IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
    Много надценяваш аграрните херувими от УНСС. Според мен ще се засилят към изхода като агитка след мач, а фиско ще ги преджоби докат минават наоколо.

Няма препоръка.
    Ама то купувачи просто няма да има, какво като се засилят? Аз лично мога да се прежаля да купувам на Софикс 50, но те дали ще ми продават там?

Коментар

• Първоначално изпратено от DidoDinev Разгледай мнение
      Днес в съседна тема споделих хипотезата, че едва ли ПФ ще започнат да продават мощно БГ акции или БГ взаимни фондове, ако им се наложи да осигурят ликвидност.

1. Западните акции са узрели за продажба и няма да е грешка да се касира печалбата, даже обратното, и то дори да не се налага да се тегли ликвидност;

2. 2008 показа, че на нашия плитък пазар излизането на един по-голям срутва цените, а започнат ли да сипват всички, печеливши няма - и най-бързият поема мощна загуба. Защо да го правят ПФ, като могат безболезнено да минат по т. 1. Все пак на БФБ те играят (и манипулират цените) всеки ден, за какво да осират пазара с дългосрочен ефект.

Така че все пак ми се струва, че не ни чака апокалипсис. Но трус ще има със сигурност, ако не се осъзнаят двамата весели другаре - Черито и шефът му.
      ДИдо,

Тук въпроса е принципен!
      То не бе резерв на НЗОК - 1,7 млрд. лв.; национализация на ПОД, па накрая им взеха само 200 млн. лв. за категорийните; увеличаване под условие капитала на БФБ?! и т.н. та да стигнем до сегашната "УНИКАЛНА" идея да кърпят дупки в НОИ с частните ни партиди в ПОД?!

Поздрави!

Коментар

• Аз пък знам, че когато простотията и отчаянието е най-голяма е времето да се купува!

И кротко си трупам в потрефйла...

В тоя океан от книжни пари, който ни залива от всякъде буквално... от всяка точка на света... в какво да е човек?!

Акции, имоти с текущ наем или рента, благородни метали... Друго няма!

Коментар

• Засилване на бичите очаквания на форума. От една страна увеличение на бичите настроения, но от друга имаме забавяне на честотата на търговията. Лека тенденция на увеличение от нови участници наблюдаващи пазара – ръст на не търгувалите български акции от 1 % на 3,5%. Покачва се нивото на СОФИКС, при което форумът би продал позициите си в български акции от средно ниво 1389. Желанието да се инвестира значителна част от разполагаемите активи се е увеличило и вече 37 % от анкетираните биха вложили на 100 % активите си в български акции, за разлика от есента когато са били само 21 %.
          Има лек спад на кредитната експозиция, като съществен дял на кредитно купени акции имат едва 7,8 % от анкетираните, спрямо 8,4% преди три месеца.
          Значителна част от изчакващите 35 % от предходното тримесечие са преминали в колоната купуващи български акции и вече едва 20 % чакат момент за покупка.
          Отново акциите от групата на Химимпорт са с най големи оценки за подцененост, докато дивидентските акции са справедливо оценени като текуща цена според форума. Като цяло обаче форумът смята, че акциите са справедливо оценени, като средното ниво на оценка е 3,19 което е влошаване спрямо 2,95 преди три месеца. Липсата на очаквания за силно подценени компании, заедно с конверсията на чакащите във вече купили през това тримесечие и сравнително малкия процент на нововлизащи в пазара участници доведоха до фал старта на бичото рали през декември.

Анкетите са затворени от вчера. Обобщение на резултатите.

