IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
    ...
    Дори и Батя за който твърдите, че е спекулант си е чист дългосрочен. Купил е някакви пакети и многократно декларира, че няма да играе по корекции а ще продава в края на тренда. Спекулантското го влече и периодично регулира ливъриджа, но е по-скоро дългосрочен.
    Прав си, нагодих се спрямо ниско ликвидния пазар и според натрупания опит от предходния бичи пазар (2001-2007). Както правилно казва Биг беър, станахме дялови инвеститори - купуваме и държим 3-5 г.
    Споделям и мнението ти за липсата на фундамент за спад и опасението че без спекуланти пазара затихва. Все пак обаче, вярвам че постепенно ще се раздвижи отново и скоро пак ще имаме рали. Да заработи новото правителство, да се платят и гарантираните от КТБ и дори само надцакването на бида от дългосрочните ще задвижи машината, ще тръгне ръста и постепенно ще започне да привлича и тълпата... и ето ти ново родео

Коментар

• Първоначално изпратено от stat counter Разгледай мнение
      А, що...? В последните дни се понаправиха пари.
      Щом мислиш така.

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
        E, нали системата е свръхликвидна? Нали ПФ и банки пръщят от пари. Нали тука хиляди хора осребриха дивиденти от сума ти позиции. Бизнеси, заплати, дивиденти, ренти, репа, кредити на промоционална лихва. Всичко да се насочи към БФБ и нейните свръхподценени компании. Като нещата са ясни като бял ден и посоката е само нагоре..Чудя се..Защо не КУПУВАТЕ?
        Аз излагам лично мнение и си нося рисковете! Имам акции на БФБ! Не е препоръка а е мнение за следващите няколко години! Никой не знае какво може да се случи но аз залагам на позитивен вариант за БФБ.

Би ли споделил ти в какво би инвестирал в следващите 2-3 години? Аз лично харесвам и злато/сребро но мисля че корекцията не е приключила!

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнение
          Е на 45 милиона фрий флоут не са никак много.

А иначе това просто е поредната издънка на фондмениджърите.ПИб се справя по-зле от повечето компании от софикс.
          А, що...? В последните дни се понаправиха пари.

Коментар

• Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение
            Ми пари няма за това не купуват
            E, нали системата е свръхликвидна? Нали ПФ и банки пръщят от пари. Нали тука хиляди хора осребриха дивиденти от сума ти позиции. Бизнеси, заплати, дивиденти, ренти, репа, кредити на промоционална лихва. Всичко да се насочи към БФБ и нейните свръхподценени компании. Като нещата са ясни като бял ден и посоката е само нагоре..Чудя се..Защо не КУПУВАТЕ?

Коментар

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
              Все още сме в бичи тренд!

Нека сега да се върнат парите на хората от КТБ и да тръгне новото правителство пък да видим. Може една малка част от тези 3.5 млд да се насочат към БФБ все пак това са хора търсещи по висока доходност и едни 3% на година може да се видят твърде ниски. Въпреки новите заеми, държавата остава с един от най ниските дългове в Европа! Трябват и много реформи за да тръгне с по силни темпове икономиката!

Не е препоръка! Успех!
              Принципно съм съгласен,но едва ли може да се разчита на върнатите от КТБ пари-ти ако си на мястото на депозитарите които току-що отървали кожата и то след депозит в една от уж "най-сигурните инвестиции" ,сега веднага след това да се нахендриш на многократно по рискова като БФБ...не ми се вярва някак сиБорсите принципно тръгват когато има сигурност за растеж и тогава се появява желание за риск!Още известно време ще бутаме полекичко ние ,дето се опитваме да ловим дъна!

