствения интерес. А техния интерес е евтин ресурс, за предпочитане без алтернатива. Тези които предлагат и фондове си предлагат фондовете, но те техните фондове с редки изключения не са в България.

Коментар

• В момента банките звънят на клиентите си и агресивно ги уговарят да влагат на борсата и форекс,защото банковите лихви са безмислени за постигане на доходност.

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                  Новите кандидат - милионери
                  Новите кандидат милионери слагат по по 3 до 5 бона. И хиляда такива да се появат това са не повече от 5 милиона. Фрий флоута на Софикс е колко 500 -600 милиона. С 5 милиона можеш да вдигнеш пазара за месец с максимум десетина процента, но до там е играта.

Индексите няма как да порастнат ако институционални инвеститори не почнат да си увеличават дела в България. А институционални инвеститори няма да почнат да си увеличават дела в България преди икономиката на България да почне да се представя по-добре от алтернативите им за инвестиране и преди правителството да спре да прави глупости поне за шест месеца или година. И по двете точки БФБ губи в момента.

На ПФ може да не им вземат парите - най-вероятно - но им спадна притока на нов ресурс. Иначе те само за да подържат процента си на БФБ все им се налага да купуват по малко. ДФ в български акции нямат приток на капитал и те са извън пазара. Чужденци няма, БНБ и депозитара правят всичко възможно да не допускат дребни чужди спекуланти на БФБ. А големи няма.

Та в общи линии има едно въртене на празни обороти. Едни пари излизат от едно място и влизат на друго място. Но в общи линии си е игра отрицателен резултат, защото винаги има желаещи продавачи, ама няма нови пари.

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                    Добро утро, спекуланти!

Днес ще ги налагаме ли с голямата сопа?
                    С каквото можем и колкото можем

Коментар

...Ако всички са в акции, кой точно ще купува че да тласка цените нагоре.
                      Новите кандидат - милионери

Коментар

• Добро утро, спекуланти!

Днес ще ги налагаме ли с голямата сопа?

Коментар

• [QUOTE=ravnovesie;1059787730]Като съм там където пазарите растят. Целта не ми е да печеля навсякъде където имам акции. Целта ми е портфейла ми да върви максимум нагоре с минимум волатилност. Всъщност ако печеля навсякъде където имам значи не правя нещата както трябва. Всичките ми активи ще са в силна корелация и ако нещата се издънят мога да загубя много. Пък аз не обичам да губя.

Но когато тренда в даден актив е очевидно надолу не съм луд че да държа същия процент в него както когато расте. А БФБ е очевидно надолу вече 9 месеца и честно казано не разбирам хора които стоят на 100% в български акции. А тренда е очевидно надолу защото всичко сочи надолу. Имаме спад на печалбите на компаниите. Имаме високи коефициенти - т.е. пазара ни всъщност е скъп, имахме банкова паника, а сега нямаме пари в фонда за гарантиране. Имаме дефлация, имаме стагниращо потребление и инвестиции. Имаме анемичен реален растеж и номинален растеж около нулата.

Всички които очакват ръст го очакват някъде в бъдещето - когато нещо си се било подобряло. И в същото време всеки инвестиращ на БФБ знае че тук ръста идва със закъснение - чак след като данните потвърдят очакванията. И въпреки това че данните в момента не предполагат растеж и въпреки това че още няма излезли данни които да поддържат растеж има достатъчно оптимисти на пазара. Което всъщност е оново лоша новина за биковете.

Ако всички са в акции, кой точно ще купува че да тласка цените нагоре.

Логиката е добра( разбира се не съм съгласен с всичко ) , когато си запазваш капитала и го увеличаваш постоянно, но друг път .....Лека нощ.

Коментар

• Първоначално изпратено от radon222a Разгледай мнение
                            Не съм споделял колко % от портфейла съм инвестирал и къде, за да правиш такова заключение.

Говорехме за принципни неща, че по време на спад в БГ губиш. Да...минимизирал си загубата, но през това време не си изкарал от БГ пари. Въпросът е как ще изкараш пари по време на спад в БГ?
                            Като съм там където пазарите растят. Целта не ми е да печеля навсякъде където имам акции. Целта ми е портфейла ми да върви максимум нагоре с минимум волатилност. Всъщност ако печеля навсякъде където имам значи не правя нещата както трябва. Всичките ми активи ще са в силна корелация и ако нещата се издънят мога да загубя много. Пък аз не обичам да губя.

Но когато тренда в даден актив е очевидно надолу не съм луд че да държа същия процент в него както когато расте. А БФБ е очевидно надолу вече 9 месеца и честно казано не разбирам хора които стоят на 100% в български акции. А тренда е очевидно надолу защото всичко сочи надолу. Имаме спад на печалбите на компаниите. Имаме високи коефициенти - т.е. пазара ни всъщност е скъп, имахме банкова паника, а сега нямаме пари в фонда за гарантиране. Имаме дефлация, имаме стагниращо потребление и инвестиции. Имаме анемичен реален растеж и номинален растеж около нулата.

Всички които очакват ръст го очакват някъде в бъдещето - когато нещо си се било подобряло. И в същото време всеки инвестиращ на БФБ знае че тук ръста идва със закъснение - чак след като данните потвърдят очакванията. И въпреки това че данните в момента не предполагат растеж и въпреки това че още няма излезли данни които да поддържат растеж има достатъчно оптимисти на пазара. Което всъщност е оново лоша новина за биковете.

Ако всички са в акции, кой точно ще купува че да тласка цените нагоре.

Коментар

Само където като тръгне нагоре на мен ми трябват 4% че да съм на нула. На теб ти трябват 25%.
                              Не съм споделял колко % от портфейла съм инвестирал и къде, за да правиш такова заключение.

Говорехме за принципни неща, че по време на спад в БГ губиш. Да...минимизирал си загубата, но през това време не си изкарал от БГ пари. Въпросът е как ще изкараш пари по време на спад в БГ?

Коментар

• Първоначално изпратено от radon222a Разгледай мнение
                                За това време загубите са ти по-малък процент, но пак са загуби. Не си изкарал пари през това време. Само си се постарал да минимизираш загубите.
                                Само където като тръгне нагоре на мен ми трябват 4% че да съм на нула. На теб ти трябват 25%.

Коментар

Working...
                                X