IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Преци, там ли е завършил Парамов

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
      Монти, този Парамов от всичко разбира- дали има поне една акция
      От лесотехническия ли или минногеоложкия ?
      Не е препоръка... !!!
      "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
        Твоята приятелка психоложка казвала ли ти е, че когато човек не може кратко и ясно да обори нечия теза започва подсъзнателно да напада. Слабичко е да спекулираш с проблеми в сектора или фирмата, с която оперирам или пък да подлагаш на съмнение кадърността ми при все очевдини факти и пример, който ти посочих. И на мен понякога ми е трудно да споря с книжни червеи, но гледам да спазвам добрия тон.
        Не съм те нападал. Ясно показах, че износа за ЕС расте с 15,3 процента. Следователно общ проблем няма. Ти твърдиш, че имаш проблем с поскъпнали суровини и че чехите са по-конкурентни от теб. Следователно проблема е или в сектора в който оперираш или в твоята конкретна фирма. Това не е нападане а констатиране на очевиден факт. "С моята приятелка психоложката" сме си говорили, че често минавам през защитите на хората. Казвам истината директно и доста боли, поради което се активира защитната реакция. Мозъка отказва да възприеме нещата защото за него е твърде голям шок. По-лесно е да се реши, че статистиката за ръст на износа е фалшифицирана отколкото да се приеме, че тези проблеми са само в сектора или в конкретната фирма.
        Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
        Ще използвам твоя пример, че току виж си ме разбрал правилно. Ако Палфингер продадат на доларовите пазари повече кранове, то Палфингер ще са добре. Те обаче няма да платят повече на ХЕС за тяхната единица продукция.
        В това няма нищо лошо защото ХЕС ще продадат повече бройки и ще се качи прихода, износа и печалбите им.
        Ако обаче ХЕС купуват компоненти и материали от Турция или Китай, то за тях какъв ще е ефектът? Имаш ли статистика колко % от българските износители купуват от Азия?
        Вносът от Китай е само 3,3 процента от общият ни внос! Не е толкова потресаващо, колкото си мислите.
        За очаквания ефект от петрола изписа фермани. Ще ни осветлиш ли за очаквания ефект от скъпия долар? С опция за вариант скъп долар с покачващ се петрол. Но моля не цитирай стъкмистиката от януари. Януари мина, идва април. Еврото е 1.06 долара, а не 1.25.
        Миналата година долара беше 1,45 а през Януари беше 1,70. След като тогава имахме подобрение на търговското салдо с около 400 милиона лева при покачващ се долар защо очакваш, че когато стане 1,85 ще има изведнъж влошаване. Това е някаква извратена логика. Според теб 15 процента обезценка на валутата ще подобри търговското салдо, но 25 ще го срути. Не е логично. Интересно ми е след като за теб данните на НСИ са стъкмистика и фалшифицирани, то как си правиш прогнозите. От къде вземаш данни? Кои са истински? Според "моята приятелка психоложката" отричането на действителността е белег за други неща.
        Не възприемам и арогантното поведение, че само ти си добър мениджър и всички други в България са боклуци и не стават. Не възприемем отношението ти, че ти ще се справиш а другите некадърници ще се удавят. Видимо се справят ОК и износа за ЕС расте с 15,3 процента! Не съм чул някой да се оплаква и да мрънка!
        Винаги съм те възприемал като умно момче, което се опитва да проектира реалният бизнес върху финансовите пазари. Поради това бърка. Сега гледам как проектираш ситуацията в собствената ти фирма върху цялата икономика, отричайки обективните факти, които сочат друго нещо.
        Явно пак минах през защитите на хората и ще отрекат всичко без да се замислят.
        Не разбирам и на какво отгоре очакваш съществен ръст на петрола?

Коментар

Монти, този Парамов от всичко разбира- дали има поне една акция
          Не знам ,но пророкуваше колапс на банковата система.....
          мисля че е от антуража на гоце....

Коментар

• Монти, този Парамов от всичко разбира- дали има поне една акция

Коментар

• Първоначално изпратено от stabwound
              да, смешно е, да си смешник... дон периньоне..
              както тогава си лизал портретите на политбюро на КПСС и БКП по същия начин сега лижеш портрета на сорос и маймуната....
              познавам много дейци от СДС който са били членове на БКП и те всичките пишат и говорятк в твоя стил....
              ренегати който служат на своя интерес и който плати повече....
              личи си от 5 хиляди километри....

Коментар

UUUUUP 4000
                http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4659660

Кольо Парамов: Не е вярно, че Българската фондова борса е пред срив

Коментар

• getoff, просто така прозвуча, без лоши чувства Успех.

Коментар

• UUUUUP 4000

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                      Не се разсейвай Монти. Кажи нещо за пазаря, ще растат ли дърветата !??
                      как ,та те растат....при толкова вода и напойтелни речи.... .....

Коментар

• Напред бикове!!!!!! Почва се!!!!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                          Не се разсейвай Монти. Кажи нещо за пазаря, ще растат ли дърветата !??
                          Не е препоръка... !!!
                          "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от stabwound
                            бяхме, троших ги всичките портрети на цялото порлитбюро с една голяма сопа...

Инвеститор съм, но не желая комунистически тролове в интвеститорски сайт..
                            Аз съм дошъл да правя пари, а вие сте дошли, да ме вкарвате в партията на малоумниците, за да посрещате Путин!!
                            Не ви искам, пречите ми да правя пари!

Коментар

• Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
                              getoff, не че нещо, ама ивестирай,развивай се...
                              Не че нещо, ама не съм питал за съвет. Чудя се от един елементарен пример, как си помислихте, че мрънкам, че не инвестирам и че не съм предвидил подобна ситуация още преди години. Бях писал, че основната мениджърска работа се състои в това да предвиждаш събитията и когато настъпят да си готов за тях. Предвидил съм далеч по-катастрофални сценарии и подходът за действие е на стенд бай. Не става въпрос за мен, а за това, пред които доста други ще бъдат изправени, но няма да могат да реагират. Аз съм гъвкав, планирам в десетгодишен период, не съм подизпълнител, не завися от клиент-концерн и вземам решенията бързо и еднолично. Равновесие писа вчера колко малко БГ мениджъри имат тази култура. Правите анализи на статистиките, ала не правите анализ на потенциала на българската икономика. Няма да се повтарям, но някой вече го е направил отдавна в контекста на едно интегрирано европейско общество и действа по план вече над 20 години.

Коментар

• Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
                                Като стана на въпрос голдман-сакс смятат покупки на руски акции за добра инвестиция в момента.
                                Те не бъркат.....къде е равновесие да каже нещо по въпроса....преди 3 месеца когато купувах рупли и акции ....той си имаше мнение..фалит....

Коментар

Working...
                                X