IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

Според мен плоския данък се въведе под натиск от царя и неговия антураж...
    В началото имаше голяма полза ,докато не тръгна БГ накриво и на зле...
    Сега от негжо няма никаква полза ,защото само прави бедните по бедни а богатите по богати...и никакви доходи във хазната...
    Което води до антагонизъм в обществото....
    казано при криза всеки поема бремето на загубите пропорционално на свойте възможности......
    А ние сме във криза перманентно...
    Знаеш ли къде има плосък данък освен у нас....
    Със сигурност знам къде има...... Проблемът е че над осигурителния праг в БГ не се плащат осигуровки...., което по същество не прави плоския данък, съвкупно с осигурителната тежест плосък налог..... Айде да те вкарам малко в твойта теза.... Но тогава може ли твойта осигурителна система да осигури тези над осигурителния максимум напълно, така че да получават адекватни пенсии????? Ето това е едно лошо наследство........

И не беше заради царя, а зариди това, че те мислеха, че това е правилно......или се убедиха, че е правилно тогава...... те казваха недейте да мислите ляво в икономиката, а мислете рационално.......-

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
      Мечета, вземете въздух днес, че скоро пак бой по каските
      Само така! Никаква милост за мечетата
      Не е препоръка... !!!
      "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
        Пипбелов, има и друг вариант веднага да си стиснем ръцете. Примерно ако си купиш малко физическо инвестиционно злато. Да ти натежи в ръката и да ти блесне в очите. Веднага ще се влюбиш. Тогава вече цената няма да има значение и няма да имаме точки с различни възгледи.
        Не съм чак такъв извратеняк ачи и в жълто тенеке да взема да съ влюбвам...
        Ма на около 300 лъвчета може и да си взема някое друго напалъонче за разнообразие.
        Цената винаги има значение.

Коментар

Сега от негжо няма никаква полза ,защото само прави бедните по бедни а богатите по богати...и никакви доходи във хазната...
          казано при криза всеки поема бремето на загубите пропорционално на свойте възможности......
          В много държави има плосък данък
          мненията ми не са препоръка за покупко-продажба!

Коментар

• Ха, днес така са се наредили нещата че единствените 3 читави хартии на бфб са единствени и на зеленко.

Коментар

• Първоначално изпратено от brokerandtrader111 Разгледай мнение
              Специален въпрос за Монти?????? Защо по времето на тройната коалиция Овчаров и Петър Дмитров бяха инициаторите на въвеждането на плоския данък..... Кой им даде този акъл и това даде ли резултат за икономиката?????????????????????

Коментар

какво казва политиката за този ръст.....
                Цитирам думите на един бивш шеф на Световната банка, които е изрекъл лично пред мен...... Умря социализма отдавна - сега умира Уол стриит капитализма...., но остава пазара..........Изводите са за теб... Сега В иоставям за да не се нервя повече..... Успех на всички!!!!!!! Това беше през 2008 г......

Коментар

• Специален въпрос за Монти?????? Защо по времето на тройната коалиция Овчаров и Петър Дмитров бяха инициаторите на въвеждането на плоския данък..... Кой им даде този акъл и това даде ли резултат за икономиката?????????????????????

Коментар

Както казах преди време не се опитвайте да ме вкарвате в политически коментари..... Ако това те кефи да и икономиката и борсата в БГ преди 2008 г. бяха в разцвет..... И давах десетки интервюта тогава.... Да ама ние сме малки като държава и икономика със слабо развита борса и слабо развити капиталови пазари..... Нас не ни удари финансовата криза по тази причина, а последващата я икономическа...... Сега обаче нещата стоят по друг начин и отново казвам - аз съм оптимист, ако не изцяло - поне за позициите които имам..... а те освен една - другите дори за мен са ми много странни......Но ги имам и разчитам..........А позитивизма за икономиката ни като цяло също остава......Да разбира не с 6-7% ръст, но позитивизъм!!!!!!!!!!!! Всеки има своя стратегия и да се оправя както ще!!!!!!! Поздрави и успех на всички бици и по-малко на мечките!!!! Поздрави на всички и успех!!!!!!
                    какво казва политиката за този ръст.....

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                      +++++++++++++++
                      Абсолютно.
                      Мажовците и политиците ни са за боклука.
                      Патриотизма на ъпърсъфорумците опира само до това да завият в целофанче с панделка шитовете си за да се отърват сгодно.

