IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Та вие си дремете на оборот от 100 хил лв. на ден

Коментар

• Първоначално изпратено от realista Разгледай мнение
      Според мен в момента няма причина за продаване, а причини за купуване ще има все повече. Има много пари, които "спят", но това няма как да продължи вечно, защото се обезценяват. След изплащането на депозитите от КТБ, една част от парите ще влязат най - малкото във взаимните фондове, които може да раздвижат търговията. А иначе пари на борсата има. Не е препоръка.
      Браво, браво, все повече хоря узряват

А, и като ни е тъп пазара, имаме златни примери, че могат да се правят отлични пари и без пазара да отреагира и спейки. ГАЗ никой не купуваше на 1 лв., но мажо реши да изкупи на 10 лв. - няма лошо. Така ще стане и с Топливо и очаквам и Синергон. Пазара нека си спи, но има сериозни мажовци, които си оценяват акциите реално и те купуват.

Така ще стане и с ЦКБ според мен, да не мислите, че мажо не оценява, че е на цена колкото ГАЗ в момента? И там ще има нещо, няма начин.

Коментар

• Според мен в момента няма причина за продаване, а причини за купуване ще има все повече. Има много пари, които "спят", но това няма как да продължи вечно, защото се обезценяват. След изплащането на депозитите от КТБ, една част от парите ще влязат най - малкото във взаимните фондове, които може да раздвижат търговията. А иначе пари на борсата има. Не е препоръка.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
          Монти, изобщо не схващаш как работи пенсионната система. Към 30.06.2014 нетните входящи потоци към фондовете са били на стойност 839 милиона лева годишно. Когато започнат да плащат пенсии това няма да се промени стъществено. Входящите потоци ще превишават изходящите и нетната стойност не само няма да намалява а и ще се увеличава значително в следващите 10 години. Математически е невъзможно да им се наложи да продават акции за да плащат пенсии в следващите 30 години. Според мен периода е доста по-дълъг, но е необходимо да сме консвервативни.
          та кога ще плащат пенсии казваш....

Коментар

• Монти, изобщо не схващаш как работи пенсионната система. Към 30.06.2014 нетните входящи потоци към фондовете са били на стойност 839 милиона лева годишно. Когато започнат да плащат пенсии това няма да се промени стъществено. Входящите потоци ще превишават изходящите и нетната стойност не само няма да намалява а и ще се увеличава значително в следващите 10 години. Математически е невъзможно да им се наложи да продават акции за да плащат пенсии в следващите 30 години. Според мен периода е доста по-дълъг, но е необходимо да сме консвервативни.

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
              Днес ще къртим ли миФки?
              Не. Само плочки и дограма.

А за бутане на сгради да не говорим.
              Мнението има аналитичен характер и НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА препоръка за ВЗИМАНЕ на инвестиционно решение!

Коментар

Днес ще къртим ли миФки?
                миЙки по добре

Коментар

• Днес ще къртим ли миФки?

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
                    Какво значи вече съм купил. То всеки твърди, че е купил. Ала всяка следваща акция може да стане х2, х3. Как може да не купиш още при такива перспективи?
                    Аз колкото съм искал съм си купил. Ако се наложи пак ще си купя. И аз не купувам акциите както ми падне, а гледам дадена позиция да не превишава определен процент от портфейла ми. Та така

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                      Ravnovesie,
                      Дори и Батя за който твърдите, че е спекулант си е чист дългосрочен. Купил е някакви пакети и многократно декларира, че няма да играе по корекции а ще продава в края на тренда. Спекулантското го влече и периодично регулира ливъриджа, но е по-скоро дългосрочен.
                      Спекулантт.....чист
                      Купил е пакети на ливъридж и ако сега казваш ,че тренда е бичи и той вие ,като линейка всеки ден да има ъп ,какво ще стане след година когато на запад се обърнат нещата и репата у нас почнат да гърмят ,смяташ че маркета няма да тръгне със стотици пунктове надолу ли.....ами нямаше Корп и тръгна а сега не ....
                      Казваш дългосрочен 5 г....
                      След година ,някой умник ще накара ПФ да плащат пенсии....Тогава какво ще стане като зад тези акции няма нищо или няма кой нищо да даде.....
                      А батя ще е на ливъридж 300 % няма да вие а ще Фърчи..... като совалка....
                      Ако му вярваш ,че няма да продава....
                      за мен е нонсенс ,спекулант дългосрочен.....
                      И сега се говори за първа и втора категория да плащат....

Коментар

Защото вече съм купил.
                        Какво значи вече съм купил. То всеки твърди, че е купил. Ала всяка следваща акция може да стане х2, х3. Как може да не купиш още при такива перспективи?

Коментар

• Първоначално изпратено от Иво Орозов Разгледай мнение
                          Защото, г-н Геттофф, купуваме по малко. За да има за по-дълго. И най-вече не тръбим.
                          Бая малко трябва да е. Че и сега да не забележим.

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
                            Едно не разбирам. Като толкова много хора сте толкова убедени в БГ акциите, икономиката и тренда защо не КУПУВАТЕ?? Това е въпросът. Има Химимпорт под 1.90 няколко хиляди, а съм сигурен и че пакет ще намерите. Има Трейс под 7 лв. с хиляди. Има ЦКБ, има шитове за милион..Защо не КУПУВАТЕ? Убедени сте в едни 25% като за начало, после 200-300%..Ами какво са тогава 4-5 % над сегашните курсове?
                            Защото вече съм купил.

Коментар

• Защото, г-н Геттофф, купуваме по малко. За да има за по-дълго. И най-вече не тръбим.

Коментар

• Всеки си има някаква своя реалност, с която допринася за реалността, в която живеем всички. Съвкупната реалност на всички, които търгуват на нашата борса се вижда на графиката. Невъзможността да си отговориш на въпросите защо изглежда така говори за непознаване на материята.

В момента графиката (от там и икономическите процеси) казва/т, че все още сме в бичи тренд и е по-вероятно той да продължи. Имаме 540 ниво за Софикс отгоре и 500-510 ниво на Софикс отдолу. Последната линия на защита е 460-470.

Тълкуването ми за реалността към настоящия момент е, че се готви щурм на биковете и това ще бъде затвърдено при пробив на 540. Ако не видим такова нещо, а видим бързо връщане към 500 и пробив на това ниво ще ревизирам позицията си.

Имам бидове по позции и чакам да ми продадат

Бъдете здрави и успех!
                                Last edited by Mr.Profit; 11.11.2014, 01:15.
                                Keep going ...

Коментар

Working...
                                X