Портфейл на форума 4Q 2014

Класация на българските акции 4Q 2014

Резултатите от анкетите са най - долу като PDF файлове.
          Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

• [QUOTE=Konsultant;1059744122]ОООООООООООоуууууууууууууууууууууууууОООООООООООО
            Управителен съвет
            Управителен съвет
            13.12.2014 г. 11:11:40 САШО ПЕТРОВ ЧАКАЛСКИ
            ЛЮДМИЛА СТОЯНОВА ВАСИЛЕВА
            НИКОЛАЙ МИХАЙЛОВ КОЛЕВ
            ЛИДИЯ СПАСОВА КОЦЕВА - СТАНКОВА
            РАДОСЛАВ ТОДОРОВ МИЛЕНКОВ - Заличено обстоятелство
            ИВАНКА ТОТЕВА ПОПОВА

21.11.2014 г. 10:23:48
            САШО ПЕТРОВ ЧАКАЛСКИ
            НИКОЛАЙ МИХАЙЛОВ КОЛЕВ
            ВЛАДИСЛАВ ИВАНОВ ГОРАНОВ - Заличено обстоятелство
            РАДОСЛАВ ТОДОРОВ МИЛЕНКОВ
            ИВАНКА ТОТЕВА ПОПОВА

15.7.2014 г. 09:34:13
            ГЕОРГИ ХРИСТОВ БЕЛОВСКИ - Заличено обстоятелство
            ВЛАДИСЛАВ ИВАНОВ ГОРАНОВ
            ИВАНКА ТОТЕВА ПОПОВА
            САШО ПЕТРОВ ЧАКАЛСКИ
            ВАСИЛ БОРИСОВ ТРЕНЕВ - Заличено обстоятелство

https://public.brra.bg/Checkups/Veri...&subDeed=53998
            Ама пак си остава тъпунгер

Коментар

• Първоначално изпратено от DidoDinev Разгледай мнение
              Днес в съседна тема споделих хипотезата, че едва ли ПФ ще започнат да продават мощно БГ акции или БГ взаимни фондове, ако им се наложи да осигурят ликвидност.

1. Западните акции са узрели за продажба и няма да е грешка да се касира печалбата, даже обратното, и то дори да не се налага да се тегли ликвидност;

2. 2008 показа, че на нашия плитък пазар излизането на един по-голям срутва цените, а започнат ли да сипват всички, печеливши няма - и най-бързият поема мощна загуба. Защо да го правят ПФ, като могат безболезнено да минат по т. 1. Все пак на БФБ те играят (и манипулират цените) всеки ден, за какво да осират пазара с дългосрочен ефект.

Така че все пак ми се струва, че не ни чака апокалипсис. Но трус ще има със сигурност, ако не се осъзнаят двамата весели другаре - Черито и шефът му.
              Много надценяваш аграрните херувими от УНСС. Според мен ще се засилят към изхода като агитка след мач, а фиско ще ги преджоби докат минават наоколо.

Няма препоръка.
              Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
                Що бе бате, и ти ли не искаш евтини акции. Странни, наистина странни хора има на БФБ. Има само 2 варианта да ви разбера:
                1. Работите за ПФ, и по разбираеми причини сте прецакани
                2. На 180, 200, 380% сте в акции като батката, и репата са на кантар. Недалновидно, но пак ви разбирам.
                3. На зор сте да продавате скоро.

Всички останали според мен можем само да се радваме на промоционални цени. Всъщност това може би е идеята, хората да си оправят пенсията с евтини акциики.

Не е препоръка.
                Ами тука има немалко, които отговарят на поне един от трите критерия. Нищо чудно. Както казах вчера аз си нямам представа какво ще стане с акциите краткосрочно и наистина ми е супер интересно. Играта е направо наелектрезираща. Направо си струва да си платиш, за да я играеш (както си мисля, че ще стане в моя случай ) Въпросът е, че много хора хвърлиха наистина напразни надежди и сега определено им е трудно да се справят с това ментално. Това за жалост най-малко не е в коледния дух и аз лично съжалявам.

Коментар

• Днес в съседна тема споделих хипотезата, че едва ли ПФ ще започнат да продават мощно БГ акции или БГ взаимни фондове, ако им се наложи да осигурят ликвидност.