Бе една кръвна група сме с тебе, доста сходно мислим.
                      Само за златото не можем се разберем, ама и там 20-30% по надоле може би ще си стиснем ръцете...
                      Пипбелов, има и друг вариант веднага да си стиснем ръцете. Примерно ако си купиш малко физическо инвестиционно злато. Да ти натежи в ръката и да ти блесне в очите. Веднага ще се влюбиш. Тогава вече цената няма да има значение и няма да имаме точки с различни възгледи.

Коментар

как да ти го каза....
                        През 2008-2012 г.....защо борсата е била около 300....
                        А сега е 500...
                        Точно заради бъдещите очаквания.....който все повече намаляват.....като чуждите инвеститори....
                        Ще кажеш ,че пак имам политически елемент...
                        Орешарски се свързваше с успешен финансист и затова борсата ръстеше...
                        Сега Борисоф се свързва с това което е правил от 2009 г до 2013 плюс простотиите който ни изненадват всеки ден-....
                        ...
                        Както казах преди време не се опитвайте да ме вкарвате в политически коментари..... Ако това те кефи да и икономиката и борсата в БГ преди 2008 г. бяха в разцвет..... И давах десетки интервюта тогава.... Да ама ние сме малки като държава и икономика със слабо развита борса и слабо развити капиталови пазари..... Нас не ни удари финансовата криза по тази причина, а последващата я икономическа...... Сега обаче нещата стоят по друг начин и отново казвам - аз съм оптимист, ако не изцяло - поне за позициите които имам..... а те освен една - другите дори за мен са ми много странни......Но ги имам и разчитам..........А позитивизма за икономиката ни като цяло също остава......Да разбира не с 6-7% ръст, но позитивизъм!!!!!!!!!!!! Всеки има своя стратегия и да се оправя както ще!!!!!!! Поздрави и успех на всички бици и по-малко на мечките!!!! Поздрави на всички и успех!!!!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                          Мечета, вземете въздух днес, че скоро пак бой по каските
                          Кой пък ще ги чака

Коментар

• Мечета, вземете въздух днес, че скоро пак бой по каските

Коментар

Е тук отнови си прав, но ще расте преди време писах защо..... Първо сме подценени, второ в момента се изгражда или предстои да се изгради фондамента..... идват и ще идват инвестиции, чакат се хубави новини по ключови компании, хубави общи събрания..... И най-вече сме подценени .... Дал господ да се случат няколко хубави реформи, както и развързването на казуса с пенсиите и това ще отпуши напрежението...... Така, че 2015 ще е позитивна, е не като 2013 при, която реализирах 4 пъти ръст..... Да аама през 2013 съм на около 15% минус.... но към днешна дата се връщам на почти на изходна позиция от края на 2013 г. .... Важното е всеки да има собствена стратегия.........
                              как да ти го каза....
                              През 2008-2012 г.....защо борсата е била около 300....
                              А сега е 500...
                              Точно заради бъдещите очаквания.....който все повече намаляват.....като чуждите инвеститори....
                              Ще кажеш ,че пак имам политически елемент...
                              Орешарски се свързваше с успешен финансист и затова борсата ръстеше...
                              Сега Борисоф се свързва с това което е правил от 2009 г до 2013 плюс простотиите който ни изненадват всеки ден-....
                              ...

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
                                Виж това е друга тема. Може да расте, може и да не расте. За 2015 г. прогнозирах, че няма да расте, за 2016 г. ще видим. Това е лична прогноза, може и да бъркам. Със сигурност обаче ако расте няма да е на база фундамент както много колеги се опитват да ме убедят. Борсовите индекси след 2007 г. вече не са това, което бяха. По-скоро се придържам към мнението на Фискалист от вчера - само стимулите на ЕЦБ биха могли към днешна дата да имат някакъв индиректен ефект. Само на тези редица стимули се дължат и борсовите ралита по цял свят вече толкова години.
                                Е тук отнови си прав, но ще расте преди време писах защо..... Първо сме подценени, второ в момента се изгражда или предстои да се изгради фондамента..... идват и ще идват инвестиции, чакат се хубави новини по ключови компании, хубави общи събрания..... И най-вече сме подценени .... Дал господ да се случат няколко хубави реформи, както и развързването на казуса с пенсиите и това ще отпуши напрежението...... Така, че 2015 ще е позитивна, е не като 2013 при, която реализирах 4 пъти ръст..... Да аама през 2013 съм на около 15% минус.... но към днешна дата се връщам на почти на изходна позиция от края на 2013 г. .... Важното е всеки да има собствена стратегия.........

Коментар

Working...
                                X