IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
    Явно не ни е голям празника, след като си пишем с теб и то тук
    Жената ще ме бие вече, че на единия екран Форекс, на другия Инвестор, а и играя турнирче по покер
    Явно да! Аз си доработвам още ... .

Хубава вечер, интересен диалог се получи.

Пожелавам на всички празнуващи да започнат вечерта с Трифон Зарезан и да я завършат със знойна но страстна Валентинка! В Коньовица им викаме "Цепенячки"!

От бате прекрасна вечер!

Коментар

• Първоначално изпратено от Konsultant Разгледай мнение
      Здравей,
      1. Преди повече от година отвързаха МРЗ от осигурителните прагове /прочети си/!
      2. Това е фундаментален въпрос за някои принципи в осигуряването, въвежда диспропорции и ефекта му е минимален. Но не е тук мястото за влизане в детайли.
      Аз съм плащал с години на МОД, а сега помисли какво получаваш срещу това? Толкова добра услуга и права колкото ромите, социално слабите и др. Пак спирам, защото трябва да развия темата защо съм против солидарната осигурителна система, а съм ЗА комбинирана - социално капиталова.
      3. Да и халяско го наложи от 3ри до 5ет години преди крайния срок! Пак бяхме по-католици от Папата?!
      4. Да и го изпълнихме от 1ви януари 2013 г. А какво направи правителството през годините да намали отрицателния ефект от въвеждането му? Отговора е нищо! Прочети през годината, кои европейски страни /стари членки/ и какви мерки предприеха и УСПЯХА да намалят цената на горивата си ... .
      5. ......................
      6. Случайно да знаеш, че страните в който облагат дохода ти от лихви, ти дават ПРАВО да намалиш облагаемата си ОСНОВА по ЗОДФЛ с РАЗХОДИТЕ /лихвите/ по кредитите ти?
      Да знаеш, че има и необлагаем доход?
      6.1. В Германия е 800 евро на човек и 1601 евро за семейство;
      6.2. В САЩ е около 6000 долара!
      7. Да, те са обект на местното самоуправление и се решават от Общинските им съвети.
      Тук разковничето е, че при това правителство ДЪЛГОВЕТЕ на общините стигнаха 200 млн. лв. Сега направи препратка към държавната политика /в частност към бизнеса/ и колко дължи държавата на общините?! Ще стигнеш до извода, че общините вече 3ри години са изправени в ъгъла и търсят начини за оцеляване, СИРЕЧ НОВИ източници на доходи и вдигат местните си данъци и такси!

Поздрави и честит празник!
      1. Не ми се чете сега и приемаме, че си прав и това действителност е моя грешка!
      2. Наистина е глобална тема. Аз лично съм много по-социално настроен /може би защото съм по-беден, казвам го без ирония./
      3. Надявах се да не знаеш подробности, аз съм пушач и винаги си купувам цигари от Булгартабак с бандерол /нямам акции там/ и това решение ме подразни. Прав си!
      4. Не си прав, в БГ подобни мерки биха били пагубни за бюджета! Дори при днешното положение, всеки ден се обаждат някакви си хора да ни предлагат червена нафта!
      5. Да разбирам, че си съгласен с мен? Наистина съм категоричен тук!
      6. Това е мнооого дълга тема - плосък данък, сива икономика и т.н. Не съм съгласен.
      7. Не съм запознат в детайли, но Дянков се стреми задлъжнялостта да е малка. 50-50 според мен.

Явно не ни е голям празника, след като си пишем с теб и то тук
      Жената ще ме бие вече, че на единия екран Форекс, на другия Инвестор, а и играя турнирче по покер
      Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от noker.bg Разгледай мнение
        Има ли някой който да каже нещо хубаво за БФБ?
        Аз! БФБ е хубава борса!
        МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
          Кое наричаш рестриктивна политика? Единственото, което се сещам е бавенето на разплащанията, но така или иначе разходите на държавата само нагоре вървят, което за мен не е рестриктивна политика
          Рестриктивна политика - едно или няколко от следните действия - увеличаване на изземването на пари от държавата - Дянков го направи чрез увеличения на акцизи, увеличения на държавни такси и бавене на парите на фирмите.

Подържане на цикличен излишък по бюджета - Дянков го направи - може би защото не е чувал за разлика между структурен и цикличен дефицит - но в края накраищата като се опита да завърши на 0 на общ дефицит, макар и да не успя това си е реално правене на цикличен излишък.

Увеличаване на цената заемните средства - тук нямаме парична политика, но реално изземването на пари от държавата действа абсолютно по същия начин когато сме във валутен борд и имаме изтичане на капитали в чужбина. Вижда се много лесно в цената на депозитите - където макар и дянков да има малка заслуга за рязкото вдигане, все пак действаше в посока на рестрикция. И поне част от повишената цена на ресурса на банките идва от неговите действия на задържане на пари в държавата вместо да ги пуска в икономиката.

затягане на условията по кредитиране на банките - тук Дянков няма вина, но реално и с нищо не допринесе за смекчаване на реалното свиване на кредита. Напротив засили тази тенденция с това че не плащаше и бавеше плащания.

замразяване на заплати в държавната сфера, също както и на пенси ии други трансфери от държавата към домакинствата - това си го направи едно към едно.