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
                Едно не разбирам. Като толкова много хора сте толкова убедени в БГ акциите, икономиката и тренда защо не КУПУВАТЕ?? Това е въпросът. Има Химимпорт под 1.90 няколко хиляди, а съм сигурен и че пакет ще намерите. Има Трейс под 7 лв. с хиляди. Има ЦКБ, има шитове за милион..Защо не КУПУВАТЕ? Убедени сте в едни 25% като за начало, после 200-300%..Ами какво са тогава 4-5 % над сегашните курсове?
                Ми пари няма за това не купуват

Коментар

• Едно не разбирам. Като толкова много хора сте толкова убедени в БГ акциите, икономиката и тренда защо не КУПУВАТЕ?? Това е въпросът. Има Химимпорт под 1.90 няколко хиляди, а съм сигурен и че пакет ще намерите. Има Трейс под 7 лв. с хиляди. Има ЦКБ, има шитове за милион..Защо не КУПУВАТЕ? Убедени сте в едни 25% като за начало, после 200-300%..Ами какво са тогава 4-5 % над сегашните курсове?

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                    На борсата са останали само дългосрочните инвеститори. Спекулантите ги няма. Затова нямаме обороти. Проблема при спекулантите е, че могат да печелят само при възходящ пазар, защото нямаме къси. Затова те се включват чак когато са сигурни, че е започнал ръст и правят голямото рали веднъж на една две години. Обикновенно то продължава докато дългосрочните счетат, че цените са добри за изход или докато нещо пречупи психологията на пазара. Веднъж влезли в ситуация на спадащи цени нито един спекулант няма стимул да участва на пазара. Същевременно се появява нов проблем за тях. Пенсионните фондове изкупиха съществена част от фрифлоута и се оказва, че няма достатъчен обем за търговия. Това води до свиване на ликвидността и волатилността. Тоест въпреки, че няма никакви фундаментални причини за спад то може да нямаме съществен ръст а да имаме практическо изчезване на пазара. Всякакви апокалиптични прогнози са си пълна глупост, но може поради неадекватни действия на борсовият оператор да се окажем в ситуация при която на практика няма пазар. Група дългосрочни инвеститори веднъж на няколко години си препродават един на друг някакви акции. За да имаме реална ликвидност трябва да има сценарий при който може да има едновременно няколко печеливши стратегии. Затова ни трябват деривати върху индексите и къси продажби.
                    Икономиката е в отлично състояние с перспективи за значително подобряване и съществен спад на пазара няма как да има. Въпреки всичко борсата трябва спешно да вземе мерки за привличане на спекулантите защото в противен случай може и да няма на практика борса. Това става с ликвидност и волатилност. За да ги има трябва да имаме къси продажби индекси и опции. Това ще създаде възможност да се срещант различни потенциално печеливши стратегии и това ще даде възможност да се случи сделка. Как е възможно да очакваме оборот в ситуация при която цената е относително ниска и никой не иска да продаде а купувачите не бързат да качват цената към справедливи стойности защото са дългосрочни. Днес ще купят малко след две седмици пак и така. Когато всички имат само една печеливша стратегия как е възможно да се срещнат двете страни и доброволно да сключат сделка. Оказва се, че едната страна е принудена от обстоятелствата да е направи осъзнавайки, че това не е печеливш ход или трябва да имаме откровенни глупаци.
                    Хубаво е ръковорството на борсата да се замисли серизно и да не се крие зад слаба ликвидност и защита на инвеститорите в отказа си да пусне къси и деривати. Тук не е детска градина и всеки съзнателно е направил сделки. Докато няма деривати ликвидността ще продължи да намалява и се получава порочен затворен кръг. Постепенно борсата се превръща в място за дългосрочни инвеститори и за дребни спекуланти тип семкаджии. Дори и среден спекулант ще има проблеми да си управлява парите. После ръководството на борсата се чуди защо всичко живо се е прехвърлило да си губи парите на чуждите пазари.
                    Аз съм оптимистчен защото съм дългосрочен инвеститор, който финно настройва портфейла си. За мен пазара е идеален. Икономиката е в доста добро здраве противно на паникьорските мантри, които се леят от всякъде. Според мен в следващите десет години най-печеливши ще бъдат банките и затова съм си взел каквото трябва. Вътрешното потребление също ще расте бурно.
                    А кога ще има голям ръст? Тогава когато публиката реши, че борсата е започнала да расте. Тогава ще започне да вкарва пари. Затова трябва да светне на графиката на техничарите. Да приемат, че ръста е устойчив. Да се види, че някой е направил пари и така. Трябва да мине и малко време да се натрупа смелост. Предлагането е малко и трябват смешно малко пари за едно истинско рали, но трябва мотив за масата.
                    Все още сме в бичи тренд! Ако не беше паниката около банките сега кой знае къде щяхме да сме, но нека се по успокоят хората и гледай какво ще става. Аз продължавам да съм оптимист щом Софикс удържа 500 дори при голямата паника че едва ли не цялата финансова система ще рухне. Имаме ръст на Софикс през 2012 за 9%, за 2013 за 43%, а за 2014 въпреки всичко сме нагоре 9%. До края на година може пак да сме над 600.

