IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от brokerandtrader111 Разгледай мнение
    Отново си прав - е ще намерим съгласие!!!!!!!! Но борсата ще расте
    Виж това е друга тема. Може да расте, може и да не расте. За 2015 г. прогнозирах, че няма да расте, за 2016 г. ще видим. Това е лична прогноза, може и да бъркам. Със сигурност обаче ако расте няма да е на база фундамент както много колеги се опитват да ме убедят. Борсовите индекси след 2007 г. вече не са това, което бяха. По-скоро се придържам към мнението на Фискалист от вчера - само стимулите на ЕЦБ биха могли към днешна дата да имат някакъв индиректен ефект. Само на тези редица стимули се дължат и борсовите ралита по цял свят вече толкова години.

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
      Това теоретично е така, съгласен съм. Искам обаче отново да застана зад основната си теза, че с този икономически и социален модел България не само не може, но и не трябва да расте. Не може шепа хайвани и мошеници да формират основния капитал на националната ти стокова борса, а най-богатите (далеч не най-преуспелите) хора да са тези, които търгуват с влияние, ограбват националните богатства и са част от невъобразимо голям октопод от корупционни и престъпни схеми. Ще нарека това просто рехав фундамент, меко казано. Не може да се нарече патриот този, който прокламира ръст на база рехав фундамент. Това е все едно да искаш да строиш небостъргач върху блато и да продаваш офиси в него. Това аз наричам престъпление от личен интерес.
      +++++++++++++++
      Абсолютно.
      Мажовците и политиците ни са за боклука.
      Патриотизма на ъпърсъфорумците опира само до това да завият в целофанче с панделка шитовете си за да се отърват сгодно.

Бе една кръвна група сме с тебе, доста сходно мислим.
      Само за златото не можем се разберем, ама и там 20-30% по надоле може би ще си стиснем ръцете...

Коментар

Това теоретично е така, съгласен съм. Искам обаче отново да застана зад основната си теза, че с този икономически и социален модел България не само не може, но и не трябва да расте. Не може шепа хайвани и мошеници да формират основния капитал на националната ти стокова борса, а най-богатите (далеч не най-преуспелите) хора да са тези, които търгуват с влияние, ограбват националните богатства и са част от невъобразимо голям октопод от корупционни и престъпни схеми. Ще нарека това просто рехав фундамент, меко казано. Не може да се нарече патриот този, който прокламира ръст на база рехав фундамент. Това е все едно да искаш да строиш небостъргач върху блато и да продаваш офиси в него. Това аз наричам престъпление от личен интерес.
        Отново си прав - е ще намерим съгласие!!!!!!!! Но борсата ще расте

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
          Ебати панаира!
          Споко, март месец отива за биковете.

Коментар

• Ебати панаира!

Коментар

В крайна сметка икономикса не е чиста математика и за съжаление чашата може да бъде наполвина пълна и наполвина празна, зависи от гледната точка и допусканията и условностите в анализа..... Всичко това обаче не пречи човек да е донякъде оптимист, а донякъде и патриот.....Ако ни залее негативизма, тогава все ще сме последни като нация..

Коментар

dddd, аз нямам проблеми в собствената си фирма. Ни най-малко, дори напротив. Изпращам най-силното тримесечие от създаването и. Уви, не се дължи на петрола или на подобрената конюнктура в ЕС, а на друга стратегическа работа свършена през последните години. Хипотетични мои проблеми е първото нещо, което си измисли от контекста на писанията ми. Оттам наистина каза неща, които звучаха меко казано глупаво и агресивно. За другото не ми се спори, наистина. За последните пет години почти винаги съм се оказвал прав в прогнозите си. В ситуации много по-трудно предвидими от сегашната. Анализите ви и изводите не само са на база много изопачени данни, но са и на база на много допускания и много отхвърляния. Факт, че никъде не прочетох анализ на конкуренцията (респ. конкурентните икономики). Никъде не прочетох анализ на социалния и политически риск в България. Преди години писах дипломна работа в западен университет на тема какви са шансовете и рисковете пред малки и средни западни предприятия да инвестират в България. Получих отлична оценка за аналитичния подход, но имах една основна критика - навсякъде в писанията ми лъхало патриотизъм. Шансовете леко се преекспонирали, а рисковете леко се релативирали. В защитата си бях конфронтиран с данни и анализи, в които разбрах защо е тази единствена критика към труда ми. Питаш ме откъде си събирам данни? Макроикономически данни основно от западни изследователски институти, а микроикономически основно от западни браншови организации. Повярвай ми там България от много години е много по-незначителна, отколкото някога си предполагал. Проблемът е в проектирането на собственото значение. Ти си българин и в България, имаш акции на компании от българската икономика. Вярваш в себе си и своите способности и за теб наистина това, което правиш е значимо. Но то е много незначимо за тези, от които зависи цялостно развитие на нашата държава. Това се отнася за мен, за теб и може би за всички други, които се бутаме тук. Погледни отгоре на нещата и ще видиш, че няма на какво отгоре да убеждаваш тълпата в розово бъдеще. България в цялата си съзнателна история е била обречена да върви по трънлив път. За жалост това ще продължи докато сме живи.
                Добър коментар, но всеки има право на собствено мислене!!!!1 Безспорен е факта, че при добрия анализ нещата трябва да бъдат погледнати и от "птичия поглед", т.е. отгоре... Това си част от методиката на всеки добър анализ.... Крайно съм несъгласен, че БГ статистика (въпреки, че НСИ не е в най-добра кондиция) е лоша... Напротив правят се регулярни и нергулярни мисии от Евростат и забележките или коментарите са незначителни.... Така че аз пък вярвам на статистиката, такава каквато е!!!!! Макроикономическия нализ няма как да не се базира на нея, а само на чужди статии.... По същество компаниите които правят тези анализи включително за цялата Европейска Комисия и за всички страни, не само членки на ЕС са базирани в България.... Това са няколко големи компании, които са чуждестранно участие, но са базирани в България..., а за БГ използват данни от НСИ и БНБ. Браншовите организации и техните анализи са също важни..... Какво ще кажеш за анализите на Юрочембърс...... Да ама и те ползват данни от бизнес наблюденията на НСИ. Факт е обаче, че според Юрочембърс България вече не е нито на първо, нито на трето място, както беше преди години по състояние на бизнесклимата например..... В крайна сметка икономикса не е чиста математика и за съжаление чашата може да бъде наполвина пълна и наполвина празна, зависи от гледната точка и допусканията и условностите в анализа..... Всичко това обаче не пречи човек да е донякъде оптимист, а донякъде и патриот.....Ако ни залее негативизма, тогава все ще сме последни като нация..... Както казваше един български известен и добър професор --Целите за развитие на трябва да бъдат зависими от предпоставките за развитие, защото тогава неможем да догонваме и изпреварваме.... Трябва да поставим целите, а после да работим по подобряване на предпоставките...... Сори за дългия коментар......

