IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Централна кооперативна банка АД (CCB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
    Ташуняк, честно не мога разбера отде ви иде тоя голям оптимизъм за бг банките, след като със или без стрестестове е ясно на всеки че авгиевите им обори и шита за ринене от тях са огромни.
    Изобщо не си падам нито му отбирам от сектора като Равния, ала някои числа ми правят впечатление.
    Например ако вземем бг представените банки - уникредит, сосиете и райфайзена средното им РВ е 0.36. На цкб-то и пиб е 0.33
    Та къде е дисконта за това че сме вън от еврозоната и липсата на подкрепа от ецб, къде е големия ъпсайд потенциал на бг банките че нещо съм сляп да го видя...
    А РВ за евробанките като цяло е някъде 0.44-45. Човек може да си вземе диверсифициран етф и да получава над 4% дивиденти при по малко риск.
    Не ти разбирам особено булиш тезата...

ПС Иначе спекулативно и аз бих натоварил цкб на 0.7 и пиб на 1.4, ма по височко - йок, камо ли пък да градя големи позиции...
    А къде е дисконта, че на майката на Уникредит, капиталовата дупка, или нуждата от допълнителен капитал е 80 000 000 000 евро, та чак си натириха боса!

Коментар

Ташуняк, честно не мога разбера отде ви иде тоя голям оптимизъм за бг банките, след като със или без стрестестове е ясно на всеки че авгиевите им обори и шита за ринене от тях са огромни.
      Изобщо не си падам нито му отбирам от сектора като Равния, ала някои числа ми правят впечатление.
      Например ако вземем бг представените банки - уникредит, сосиете и райфайзена средното им РВ е 0.36. На цкб-то и пиб е 0.33
      Та къде е дисконта за това че сме вън от еврозоната и липсата на подкрепа от ецб, къде е големия ъпсайд потенциал на бг банките че нещо съм сляп да го видя...
      А РВ за евробанките като цяло е някъде 0.44-45. Човек може да си вземе диверсифициран етф и да получава над 4% дивиденти при по малко риск.

ПС Иначе спекулативно и аз бих натоварил цкб на 0.7 и пиб на 1.4, ма по височко - йок, камо ли пък да градя големи позиции...
      Няма какво да се чудиш.Каквото при Хима такова и тук.

Коментар

Вярно много ме дразнят ПИБ и ЦКБ с тази своя анти-дивидентна политика, но съм убеден, че скоро ще се промени .... просто трябва (трябваше) да мине време свободния free float да се намести на правилното място
        За разлика от чуждите банки , които се търгуват с подобни коефиценти тук има силна концентрация на власт...
        Което според мен е добре - нещата са твърде лични , ако ме разбираш... Например при DB какво му дреме на СЕО , че заварил скелети в гардероба или, че следствие на неудачно преструткуриране ще загуби пазарен дял и капитал ....
        За мен основния риск е ниската ликвидност, но и тя в доста случаи е предимство - засилва ефекта при покупки и изсипвания ....
        За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение
          Нищо не съм продал.Напротив купувал съм та дори и вчера купих.Акде да видим колко цкб имаш.Слагаме оферти продава и ги местим през 30сек да речем на друга цена да видим кой какво има и кой само приказва .

Коментар

• Можеше да ни погъделичкат тук с едни 4% за див също, Като ще са 10 години да са за всички, нищо че тук са 12 вече. Дано включат подобна заигравка в 10 точка от поканата (Разни)

Коментар

• Банката е перфектна иначе компанията майка нямаше да раздава дивидент.

Коментар

• Първоначално изпратено от 2012 Разгледай мнение
                ти си с кеша сега защото пак продаде по дъното ................. аз съм с акциите които купувах последните седмици и месеци
                Нищо не съм продал.Напротив купувал съм та дори и вчера купих.Акде да видим колко цкб имаш.Слагаме оферти продава и ги местим през 30сек да речем на друга цена да видим кой какво има и кой само приказва .