За мен основна причина е че инвеститорите търсят по висока доходност а досегашните инвестиции за Българина като депозити и имоти са с много ниска възвращаемост която трудно покрива инфлацията.

Вижте и фрий флоута за Софикс около 900 млн, а за целият БГ40 е 1,2 млд Направо смешен размер Пенсионните фондове имат едни дълги 25%-30% от Софикс (ако някой има точно инфо да каже) и допълват всяка година.

Нека сега да се върнат парите на хората от КТБ и да тръгне новото правителство пък да видим. Може една малка част от тези 3.5 млд да се насочат към БФБ все пак това са хора търсещи по висока доходност и едни 3% на година може да се видят твърде ниски. Въпреки новите заеми, държавата остава с един от най ниските дългове в Европа! Трябват и много реформи за да тръгне с по силни темпове икономиката!

Не е препоръка! Успех!

Коментар

• Аз като супер лайк в последно време само ви чета без да пиша та ако може само да се обадя да си кажа края на декември 509
                      Пък след това дано излитаме...

не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от Инертен Разгледай мнение
                        Аз така като гледам ДСК и AIG дъжат едни 6 млн. в акции на ПИБ това никакви пари ли са за теб, при положение, че фрефлота на ПИБ е 15%. А и от тук лопсват Взаимните фондове. Като ще си разменяме статистики на Капитал, какво ще кажеш за тази http://www.capital.bg/shimg/oo_2213053.jpg ПИБ е 2-ра в анкетите на портфолиомениджърите за акция на 2014 г.
                        Е на 45 милиона фрий флоут не са никак много.

А иначе това просто е поредната издънка на фондмениджърите.ПИб се справя по-зле от повечето компании от софикс.
                        Last edited by ravnovеsie; 10.11.2014, 20:48.

Коментар

ПИБ и пенсионни фондове, като се изключи алианц които се набутаха в нея доста нелепо, не знам някой друг да държи голям пакет. А нищо чудно и алианц след това да са нетен продавач.

http://www.capital.bg/shimg/oo_2275625.jpg
                          Аз така като гледам ДСК и AIG дъжат едни 6 млн. в акции на ПИБ това никакви пари ли са за теб, при положение, че фрефлота на ПИБ е 15%. А и от тук лопсват Взаимните фондове. Като ще си разменяме статистики на Капитал, какво ще кажеш за тази http://www.capital.bg/shimg/oo_2213053.jpg ПИБ е 2-ра в анкетите на портфолиомениджърите за акция на 2014 г.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pacho Разгледай мнение
                            нашето алианц или майката ?
                            нашето

Коментар

И се набутаха в облигации на Лемън брадърс
                              нашето алианц или майката ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Pacho Разгледай мнение
                                абе , не че нещо ..... ма Алианц беха първите дет разпродадоха 2008. и по4наха с дяловете във фондове, фондовете пък ги наказаха кат смъкнаха софикса с 10 или 12 % за ден , ама после май фондовете го издухаха .... е некои други де , кат нас например - дребните спекуланти (да не говорим за дребните инвеститори)
                                И се набутаха в облигации на Лемън брадърс

Коментар

Working...
                                X