Коментар

минаха едни 50 бр. при хим обикновени и още 1-2 сделки на такава стойност на още 2 места, ама номера не върза........
                  Излагат се с 50 хартии. Не стават за мечки, скапана работа ...
                  Не е препоръка... !!!
                  "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                    Къде ги сваля, в шитовете или по блу-чипс ?
                    минаха едни 50 бр. при хим обикновени и още 1-2 сделки на такава стойност на още 2 места, ама номера не върза........

Коментар

• dddd, аз нямам проблеми в собствената си фирма. Ни най-малко, дори напротив. Изпращам най-силното тримесечие от създаването и. Уви, не се дължи на петрола или на подобрената конюнктура в ЕС, а на друга стратегическа работа свършена през последните години. Хипотетични мои проблеми е първото нещо, което си измисли от контекста на писанията ми. Оттам наистина каза неща, които звучаха меко казано глупаво и агресивно. За другото не ми се спори, наистина. За последните пет години почти винаги съм се оказвал прав в прогнозите си. В ситуации много по-трудно предвидими от сегашната. Анализите ви и изводите не само са на база много изопачени данни, но са и на база на много допускания и много отхвърляния. Факт, че никъде не прочетох анализ на конкуренцията (респ. конкурентните икономики). Никъде не прочетох анализ на социалния и политически риск в България. Преди години писах дипломна работа в западен университет на тема какви са шансовете и рисковете пред малки и средни западни предприятия да инвестират в България. Получих отлична оценка за аналитичния подход, но имах една основна критика - навсякъде в писанията ми лъхало патриотизъм. Шансовете леко се преекспонирали, а рисковете леко се релативирали. В защитата си бях конфронтиран с данни и анализи, в които разбрах защо е тази единствена критика към труда ми. Питаш ме откъде си събирам данни? Макроикономически данни основно от западни изследователски институти, а микроикономически основно от западни браншови организации. Повярвай ми там България от много години е много по-незначителна, отколкото някога си предполагал. Проблемът е в проектирането на собственото значение. Ти си българин и в България, имаш акции на компании от българската икономика. Вярваш в себе си и своите способности и за теб наистина това, което правиш е значимо. Но то е много незначимо за тези, от които зависи цялостно развитие на нашата държава. Това се отнася за мен, за теб и може би за всички други, които се бутаме тук. Погледни отгоре на нещата и ще видиш, че няма на какво отгоре да убеждаваш тълпата в розово бъдеще. България в цялата си съзнателна история е била обречена да върви по трънлив път. За жалост това ще продължи докато сме живи.

Коментар

Някой се опитва с по 100 лв. да сваля цени?????????
                        Къде ги сваля, в шитовете или по блу-чипс ?
                        Не е препоръка... !!!

Коментар

Някой се опитва с по 100 лв. да сваля цени?????????
                          Наистина се забелязва, отначало мислех, че ще прокарват пакети, но вече смисъла се губи..

Коментар

• Някой се опитва с по 100 лв. да сваля цени?????????

Коментар

• Навсякъде има самодоволни простаци

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                                Преци, там ли е завършил Парамов
                                Ако трябва да избирам от всички вуз, бих заложило на тези двата, мисля, че там е най-вероятно
                                Не е препоръка... !!!

Коментар

Working...
                                X