Коментар

модераста пак трие мненията ми...

ок

няма да пиша за да не се изнервят ...
                  Е хубава работа, аз викам да си говорим нормално пък ти викаш да ме дразниш, човек много съм "малък", че да се дразня от такова нещо. Просто ми се струва че много лични нападки разменяте във форума. Затова споделих, а излиза че се дразня. Няма такова нещо. Както казах уча се и от теб и от него и от всички тук. Има много ценни мнения обаче има и.....
                  Last edited by X_Y; 16.06.2016, 14:54.

Коментар

• модераста пак трие мненията ми...

ок

няма да пиша за да не се изнервят
                    Last edited by X_Y; 16.06.2016, 14:53.

Коментар

как така преди малко искаше да се намесиш, а сега като прочете темата назад вече не искаш да се месиш
                      Не съм много съгласен тук, той писа във форъма че купува когато цената беше около 1,20 и после писа за продажби около 1,50, дали след това се е подлъгал и купил на 1,45 и цената е паднала не мога да кажа. Отделно от как е цената около лева Ташунко доста често пише, че купува, така че и да е задържал бройките от 1,45 средната му в момента ще е доста ниска. Пак казвам страна не вземам, аз си знам мойто наак... дупе така, че казвам колко съм по-голям от някой друг не мога да си го позволя. Все още се уча тук аз.
                      Last edited by Petar; 16.06.2016, 14:26.

Коментар

те двамата купуваха в края на март и началото на април

чети форума --- ето тази страница http://www.investor.bg/forum/showthr...=13060&page=94

и следващата

http://www.investor.bg/forum/showthr...=13060&page=93

след това сравни в инфосток дали е имало по-високи цени от тогава до сега
                        Ами четеш каквото ти изнася защото съм писал кога съм лупил и кога продал.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение
                          То и сега нямаш кеш пак гледаш като всеки път .
                          ти си с кеша сега защото пак продаде по дъното ................. аз съм с акциите които купувах последните седмици и месеци

Коментар

ееееееееееееееее

какви времена бяха само до преди 2 години!!!

каква еуфория цареше във форума

сега пак разлистих темата назад за да си припомня как джипса и мисирката се караха коя е купила повече ЦКБ-та на 1,50

дано някога цената пак иде на 1,50 за да може двете да продадат и да излязат на НУЛА

Аз когато писах че купувах на 1 лв цкб ти броеше загубите от Хима и само гледаше.То и сега нямаш кеш пак гледаш като всеки път .

Коментар

доста път има до 1,50 - цената на която формира основната част от сочния си пакет
                              Е може скоро да излезеш на нула.

Коментар

• Първоначално изпратено от Petar Разгледай мнение
                                Не бих искал да вземам страна. Кой взел кой разтоварил никой няма инфо освен за тия 1000 бройки Така, че мисля е добре да сме си толерантни едни към други.
                                как така преди малко искаше да се намесиш, а сега като прочете темата назад вече не искаш да се месиш

всичко е черно на бяло, а ти се хвана за 1000 бройки ................... ами аз какво да направя като 1000 бр. са възможностите на инвеститора мурджо?

не прочете ли:

Ташунко със сапа

29.04.2014, 07:35

За кибиците статистици които обичат да постват кой какво бил написал преди време отправям официално оведомление,че съм си попълнил бройките артии на цкб на 1.45 които преди седмици продадох с 16-17 ст горница.Писара да запише за статистиката гореспоменатото. Хихихи !!
                                хайде сега ми кажи след 29.04.2014 дали е имало цена над 1,50 както самия ти написа в първия си пост днес:

Първоначално изпратено от Petar Разгледай мнение
                                Ташунко хейтва (но и много истини казва), ама и другите много му се ловите. Ако наистина разлистиш до преди 2 години той беше писал какво е купил и на колко е продал. Мисля беше продал малко над 1.50.

Коментар

Working...
                                X