Първоначално изпратено от brokerandtrader111
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015
Collapse
Заключена.
X
X
-
-
Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнениеТова теоретично е така, съгласен съм. Искам обаче отново да застана зад основната си теза, че с този икономически и социален модел България не само не може, но и не трябва да расте. Не може шепа хайвани и мошеници да формират основния капитал на националната ти стокова борса, а най-богатите (далеч не най-преуспелите) хора да са тези, които търгуват с влияние, ограбват националните богатства и са част от невъобразимо голям октопод от корупционни и престъпни схеми. Ще нарека това просто рехав фундамент, меко казано. Не може да се нарече патриот този, който прокламира ръст на база рехав фундамент. Това е все едно да искаш да строиш небостъргач върху блато и да продаваш офиси в него. Това аз наричам престъпление от личен интерес.
Абсолютно.
Мажовците и политиците ни са за боклука.
Патриотизма на ъпърсъфорумците опира само до това да завият в целофанче с панделка шитовете си за да се отърват сгодно.
Бе една кръвна група сме с тебе, доста сходно мислим.
Само за златото не можем се разберем, ама и там 20-30% по надоле може би ще си стиснем ръцете...
Коментар
-
Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнениеТова теоретично е така, съгласен съм. Искам обаче отново да застана зад основната си теза, че с този икономически и социален модел България не само не може, но и не трябва да расте. Не може шепа хайвани и мошеници да формират основния капитал на националната ти стокова борса, а най-богатите (далеч не най-преуспелите) хора да са тези, които търгуват с влияние, ограбват националните богатства и са част от невъобразимо голям октопод от корупционни и престъпни схеми. Ще нарека това просто рехав фундамент, меко казано. Не може да се нарече патриот този, който прокламира ръст на база рехав фундамент. Това е все едно да искаш да строиш небостъргач върху блато и да продаваш офиси в него. Това аз наричам престъпление от личен интерес.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениеЕбати панаира!
Коментар
-
Първоначално изпратено от brokerandtrader111 Разгледай мнениеВ крайна сметка икономикса не е чиста математика и за съжаление чашата може да бъде наполвина пълна и наполвина празна, зависи от гледната точка и допусканията и условностите в анализа..... Всичко това обаче не пречи човек да е донякъде оптимист, а донякъде и патриот.....Ако ни залее негативизма, тогава все ще сме последни като нация..
Коментар
-
Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнениеdddd, аз нямам проблеми в собствената си фирма. Ни най-малко, дори напротив. Изпращам най-силното тримесечие от създаването и. Уви, не се дължи на петрола или на подобрената конюнктура в ЕС, а на друга стратегическа работа свършена през последните години. Хипотетични мои проблеми е първото нещо, което си измисли от контекста на писанията ми. Оттам наистина каза неща, които звучаха меко казано глупаво и агресивно. За другото не ми се спори, наистина. За последните пет години почти винаги съм се оказвал прав в прогнозите си. В ситуации много по-трудно предвидими от сегашната. Анализите ви и изводите не само са на база много изопачени данни, но са и на база на много допускания и много отхвърляния. Факт, че никъде не прочетох анализ на конкуренцията (респ. конкурентните икономики). Никъде не прочетох анализ на социалния и политически риск в България. Преди години писах дипломна работа в западен университет на тема какви са шансовете и рисковете пред малки и средни западни предприятия да инвестират в България. Получих отлична оценка за аналитичния подход, но имах една основна критика - навсякъде в писанията ми лъхало патриотизъм. Шансовете леко се преекспонирали, а рисковете леко се релативирали. В защитата си бях конфронтиран с данни и анализи, в които разбрах защо е тази единствена критика към труда ми. Питаш ме откъде си събирам данни? Макроикономически данни основно от западни изследователски институти, а микроикономически основно от западни браншови организации. Повярвай ми там България от много години е много по-незначителна, отколкото някога си предполагал. Проблемът е в проектирането на собственото значение. Ти си българин и в България, имаш акции на компании от българската икономика. Вярваш в себе си и своите способности и за теб наистина това, което правиш е значимо. Но то е много незначимо за тези, от които зависи цялостно развитие на нашата държава. Това се отнася за мен, за теб и може би за всички други, които се бутаме тук. Погледни отгоре на нещата и ще видиш, че няма на какво отгоре да убеждаваш тълпата в розово бъдеще. България в цялата си съзнателна история е била обречена да върви по трънлив път. За жалост това ще продължи докато сме живи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от brokerandtrader111 Разгледай мнениеминаха едни 50 бр. при хим обикновени и още 1-2 сделки на такава стойност на още 2 места, ама номера не върза........Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеКъде ги сваля, в шитовете или по блу-чипс ?
Коментар
-
dddd, аз нямам проблеми в собствената си фирма. Ни най-малко, дори напротив. Изпращам най-силното тримесечие от създаването и. Уви, не се дължи на петрола или на подобрената конюнктура в ЕС, а на друга стратегическа работа свършена през последните години. Хипотетични мои проблеми е първото нещо, което си измисли от контекста на писанията ми. Оттам наистина каза неща, които звучаха меко казано глупаво и агресивно. За другото не ми се спори, наистина. За последните пет години почти винаги съм се оказвал прав в прогнозите си. В ситуации много по-трудно предвидими от сегашната. Анализите ви и изводите не само са на база много изопачени данни, но са и на база на много допускания и много отхвърляния. Факт, че никъде не прочетох анализ на конкуренцията (респ. конкурентните икономики). Никъде не прочетох анализ на социалния и политически риск в България. Преди години писах дипломна работа в западен университет на тема какви са шансовете и рисковете пред малки и средни западни предприятия да инвестират в България. Получих отлична оценка за аналитичния подход, но имах една основна критика - навсякъде в писанията ми лъхало патриотизъм. Шансовете леко се преекспонирали, а рисковете леко се релативирали. В защитата си бях конфронтиран с данни и анализи, в които разбрах защо е тази единствена критика към труда ми. Питаш ме откъде си събирам данни? Макроикономически данни основно от западни изследователски институти, а микроикономически основно от западни браншови организации. Повярвай ми там България от много години е много по-незначителна, отколкото някога си предполагал. Проблемът е в проектирането на собственото значение. Ти си българин и в България, имаш акции на компании от българската икономика. Вярваш в себе си и своите способности и за теб наистина това, което правиш е значимо. Но то е много незначимо за тези, от които зависи цялостно развитие на нашата държава. Това се отнася за мен, за теб и може би за всички други, които се бутаме тук. Погледни отгоре на нещата и ще видиш, че няма на какво отгоре да убеждаваш тълпата в розово бъдеще. България в цялата си съзнателна история е била обречена да върви по трънлив път. За жалост това ще продължи докато сме живи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от brokerandtrader111 Разгледай мнениеНякой се опитва с по 100 лв. да сваля цени?????????Не е препоръка... !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от brokerandtrader111 Разгледай мнениеНякой се опитва с по 100 лв. да сваля цени?????????
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеПреци, там ли е завършил ПарамовНе е препоръка... !!!
Коментар
Коментар