Коментар

• Първоначално изпратено от al4en Разгледай мнение
                    Остави какво пише, казвам ти какъв е бил тоя мишок.
                    ОООООООООООоуууууууууууууууууууууууууОООООООООООО
                    [QUOTE]
                    Управителен съвет
                    Управителен съвет
                    13.12.2014 г. 11:11:40 САШО ПЕТРОВ ЧАКАЛСКИ
                    ЛЮДМИЛА СТОЯНОВА ВАСИЛЕВА
                    НИКОЛАЙ МИХАЙЛОВ КОЛЕВ
                    РАДОСЛАВ ТОДОРОВ МИЛЕНКОВ - Заличено обстоятелство
                    ИВАНКА ТОТЕВА ПОПОВА

21.11.2014 г. 10:23:48
                    САШО ПЕТРОВ ЧАКАЛСКИ
                    НИКОЛАЙ МИХАЙЛОВ КОЛЕВ
                    ВЛАДИСЛАВ ИВАНОВ ГОРАНОВ - Заличено обстоятелство
                    ИВАНКА ТОТЕВА ПОПОВА

15.7.2014 г. 09:34:13
                    ГЕОРГИ ХРИСТОВ БЕЛОВСКИ - Заличено обстоятелство
                    ВЛАДИСЛАВ ИВАНОВ ГОРАНОВ
                    ИВАНКА ТОТЕВА ПОПОВА
                    САШО ПЕТРОВ ЧАКАЛСКИ
                    ВАСИЛ БОРИСОВ ТРЕНЕВ - Заличено обстоятелство

https://public.brra.bg/Checkups/Veri...&subDeed=53998

Коментар

• Първоначално изпратено от Konsultant Разгледай мнение
                      Байко,

Не бих казал:

http://www.capital.bg/politika_i_iko...na_obshtinska/

За съжаление в сайта на баМката има само актуалните, а не ми се търси в ТР и т.н.

Поздрави!
                      Остави какво пише, казвам ти какъв е бил тоя мишок.

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
                        За последните 17 години съм ходил веднъж на простест - миналата година при избора на Пеевски - оттеглиха го, сега е втория такъв момент в който знам че трябва да съм там, но за съжаление няма да мога. Събирайте се повече хора! ББ трябва да го оттегли!
                        Що бе бате, и ти ли не искаш евтини акции. Странни, наистина странни хора има на БФБ. Има само 2 варианта да ви разбера:
                        1. Работите за ПФ, и по разбираеми причини сте прецакани
                        2. На 180, 200, 380% сте в акции като батката, и репата са на кантар. Недалновидно, но пак ви разбирам.
                        3. На зор сте да продавате скоро.

Всички останали според мен можем само да се радваме на промоционални цени. Всъщност това може би е идеята, хората да си оправят пенсията с евтини акциики.

Не е препоръка.
                        Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от al4en Разгледай мнение
                          Баце тоя е бил директор дирекция, демек на 4-5к заплата. Не е бил изпълнителен.
                          Байко,

Не бих казал:
                          Владислав Горанов влиза в управлението на Общинска банка (обновена)Бившият заместник-министър на финансите ще стане изпълнителен директор на институцията
                          http://www.capital.bg/politika_i_iko...na_obshtinska/

За съжаление в сайта на баМката има само актуалните, а не ми се търси в ТР и т.н.

Поздрави!

Коментар

• Първоначално изпратено от Konsultant Разгледай мнение
                            +1

Само един репер - Черешаря няма право на свое мнение /според мен/, ако зависеше от него щеше да си остане начело на баМката ... /хич не му бе зле/. И тогава идва въпроса, КОЙ и ЗАЩО има интерес от икономическа паника и политическа криза?!
                            Може Би тук (http://www.mignews.info/goranov-da-k...a-vav-vlastta/ ) се крие отговора на твоите,а и на нашите въпроси,но дали е така.........кой ще ни каже.....

Коментар

• За Горанов съм съгласен. Създава сериозни прецедентни с крайна и необмислена политика. Само се чудя какви са подбудите на този човек. Подлога ли е или цели умишлено нещо. Няма как да е минФин и да не съобрази каква ще е реакцията на инвестиционната общност.

Коментар

• За последните 17 години съм ходил веднъж на простест - миналата година при избора на Пеевски - оттеглиха го, сега е втория такъв момент в който знам че трябва да съм там, но за съжаление няма да мога. Събирайте се повече хора! ББ трябва да го оттегли!

Коментар

Working...
                                X