IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    На мен за това ми е стренно когато някой почне да приказва как вярва че пазара ще направи някакво си движение. В момента в който е вкарал вярата в решенията си и вече в главата му няма нищо освен емоции. Целият му разум служи само за рационализация на тези емоции.
    Боже, Божеееее, сами ще се унищожим, Божеее! Кво е тва чудо, кво е тва нещо!

100% съм сигурен, че дори и ти не знаеш какво си написал

Коментар

• Всички са подвалстни на емоциите, но някои са достатъчно глупави да не го разбират. Други са самовлюбени и считат, че това не важи за тях. Трети го осъзнават, но понякога въпреки осъзнаването се поддават на тях. Човек без емоции е социопат. Те не могат да бъдат премахнати а само овладяни чрез осъзнаването.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
        На пръв поглед е извън темата, но дава интересна информация.
        Първо емоционално решаваме в какво да вярваме, а после го обвиваме в рационална форма
        това всъщност е известно на психологията доста отдавна и е в основата на доста неща свързани с хора. Рекламата и политическата пропаганда са най-добрия пример. Реално хората търсят положителни емоции и гледат да ги асоциират със собствения си живот.

На мен за това ми е стренно когато някой почне да приказва как вярва че пазара ще направи някакво си движение. В момента в който е вкарал вярата в решенията си и вече в главата му няма нищо освен емоции. Целият му разум служи само за рационализация на тези емоции.

В същото време повечето хора не могат да понасят несигурност и хаос. Това им внася огромно количество стрес в живота. От тази гледна точка вярата е всъщност лекарство. Прави им живота по-добър. И ги прави ужасни играчи на пазарите.

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
          Абсолютно си е в темата, пазарите се лашкат от емоции и сантименти, то и в тази тема се вижда.
          Тук си в грешка. Пазарите не се лашкат, а лашкат. Лашкат пишман инвеститорите много яко

Коментар

Първо емоционално решаваме в какво да вярваме, а после го обвиваме в рационална форма
            Абсолютно си е в темата, пазарите се лашкат от емоции и сантименти, то и в тази тема се вижда.

Коментар

Абсолютно!
              Разумът ни служи за да намерим достатъчно аргументи за решенията, който така или иначе вземаме.
              Джоузеф Хелър май се шегуваше с това в някоя от книгите си.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                Ха, днес така са се наредили нещата че единствените 3 читави хартии на бфб са единствени и на зеленко.
                Ха, само толкова ли останаха читавите ? Кои са
                Не е препоръка... !!!
                "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• На пръв поглед е извън темата, но дава интересна информация.

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                    Аз пък купих тимаджиска позиция,която също е на плюс......
                    Също информация..
                    Успех!
                    Какво си се объркал е Монти !?

Коментар

• стига бе Монтьо къ можа да си купиш тимажииска и толкова скъпа при това . защо защо за бога

Коментар

• Първоначално изпратено от brokerandtrader111 Разгледай мнение
                        Между дргото днес изчислявайки ситуацията ми по позиции, имам предвид среден ръст/спад, а не средно претеглено съм на плюс...... Ето издадох една от позиците си
                        Аз пък купих тимаджиска позиция,която също е на плюс......
                        Също информация..
                        Успех!

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                          Утре ще го мислим ,че днес пак сме под 500 , за да стигнем 530-540 поне ,трябва да скочим над 500...
                          така , че утре пак тест на 500 и ако е неуспешен ще си пак преоценявам мнението...
                          Между дргото днес изчислявайки ситуацията ми по позиции, имам предвид среден ръст/спад, а не средно претеглено съм на плюс...... Ето издадох една от позиците си

Коментар

• Първоначално изпратено от brokerandtrader111 Разгледай мнение
                            Със сигурност знам къде има...... Проблемът е че над осигурителния праг в БГ не се плащат осигуровки...., което по същество не прави плоския данък, съвкупно с осигурителната тежест плосък налог..... Айде да те вкарам малко в твойта теза.... Но тогава може ли твойта осигурителна система да осигури тези над осигурителния максимум напълно, така че да получават адекватни пенсии????? Ето това е едно лошо наследство........

И не беше заради царя, а зариди това, че те мислеха, че това е правилно......или се убедиха, че е правилно тогава...... те казваха недейте да мислите ляво в икономиката, а мислете рационално.......-
                            Утре ще го мислим ,че днес пак сме под 500 , за да стигнем 530-540 поне ,трябва да скочим над 500...
                            така , че утре пак тест на 500 и ако е неуспешен ще си пак преоценявам мнението...

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                              Стига сте продавали бе хора, пак ли ни върнахте под 500 !??
                              Как не ви беше жал за индекса, за ентусиазма и за.. (да не казвам, че ще наскачат "монтитата")
                              Всеки път след еднодневен добър ръст има лека корекция - от тук нататък пак здраво нагоре!!!!!!

Коментар

• Стига сте продавали бе хора, пак ли ни върнахте под 500 !??
                                Как не ви беше жал за индекса, за ентусиазма и за.. (да не казвам, че ще наскачат "монтитата")
                                Не е препоръка... !!!
                                "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

Working...
                                X