Първоначално изпратено от ravnovesie
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015
Collapse
Заключена.
X
X
-
Дайте да стъпим малко на земята. Чета темата постоянно и ми прави впечатление, че основно се разискват политически, философски или макроикономически теми! Имам чувството, че чета мемоари на Бъфет /да е жив и здрав/, Чърчил и т.н. Долара, петрола и накрая някой с 500-600 К било той влизащ или излизащ на БФБ и са дотам всичките теории
Извинявам се че ще го кажа, но основните участници тук за мен нямат и понятие от реална търговия. Доларът ако ще и да стане 10 лв., износът няма да се подобри в съответните %, поради много фактори. Тези сметки за долар-евро, петрол-евро и т.н. може да се отнасят за ЕС, за компании, които имат филиали навсякъде по света, които имат готовност, но не могат да се отнасят за нашето производство - смешно е. Нали не очаквате някоя голяма САЩ фирма да започне да търси доставчици от БГ, защото долара бил скъп? Как си представяте на практика това?Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от vankel Разгледай мнениеИзвинявай , нещо не разбрах .
Извън него ли си или си в него но скъсяваш !?
Питам защото чувствам известна раздвоеност в желанието ти хем да ти е вътре , хем ако е вътре да ти е по-къса експозицията .
Късите са ми от спекулативната част, заедно с дългите на маржин. Там нямам таргети защото си променям доста бързо портфейла.
Коментар
-
Първоначално изпратено от radon222a Разгледай мнениеТ.е. губиш време и пари.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеОчевидното - стоя извън него Или по-скоро силно си намалявам ескпозицията. Защото все пак има сериозна вероятност да не съм прав.
Извън него ли си или си в него но скъсяваш !?
Питам защото чувствам известна раздвоеност в желанието ти хем да ти е вътре , хем ако е вътре да ти е по-къса експозицията .Last edited by vankel; 17.03.2015, 23:07.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеОчевидното - стоя извън него Или по-скоро силно си намалявам ескпозицията. Защото все пак има сериозна вероятност да не съм прав.
Коментар
-
Първоначално изпратено от O2 Разгледай мнениеАбе я се стегнете малко , тук сме да изкараме неко лев а не да се возиме на стоп или на нещо подобно.....
Коментар
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениеА какво правиш, ако не се движи с твоите очаквания? Такси ли си хващаш?
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеВсички са подвалстни на емоциите, но някои са достатъчно глупави да не го разбират. Други са самовлюбени и считат, че това не важи за тях. Трети го осъзнават, но понякога въпреки осъзнаването се поддават на тях. Човек без емоции е социопат. Те не могат да бъдат премахнати а само овладяни чрез осъзнаването.
А пазарът е непредвидим. Според мен е тъпо човек да базира собственото си себеусещане на нещо извън негов контрол. Като хаоса наречен пазар. Също както е тъпо да залага в дадени позиции толкова че това да повлияе негативно на начина му на живот и така инвестирането да се превръща в хазарт.
Ок живота става по интересен когато се вкарват емоции в това което прави човек. Ама едно е емоции в мащаб да правят ежедневието по интересно, друго е емоции които докарват стрес или влияят на самооценката или начина на живот.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеЗащо, аз си нямам идея на къде ще върви пазара. Просто се возя на него когато неговото движение съвпада с моите очаквания.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениеБоже, Божеееее, сами ще се унищожим, Божеее! Кво е тва чудо, кво е тва нещо!
100% съм сигурен, че дори и ти не знаеш какво си написал
Коментар
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениеБоже, Божеееее, сами ще се унищожим, Божеее! Кво е тва чудо, кво е тва нещо!
100% съм сигурен, че дори и ти не знаеш какво си написал
Не си дорасъл за да го разбереш...
Коментар
Коментар