IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Централна кооперативна банка АД (CCB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
    тук мисля че се бъркаш с РОА, 3% на активите е ок

3% РОЕ си е мизерия, но аз го отдавам на трудната среда в момента и вярвам че може да нарастне в пъти след като кризата отшуми
    Батя, точно така РОА, мерси за корекцията. Да и аз мисля като теб, факт е да сравним нормите на кредитирания в сектора и да видим, нашите какво правят - всичко ще нарастне значимо както и ти каза.
    Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!

Коментар

• За мен лично ПИБ има повече потенциал от Цкб. Имам и от двете, но тук нещата са си чисто спекулативни според мен.
      Veni, Vidi, Vici

Коментар

• Първоначално изпратено от needtoknowmore Разгледай мнение
        ..А иначе едно РОЕ от 3% е добро за банките принципно. ...
        тук мисля че се бъркаш с РОА, 3% на активите е ок

3% РОЕ си е мизерия, но аз го отдавам на трудната среда в момента и вярвам че може да нарастне в пъти след като кризата отшуми

Коментар

• Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
          Ами дай по-сложно. Ако прогнозата ти е на база технически анализ добре, но щото говореше за вътрешно присъща стойност, затова се хванах на разговор. На какво се базира тази прогноза за 4.50
          Сега по сложно като искаш.
          Имам няколко допускания, от една страна са показателите в момента са занижени, кредитирането е ниско спрямо останалите, трупаме кеш, заема се една консервативна политика от ръководството до един момент - не случайно съм казал това ще е ракета след време. От друга страна взимам подобряване на макро конюнктурата на БГ и това да засили и параметрите. От друга страна субективността е нормата на растеж, нормата на дисконтиране и всичко това да го обвържеш с периода и нещата могат си дойдат до 4,5 лв - това е субективността. А иначе едно РОЕ от 3% е добро за банките принципно, а като приемем че сме със занижени показатели + цена към счети тези два фактора пак може ги дисконтираме при равни други условия ако банката, не беше свила кредита.

По линия техническият - цената доста трябва коригира спада от върха си ...

Коментар

Ами дай по-сложно. Ако прогнозата ти е на база технически анализ добре, но щото говореше за вътрешно присъща стойност, затова се хванах на разговор. На какво се базира тази прогноза за 4.50
            Най-вече на личното желание, предполагам

Сега сериозно ....ами може би идеята е, че след 2-3 г. (какъвто е хоризонта за сбъдване на прогнозата), със стабилизиране на икономиката, едно че ще се подобрят показателите на банката и второ, че оценките на банките в региона ще се подобрят съществено.
            Та погледнато от този ъгъл и при сбъдване на горните условия и аз бих подкрепил таргет 4-5 лв. тук.
            А както знаем алчността на стадото върши чудеса... така че може и повече

Коментар

• Първоначално изпратено от needtoknowmore Разгледай мнение
              Радвам се, че ти е забавно. Това са субективни оценки, много лесно би било само с Price/Book или ROE.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение
                Много наивно Красимирчо.Няма как да стане скоро 2 лв.След около 3 г може и то ако не изгърми банката и се постабелизира малко БГ-то
                Още тази година

Коментар

Вътрешна стойност от 4.50 лева, направо ме разсмя, как го изчисли това и ми покажи една банка в Европа с такива показатели, каквито ЦКБ би имала при цена 4.50 лева. При 3% РОЕ ти ще платиш 1.5 цена/счетоводна стойност.
                  Радвам се, че ти е забавно. Това са субективни оценки, много лесно би било само с Price/Book или ROE.

Коментар

...Не са и акциите единственото средство за някаква доходност Има и други начини бледолики .
                    Еее, супер тогава, значи да не те мислим.
                    Щото ми се стори, че се навърташ в темата като лисицата под асмата

Коментар

• Първоначално изпратено от Krasimir Nikolov Разгледай мнение
                      Таши, внимавай като изпуснеш вълната да не седнеш на сапата си от яд ахахах

Успех
                      Той сапа стърчи отпред и няма как да седна на него но виж някой друг спокойно може да се нанижи .

Коментар

Ами нали знаеш ташуняк, мечтите са безплатни...

А търпението е хубаво нещо, само да не го прилагаш при бичи пазар. Че тогава докато си чакаш, то питомното бегало и в някъв момент като ти свърши търпението почваш да гониш дивото по баиря
                        Та, умната и успех!
                        Хахаха това важи и за теб бледолики.Тоя пазар не е още бичи а уж си стар играч.След артия никога не бягам.Правех го преди много време кога бях неопитен и съм си взел поука.Не са и акциите единственото средство за някаква доходност Има и други начини бледолики .

Коментар

Много наивно Красимирчо.Няма как да стане скоро 2 лв.След около 3 г може и то ако не изгърми банката и се постабелизира малко БГ-то
                          Таши, внимавай като изпуснеш вълната да не седнеш на сапата си от яд ахахах

Успех

Коментар

А ще се поопъва още малко и ще тръгне натам.Няма страшно.Още не и е дошло времето да катери с цените които искате а и на тоя етап артията не ги заслужава.Аз прибрах едните дивиденти сега чакам Брефчето да ми увеличи цифричката в платформичката
                            Ами нали знаеш ташуняк, мечтите са безплатни...

А търпението е хубаво нещо, само да не го прилагаш при бичи пазар. Че тогава докато си чакаш, то питомното бегало и в някъв момент като ти свърши търпението почваш да гониш дивото по баиря
                            Та, умната и успех!

Коментар

• Първоначално изпратено от Krasimir Nikolov Разгледай мнение
                              2лв.

Коментар

Нали и сам виждаш... не ще да слезе на 60 ст. пущината й ...
                                А ще се поопъва още малко и ще тръгне натам.Няма страшно.Още не и е дошло времето да катери с цените които искате а и на тоя етап артията не ги заслужава.Аз прибрах едните дивиденти сега чакам Брефчето да ми увеличи цифричката в платформичката

Коментар

Working...
                                X