IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
    Мисля,
    ПФ не участваха на преоценката тази година точно заради това да си запазят пропорциията в акции По данни на брокери в ПФ имат много свободен кеш който пазят за електророзпределителни и други издивелици на държавата.....

Предполагам че Алианц също е купил голям пакет ...но обратното изкупуване е мижаво по няколко хиляди така че други са играчите там. .Мажоритара..
    Дебнах странични акции от дребните ами слабично беше продажбата при другите малко Албенки ,ХИКА , ЕМКА , БРЕФ ..но малко ....
    Мисля че тези ДФ са имали свободен каш за тези покупки.
    Лошото е че тези 27 милиона на Грамърси никога няма да влезат на БФБ отново...
    Монти, стига с тези буклуци като Хика мика, емка бемка и т.н. А запри се малко с тях, то във всеки постинг ли ще ги навираш вече, бе човече ??? Досадно е !!!
    Не е препоръка ...

Коментар

• Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение
      A kak ще се отрази изтеглянето на 25 М (Софарма без обратното изкупуване) от нашата и без това неликвидна борса - просто не ми се мисли.Да се надяваме ПФ да са имали резерви
      Мисля,
      ПФ не участваха на преоценката тази година точно заради това да си запазят пропорциията в акции По данни на брокери в ПФ имат много свободен кеш който пазят за електророзпределителни и други издивелици на държавата.....

Предполагам че Алианц също е купил голям пакет ...но обратното изкупуване е мижаво по няколко хиляди така че други са играчите там. .Мажоритара..
      Дебнах странични акции от дребните ами слабично беше продажбата при другите малко Албенки ,ХИКА , ЕМКА , БРЕФ ..но малко ....
      Мисля че тези ДФ са имали свободен каш за тези покупки.
      Лошото е че тези 27 милиона на Грамърси никога няма да влезат на БФБ отново...

Коментар

• Първоначално изпратено от Will Emerson Разгледай мнение
        Bye Bye

Buy Buy Buy Buy
        Айде Buy Buy и не се връщай повече щом не ти е интересно.
        А Досадников за малко отърва да му тегля публично една здрава за лайното дето изсра в темата за кучетата, ама нейсе...надделя ми възпитанието.
        Да му има човек дебелашкия хумор....

Коментар

A kak ще се отрази изтеглянето на 25 М (Софарма без обратното изкупуване) от нашата и без това неликвидна борса - просто не ми се мисли.Да се надяваме ПФ да са имали резерви
          аз не виждам така нещата - най-малко защото от началото на годината не сме видели разпродажби за 25млн. - тези пари просто не са били на БФБ за да ги вземе някой от там! Напротив аз бих интерпретирал така: ПФ -та имат много кеш и винаги имат готовност като видят отлична компания на добра цена да извадят и да купят!!!

Коментар

• A kak ще се отрази изтеглянето на 25 М (Софарма без обратното изкупуване) от нашата и без това неликвидна борса - просто не ми се мисли.Да се надяваме ПФ да са имали резерви

Коментар

• Първоначално изпратено от dosadnik Разгледай мнение
              Тая тема що не я заключат вече. Не мисля, че е актуална
              Bye Bye

Buy Buy Buy Buy
              If you really want to do this with your life you have to believe that you’re necessary. And you are. People want to live like this in their cars and their big fucking houses that they can’t even pay for? Then you’re necessary. The only reason they all get to continue living like kings is because we’ve got our fingers on the scales in their favor. I take my hand off and the whole world gets really fucking fair really fucking quickly and nobody actually wants that. They say they do but they don’t. They want what we have to give them, but they also want to play innocent and pretend they have no idea where it came from. That’s more hypocrisy than I’m willing to swallow.
              Fuck them. Fuck normal people.

Коментар

• Тая тема що не я заключат вече. Не мисля, че е актуална

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
                  Е, ако трябва да сме точни през 2003-а влизаха само турбо ентусиасти, през 2005 вече имаше игра, а сериозните IPO станаха 2006 (Адванс, Химимпорт и Монбат) и 2007 останалите + увеличение на капитала и вторични.

Аз лично съм участвал само в едно вторично, две увеличения и в нито едно IPO (просто почти всички бяха над реална цена, а някои и много над реална).

После изпуснаха пазара (алчност, паника и неопитност, в съчетание с безпрецедентен срив на чуждите). В резултат скапаха едва проходил бизнес и 90% от професионалните играчи в момента нямат опция да си изкарват разходите от БФБ.
                  "Някой е направил ИПО 2003 г. на 10 лв. И според теб през 2006-7г. си го е изкупил на левче?" Това бе просто чисто хипотетичен пример, с който исках да покажа, че монетата има и друга страна! Също така, че не е редно да се обобщават така грубо всичко и всички!
                  Last edited by първи стъпки; 06.04.2012, 23:44.

Коментар

• Първоначално изпратено от първи стъпки Разгледай мнение
                    На умряло куче нож вадите....

Някой е направил ИПО 2003 г. на 10 лв. И според теб през 2006-7г. си го е изкупил на левче?
                    Защо се правят изводи само от подбрани периоди, защо се обобщават така хамалската всички компании, нима всички имат един собственик и еднакви намерения?
                    Е, ако трябва да сме точни през 2003-а влизаха само турбо ентусиасти, през 2005 вече имаше игра, а сериозните IPO станаха 2006 (Адванс, Химимпорт и Монбат) и 2007 останалите + увеличение на капитала и вторични.