Реално погледнато всяко по значимо действие на Дянков е с рестриктивен характер. Аз лично не се сещам за нищо което да може да определи политиката му като експанзивна или поне като неутрална. Малкото действия които всъщност не са рестрективни по характер - като взимането на дълг за плащане на стария дълг, и наливането на пари за инфраструктура, просто смекчават малко рестриктивния характер но не го променят качествено.

Коментар

• Има ли някой който да каже нещо хубаво за БФБ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
              Sofix, опъваш ли смукача?
              Яко

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                С надървени банани
                Sofix, опъваш ли смукача?
                Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                  1. = вдигане на мин. работна заплата.
                  2. Това пък какво лошо?
                  3. Задължения към договора с ЕС
                  4. Задължения към договора с ЕС
                  5. Екотаксите са намалени в ПЪТИ!!!
                  6. В цял свят се счита за нормално и се работи в посока по-богатите да плащат повече. В ЕС всички страни чух, че имат такъв данък.
                  7. Мисля, че се определя от общините, а не от държавата.
                  Здравей,
                  1. Преди повече от година отвързаха МРЗ от осигурителните прагове /прочети си/!
                  2. Това е фундаментален въпрос за някои принципи в осигуряването, въвежда диспропорции и ефекта му е минимален. Но не е тук мястото за влизане в детайли.
                  Аз съм плащал с години на МОД, а сега помисли какво получаваш срещу това? Толкова добра услуга и права колкото ромите, социално слабите и др. Пак спирам, защото трябва да развия темата защо съм против солидарната осигурителна система, а съм ЗА комбинирана - социално капиталова.
                  3. Да и халяско го наложи от 3ри до 5ет години преди крайния срок! Пак бяхме по-католици от Папата?!
                  4. Да и го изпълнихме от 1ви януари 2013 г. А какво направи правителството през годините да намали отрицателния ефект от въвеждането му? Отговора е нищо! Прочети през годината, кои европейски страни /стари членки/ и какви мерки предприеха и УСПЯХА да намалят цената на горивата си ... .
                  5. ......................
                  6. Случайно да знаеш, че страните в който облагат дохода ти от лихви, ти дават ПРАВО да намалиш облагаемата си ОСНОВА по ЗОДФЛ с РАЗХОДИТЕ /лихвите/ по кредитите ти?
                  Да знаеш, че има и необлагаем доход?
                  6.1. В Германия е 800 евро на човек и 1601 евро за семейство;
                  6.2. В САЩ е около 6000 долара!
                  7. Да, те са обект на местното самоуправление и се решават от Общинските им съвети.
                  Тук разковничето е, че при това правителство ДЪЛГОВЕТЕ на общините стигнаха 200 млн. лв. Сега направи препратка към държавната политика /в частност към бизнеса/ и колко дължи държавата на общините?! Ще стигнеш до извода, че общините вече 3ри години са изправени в ъгъла и търсят начини за оцеляване, СИРЕЧ НОВИ източници на доходи и вдигат местните си данъци и такси!

Поздрави и честит празник!

Коментар

• а така, "готови за реванш"

Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                    С надървени банани

Коментар

• Политиката влезе и в тази тема.

По-добре дайте да обсъдим кой може да купи БФБ, кой трябва да купи БФБ и кой реално ще иска и ще може да го направи. Понеже процеса се проточи, съм му изтървал края, тъй че ако някой има някоя информация или направо линк към новина, ще ви бъда благодарен, ако помогне да вляза малко в час.
                      За мен лично смяната на собствеността на БФБ ще доведе до по-активно управелине на борсата. Всъщност който и да дойде все ще по-добре май
                      Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ubaka Разгледай мнение
                        как са "биковете ветерани"
                        С надървени банани

Коментар

• как са "биковете ветерани"

Коментар

• Кво пак се надлъгвате бе?

Коментар

• Първоначално изпратено от Konsultant Разгледай мнение
                              [B]
                              [U]Сега конкретно, какво бе увеличено и то многократно:
                              1. Минималните осигурителни прагове;
                              2. Максималният осигурителен доход;
                              3. Акциз на цигарите /още в началото на мандата/, а по-късно на рязания тютюн;
                              4. Акциза на горивата;
                              5. Продуктовата такса за найлоновите торбички;
                              6. Данък лихви по депозитите;
                              7. Местните данъци и такси, особено Данък сгради и Такса смет и т.н.
                              Поздрави!
                              1. = вдигане на мин. работна заплата.
                              2. Това пък какво лошо?
                              3. Задължения към договора с ЕС
                              4. Задължения към договора с ЕС
                              5. Екотаксите са намалени в ПЪТИ!!!
                              6. В цял свят се счита за нормално и се работи в посока по-богатите да плащат повече. В ЕС всички страни чух, че имат такъв данък.
                              7. Мисля, че се определя от общините, а не от държавата.

Коментар

• Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнение
                                Kaто гледам сте на път да върнете вариант на триглавата с най-дейно участие на бат' с..гей.

Къса памет има българина.
                                Абе бат Сергей няма лошо, ама той ще си дойде с любимците от ДПС. И гледайте какво ще стане с еврофондовете и въобще с бизнеса в техните министерства.
                                Само да напомня, че те държаха едно закрито министерство /по обективни причини/, екологията /върха на корупцията/ и земеделското /когато Атерата е Агрофф бяха левче както се пее /.
                                Иначе нищо против електората им, аз съм човекът пил най-много с тях от този форум най-вероятно

Коментар

Working...
                                X