Първоначално изпратено от DD
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ Централна кооперативна банка АД (CCB)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеМоже, видях го тук
http://www.infostock.bg/infostock/control/search
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеКоректно е да се сравняват еднакви периоди. Адм. разходи 2014, спрямо 2013. Ръста е 2% както посочих по-долу. Явно всяка година през кю4 правят някакви големи разходи.
Иначе дори така механично, пропорционално да пренесем тия 58,3 млн. за още едно тримесечие, биха станали 78 млн. Т.е. с 20 по-малко от реализираните 100, а не с бомбастичните 50.. нека бъдем коректни.
Коментар
-
Първоначално изпратено от DD Разгледай мнениеВ условията на пълна несигурност в глобалната финансова система е много по-важно да се управлява риска, отколкото да се търси бърза експанзия. Тази стратегия е доказано, че работи по-добре дългосрочно.
За момент прочетох "....специализирани финансови институции ..." без втората дума и ми прозвуча като SWAT ...За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
В условията на пълна несигурност в глобалната финансова система е много по-важно да се управлява риска, отколкото да се търси бърза експанзия. Тази стратегия е доказано, че работи по-добре дългосрочно.
!!! "При управлението на влошените експозиции, ЦКБ АД работи и със специализирани финансови институции, регистрирани по Наредба 26 БНБ, за придобиване на вземания по кредити, което допълнително допринася, дела на кредитите в неизпълнение в портфейла на банката да е по-нисък от този за системата." !!!Last edited by DD; 01.02.2015, 14:38.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеИмаш грешка при ПИБ! Там Р/В е 0,37
тек. цена 2,48, общ СК 728 млн. или по 6,62 на акция. 2,48/6,62=0,37
http://www.infostock.bg/infostock/control/searchЗа спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеИ въпреки цялото подозрение на спекулантите към отчета не мога да си обясня как е оценена от пазара на Р/В 0.32 ?
За сравнение FIB Р/В 0.56 , BACB Р/В 0.69 ...
Възможно ли е някой натиска цената с идеята да обира на ниски нива ....
тек. цена 2,48, общ СК 728 млн. или по 6,62 на акция. 2,48/6,62=0,37
Коментар
-
Първоначално изпратено от needtoknowmore Разгледай мнениеАми в БНБ-то, архива за 9.2014 дава 58.296 милки на администравини разходи за 12.2014 са 100.214 - гледам новият отчет на БНБ за банковата система. Ти какво гледаш?
Иначе дори така механично, пропорционално да пренесем тия 58,3 млн. за още едно тримесечие, биха станали 78 млн. Т.е. с 20 по-малко от реализираните 100, а не с бомбастичните 50.. нека бъдем коректни.
Коментар
-
Първоначално изпратено от DD Разгледай мнениеМного е добре, че са натрупали ликвидност ... особено в тези времена, но при текущите икономически условия в страната само едно умерено и прецезирано нарастване на кредитния портфейл би имал дългосрочен благоприятен ефект. Специално при ЦКБ голяма част от лошите кредити се събират от специализирани фирми и при добре обезпечен кредит - риска е ограничен, но не съм на мнение, че това трябва да е причина за нарастване на кредитния портфейл с бързи темпове, още повече пък за суми като споменаваните по-горе.
За сравнение FIB Р/В 0.56 , BACB Р/В 0.69 ...
Възможно ли е някой натиска цената с идеята да обира на ниски нива ....За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Първоначално изпратено от cymru Разгледай мнениеПодкрепям - сега гледах отчета по-подробно. Около 400 млн. нови депозити не са могли да наместят. Странно но и кредитния портфейл пада.
Коментар
-
Първоначално изпратено от cymru Разгледай мнениеувеличението Q4 към Q3 е почти толкова - т.е за q4 имаме адм. колкото за 9-месечиетоМнението не е препоръка за ПП на ЦК!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеКъде го видя това двойно бе човек
Аз виждам увеличение от 97,7 на 100,2 млн., или към 2%Не-заслужил инвеститор
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеКъде го видя това двойно бе човек
Аз виждам увеличение от 97,7 на 100,2 млн., или към 2%Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!
Коментар
-
Първоначално изпратено от needtoknowmore Разгледай мнение.... Изключително неприятно ми стана като видях двойно увеличение на адм. разходи - защо са го направили не знам с тези 50+ милиона печалба тук 2 лв. щяхме видим до Март месец.
Аз виждам увеличение от 97,7 на 100,2 млн., или към 2%
Коментар
-
Първоначално изпратено от cymru Разгледай мнениеПодкрепям - сега гледах отчета по-подробно. Около 400 млн. нови депозити не са могли да наместят. Странно но и кредитния портфейл пада.Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!
Коментар
Коментар