Аз лично съм участвал само в едно вторично, две увеличения и в нито едно IPO (просто почти всички бяха над реална цена, а някои и много над реална).

После изпуснаха пазара (алчност, паника и неопитност, в съчетание с безпрецедентен срив на чуждите). В резултат скапаха едва проходил бизнес и 90% от професионалните играчи в момента нямат опция да си изкарват разходите от БФБ.

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                      Никой не те кара да им помагаш ...аз моите хартийки си ги държа - щом при мечките останах на + , си оставам оптимист....доволен от търговията на БФБ...само аз ли съм сигурно защото пропуснах голямото рали, нооооо смятам да участвам следващия път
                      На кого да помагам, въобще не те разбирам?
                      За това, че си на печалба - голямо евала - тук всички сме така !
                      Не разбирам и за кой следващ път говориш, но трябва да излизам.
                      Приятна вечер!

Коментар

• Първоначално изпратено от първи стъпки Разгледай мнение

Някой е направил ИПО 2003 г. на 10 лв. И според теб през 2006-7г. си го е изкупил на левче?
                        Защо се правят изводи само от подбрани периоди, защо се обобщават така хамалската всички компании, нима всички имат един собственик и еднакви намерения?
                        Никой не те кара да им помагаш ...аз моите хартийки си ги държа - щом при мечките останах на + , си оставам оптимист....доволен от търговията на БФБ...само аз ли съм сигурно защото пропуснах голямото рали, нооооо смятам да участвам следващия път
                        За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                          Аз имам просто обяснение за някои неща, които се случват :
                          Ако само си представите, че имате възможност на направите IPO с милиони бройки на цена 10 лв. 3-4 години по-късно имате възможност да си ги купите на левче - може и не лично..Дали ще го направите ? И какво ще си мислите за инвеститорите, които чакат да хванат бичия тренд /тренд ли казах /...от 3 лв. нагоре
                          Истинските инвеститори са били и си остават мажовците...сори, не съм от тях
                          Не ви агитирам и както е редно да се каже - не ви съветвам да купувате или продавате ценни книжа.

Коментар

Поредната недомислица на ръководството на БФБ - http://www.x3news.com/?x3id=60198
                            Преди 2 седмици вкараха ERG 3 в БГ рейт , а сега го изкарват на алтернативен пазар ,щото не отговарял на критериите им.
                            Нещо критериите за определяне на индекси им куцат.
                            В БГ рейт изкараха Феър плей ,за да вкарат Експат и И Ар Джи 3 ???
                            В БГ 30 вкараха Холдинг Варна и Химснаб ,при положение че при правилата им е писано,че може да са максимум 2 дружества от икономическа група (там са и Хима и ЦКБ)
                            В БГ 40 вкараха Полимери и станаха за смях ,та го изкараха.
                            В Софикс вкараха дружество ,на което общото събрание е гласувало ликвидация и цялата му търговия е водена от това условие !!!!
                            Скоро ще правят търговията цял ден, при положение че сега има моменти 15-20-25 минути без сделка.Тогава как ли ще стане
                            Неадекватните им критерии и политика водят до излизането на повечето участници от БФБ.
                            Единствената надежда е приватизацията ,но при това състояние на БФБ едва ли ще има много кандидати и вероятно няма да стане скоро. Дано не съм прав.
                            Аз имам просто обяснение за някои неща, които се случват :
                            Ако само си представите, че имате възможност на направите IPO с милиони бройки на цена 10 лв. 3-4 години по-късно имате възможност да си ги купите на левче - може и не лично..Дали ще го направите ? И какво ще си мислите за инвеститорите, които чакат да хванат бичия тренд /тренд ли казах /...от 3 лв. нагоре
                            Истинските инвеститори са били и си остават мажовците...сори, не съм от тях
                            Не ви агитирам и както е редно да се каже - не ви съветвам да купувате или продавате ценни книжа.
                            За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Поредната недомислица на ръководството на БФБ - http://www.x3news.com/?x3id=60198
                              Преди 2 седмици вкараха ERG 3 в БГ рейт , а сега го изкарват на алтернативен пазар ,щото не отговарял на критериите им.
                              Нещо критериите за определяне на индекси им куцат.
                              В БГ рейт изкараха Феър плей ,за да вкарат Експат и И Ар Джи 3 ???
                              В БГ 30 вкараха Холдинг Варна и Химснаб ,при положение че при правилата им е писано,че може да са максимум 2 дружества от икономическа група (там са и Хима и ЦКБ)
                              В БГ 40 вкараха Полимери и станаха за смях ,та го изкараха.
                              В Софикс вкараха дружество ,на което общото събрание е гласувало ликвидация и цялата му търговия е водена от това условие !!!!
                              Скоро ще правят търговията цял ден, при положение че сега има моменти 15-20-25 минути без сделка.Тогава как ли ще стане
                              Неадекватните им критерии и политика водят до излизането на повечето участници от БФБ.
                              Единствената надежда е приватизацията ,но при това състояние на БФБ едва ли ще има много кандидати и вероятно няма да стане скоро. Дано не съм прав.

Коментар

• как да стане бре Shemata,
                                с -5.5% пром производство

Коментар

Working...
                                X