Първоначално изпратено от brokerandtrader111
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнениеПреди 2 дена жената един час са я натискали от Райфазен банк ,тя ми го каза.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнениеПреди 2 дена жената един час са я натискали от Райфазен банк ,тя ми го каза.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеСилно ме съмнява, банките винаги са си гледали собствения интерес. А техния интерес е евтин ресурс, за предпочитане без алтернатива. Тези които предлагат и фондове си предлагат фондовете, но те техните фондове с редки изключения не са в България.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеНовите кандидат милионери слагат по по 3 до 5 бона. И хиляда такива да се появат това са не повече от 5 милиона. Фрий флоута на Софикс е колко 500 -600 милиона. С 5 милиона можеш да вдигнеш пазара за месец с максимум десетина процента, но до там е играта.
Индексите няма как да порастнат ако институционални инвеститори не почнат да си увеличават дела в България. А институционални инвеститори няма да почнат да си увеличават дела в България преди икономиката на България да почне да се представя по-добре от алтернативите им за инвестиране и преди правителството да спре да прави глупости поне за шест месеца или година. И по двете точки БФБ губи в момента.
На ПФ може да не им вземат парите - най-вероятно - но им спадна притока на нов ресурс. Иначе те само за да подържат процента си на БФБ все им се налага да купуват по малко. ДФ в български акции нямат приток на капитал и те са извън пазара. Чужденци няма, БНБ и депозитара правят всичко възможно да не допускат дребни чужди спекуланти на БФБ. А големи няма.
Та в общи линии има едно въртене на празни обороти. Едни пари излизат от едно място и влизат на друго място. Но в общи линии си е игра отрицателен резултат, защото винаги има желаещи продавачи, ама няма нови пари.Last edited by brokerandtrader111; 18.03.2015, 08:53.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнениеВ момента банките звънят на клиентите си и агресивно ги уговарят да влагат на борсата и форекс,защото банковите лихви са безмислени за постигане на доходност.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениеНовите кандидат - милионери
Индексите няма как да порастнат ако институционални инвеститори не почнат да си увеличават дела в България. А институционални инвеститори няма да почнат да си увеличават дела в България преди икономиката на България да почне да се представя по-добре от алтернативите им за инвестиране и преди правителството да спре да прави глупости поне за шест месеца или година. И по двете точки БФБ губи в момента.
На ПФ може да не им вземат парите - най-вероятно - но им спадна притока на нов ресурс. Иначе те само за да подържат процента си на БФБ все им се налага да купуват по малко. ДФ в български акции нямат приток на капитал и те са извън пазара. Чужденци няма, БНБ и депозитара правят всичко възможно да не допускат дребни чужди спекуланти на БФБ. А големи няма.
Та в общи линии има едно въртене на празни обороти. Едни пари излизат от едно място и влизат на друго място. Но в общи линии си е игра отрицателен резултат, защото винаги има желаещи продавачи, ама няма нови пари.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениеДобро утро, спекуланти!
Днес ще ги налагаме ли с голямата сопа?
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение...Ако всички са в акции, кой точно ще купува че да тласка цените нагоре.
Коментар
-
[QUOTE=ravnovesie;1059787730]Като съм там където пазарите растят. Целта не ми е да печеля навсякъде където имам акции. Целта ми е портфейла ми да върви максимум нагоре с минимум волатилност. Всъщност ако печеля навсякъде където имам значи не правя нещата както трябва. Всичките ми активи ще са в силна корелация и ако нещата се издънят мога да загубя много. Пък аз не обичам да губя.
Но когато тренда в даден актив е очевидно надолу не съм луд че да държа същия процент в него както когато расте. А БФБ е очевидно надолу вече 9 месеца и честно казано не разбирам хора които стоят на 100% в български акции. А тренда е очевидно надолу защото всичко сочи надолу. Имаме спад на печалбите на компаниите. Имаме високи коефициенти - т.е. пазара ни всъщност е скъп, имахме банкова паника, а сега нямаме пари в фонда за гарантиране. Имаме дефлация, имаме стагниращо потребление и инвестиции. Имаме анемичен реален растеж и номинален растеж около нулата.
Всички които очакват ръст го очакват някъде в бъдещето - когато нещо си се било подобряло. И в същото време всеки инвестиращ на БФБ знае че тук ръста идва със закъснение - чак след като данните потвърдят очакванията. И въпреки това че данните в момента не предполагат растеж и въпреки това че още няма излезли данни които да поддържат растеж има достатъчно оптимисти на пазара. Което всъщност е оново лоша новина за биковете.
Ако всички са в акции, кой точно ще купува че да тласка цените нагоре.
Логиката е добра( разбира се не съм съгласен с всичко ) , когато си запазваш капитала и го увеличаваш постоянно, но друг път .....Лека нощ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от radon222a Разгледай мнениеНе съм споделял колко % от портфейла съм инвестирал и къде, за да правиш такова заключение.
Говорехме за принципни неща, че по време на спад в БГ губиш. Да...минимизирал си загубата, но през това време не си изкарал от БГ пари. Въпросът е как ще изкараш пари по време на спад в БГ?
Но когато тренда в даден актив е очевидно надолу не съм луд че да държа същия процент в него както когато расте. А БФБ е очевидно надолу вече 9 месеца и честно казано не разбирам хора които стоят на 100% в български акции. А тренда е очевидно надолу защото всичко сочи надолу. Имаме спад на печалбите на компаниите. Имаме високи коефициенти - т.е. пазара ни всъщност е скъп, имахме банкова паника, а сега нямаме пари в фонда за гарантиране. Имаме дефлация, имаме стагниращо потребление и инвестиции. Имаме анемичен реален растеж и номинален растеж около нулата.
Всички които очакват ръст го очакват някъде в бъдещето - когато нещо си се било подобряло. И в същото време всеки инвестиращ на БФБ знае че тук ръста идва със закъснение - чак след като данните потвърдят очакванията. И въпреки това че данните в момента не предполагат растеж и въпреки това че още няма излезли данни които да поддържат растеж има достатъчно оптимисти на пазара. Което всъщност е оново лоша новина за биковете.
Ако всички са в акции, кой точно ще купува че да тласка цените нагоре.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеСамо където като тръгне нагоре на мен ми трябват 4% че да съм на нула. На теб ти трябват 25%.
Говорехме за принципни неща, че по време на спад в БГ губиш. Да...минимизирал си загубата, но през това време не си изкарал от БГ пари. Въпросът е как ще изкараш пари по време на спад в БГ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от radon222a Разгледай мнениеЗа това време загубите са ти по-малък процент, но пак са загуби. Не си изкарал пари през това време. Само си се постарал да минимизираш загубите.
Коментар
Коментар