Първоначално изпратено от Батя
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ Централна кооперативна банка АД (CCB)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от needtoknowmore Разгледай мнение..А иначе едно РОЕ от 3% е добро за банките принципно. ...
3% РОЕ си е мизерия, но аз го отдавам на трудната среда в момента и вярвам че може да нарастне в пъти след като кризата отшуми
Коментар
-
Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнениеАми дай по-сложно. Ако прогнозата ти е на база технически анализ добре, но щото говореше за вътрешно присъща стойност, затова се хванах на разговор. На какво се базира тази прогноза за 4.50
Имам няколко допускания, от една страна са показателите в момента са занижени, кредитирането е ниско спрямо останалите, трупаме кеш, заема се една консервативна политика от ръководството до един момент - не случайно съм казал това ще е ракета след време. От друга страна взимам подобряване на макро конюнктурата на БГ и това да засили и параметрите. От друга страна субективността е нормата на растеж, нормата на дисконтиране и всичко това да го обвържеш с периода и нещата могат си дойдат до 4,5 лв - това е субективността. А иначе едно РОЕ от 3% е добро за банките принципно, а като приемем че сме със занижени показатели + цена към счети тези два фактора пак може ги дисконтираме при равни други условия ако банката, не беше свила кредита.
По линия техническият - цената доста трябва коригира спада от върха си ...Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!
Коментар
-
Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнениеАми дай по-сложно. Ако прогнозата ти е на база технически анализ добре, но щото говореше за вътрешно присъща стойност, затова се хванах на разговор. На какво се базира тази прогноза за 4.50
Сега сериозно ....ами може би идеята е, че след 2-3 г. (какъвто е хоризонта за сбъдване на прогнозата), със стабилизиране на икономиката, едно че ще се подобрят показателите на банката и второ, че оценките на банките в региона ще се подобрят съществено.
Та погледнато от този ъгъл и при сбъдване на горните условия и аз бих подкрепил таргет 4-5 лв. тук.
А както знаем алчността на стадото върши чудеса... така че може и повече
Коментар
-
Първоначално изпратено от needtoknowmore Разгледай мнениеРадвам се, че ти е забавно. Това са субективни оценки, много лесно би било само с Price/Book или ROE.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнениеМного наивно Красимирчо.Няма как да стане скоро 2 лв.След около 3 г може и то ако не изгърми банката и се постабелизира малко БГ-то
Коментар
-
Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнениеВътрешна стойност от 4.50 лева, направо ме разсмя, как го изчисли това и ми покажи една банка в Европа с такива показатели, каквито ЦКБ би имала при цена 4.50 лева. При 3% РОЕ ти ще платиш 1.5 цена/счетоводна стойност.Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение...Не са и акциите единственото средство за някаква доходност Има и други начини бледолики .
Щото ми се стори, че се навърташ в темата като лисицата под асмата
Коментар
-
Първоначално изпратено от Krasimir Nikolov Разгледай мнениеТаши, внимавай като изпуснеш вълната да не седнеш на сапата си от яд ахахах
Успех
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеАми нали знаеш ташуняк, мечтите са безплатни...
А търпението е хубаво нещо, само да не го прилагаш при бичи пазар. Че тогава докато си чакаш, то питомното бегало и в някъв момент като ти свърши търпението почваш да гониш дивото по баиря
Та, умната и успех!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнениеМного наивно Красимирчо.Няма как да стане скоро 2 лв.След около 3 г може и то ако не изгърми банката и се постабелизира малко БГ-то
Успех
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнениеА ще се поопъва още малко и ще тръгне натам.Няма страшно.Още не и е дошло времето да катери с цените които искате а и на тоя етап артията не ги заслужава.Аз прибрах едните дивиденти сега чакам Брефчето да ми увеличи цифричката в платформичката
А търпението е хубаво нещо, само да не го прилагаш при бичи пазар. Че тогава докато си чакаш, то питомното бегало и в някъв момент като ти свърши търпението почваш да гониш дивото по баиря
Та, умната и успех!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Krasimir Nikolov Разгледай мнение2лв.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеНали и сам виждаш... не ще да слезе на 60 ст. пущината й ...
Коментар
Коментар