Първоначално изпратено от pipbel
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ Централна кооперативна банка АД (CCB)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеТашуняк, честно не мога разбера отде ви иде тоя голям оптимизъм за бг банките, след като със или без стрестестове е ясно на всеки че авгиевите им обори и шита за ринене от тях са огромни.
Изобщо не си падам нито му отбирам от сектора като Равния, ала някои числа ми правят впечатление.
Например ако вземем бг представените банки - уникредит, сосиете и райфайзена средното им РВ е 0.36. На цкб-то и пиб е 0.33
Та къде е дисконта за това че сме вън от еврозоната и липсата на подкрепа от ецб, къде е големия ъпсайд потенциал на бг банките че нещо съм сляп да го видя...
А РВ за евробанките като цяло е някъде 0.44-45. Човек може да си вземе диверсифициран етф и да получава над 4% дивиденти при по малко риск.
Не ти разбирам особено булиш тезата...
ПС Иначе спекулативно и аз бих натоварил цкб на 0.7 и пиб на 1.4, ма по височко - йок, камо ли пък да градя големи позиции...
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеТашуняк, честно не мога разбера отде ви иде тоя голям оптимизъм за бг банките, след като със или без стрестестове е ясно на всеки че авгиевите им обори и шита за ринене от тях са огромни.
Изобщо не си падам нито му отбирам от сектора като Равния, ала някои числа ми правят впечатление.
Например ако вземем бг представените банки - уникредит, сосиете и райфайзена средното им РВ е 0.36. На цкб-то и пиб е 0.33
Та къде е дисконта за това че сме вън от еврозоната и липсата на подкрепа от ецб, къде е големия ъпсайд потенциал на бг банките че нещо съм сляп да го видя...
А РВ за евробанките като цяло е някъде 0.44-45. Човек може да си вземе диверсифициран етф и да получава над 4% дивиденти при по малко риск.
ПС Иначе спекулативно и аз бих натоварил цкб на 0.7 и пиб на 1.4, ма по височко - йок, камо ли пък да градя големи позиции...
За разлика от чуждите банки , които се търгуват с подобни коефиценти тук има силна концентрация на власт...
Което според мен е добре - нещата са твърде лични , ако ме разбираш... Например при DB какво му дреме на СЕО , че заварил скелети в гардероба или, че следствие на неудачно преструткуриране ще загуби пазарен дял и капитал ....
За мен основния риск е ниската ликвидност, но и тя в доста случаи е предимство - засилва ефекта при покупки и изсипвания ....За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнениеНищо не съм продал.Напротив купувал съм та дори и вчера купих.Акде да видим колко цкб имаш.Слагаме оферти продава и ги местим през 30сек да речем на друга цена да видим кой какво има и кой само приказва .
Коментар
-
Първоначално изпратено от 2012 Разгледай мнениети си с кеша сега защото пак продаде по дъното ................. аз съм с акциите които купувах последните седмици и месеци
Коментар
-
Първоначално изпратено от 2012 Разгледай мнениемодераста пак трие мненията ми...
ок
няма да пиша за да не се изнервят ...Last edited by X_Y; 16.06.2016, 14:54.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 2012 Разгледай мнениекак така преди малко искаше да се намесиш, а сега като прочете темата назад вече не искаш да се месишLast edited by Petar; 16.06.2016, 14:26.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 2012 Разгледай мнениете двамата купуваха в края на март и началото на април
чети форума --- ето тази страница http://www.investor.bg/forum/showthr...=13060&page=94
и следващата
http://www.investor.bg/forum/showthr...=13060&page=93
след това сравни в инфосток дали е имало по-високи цени от тогава до сега
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнениеТо и сега нямаш кеш пак гледаш като всеки път .
Коментар
-
Първоначално изпратено от 2012 Разгледай мнениеееееееееееееееее
какви времена бяха само до преди 2 години!!!
каква еуфория цареше във форума
сега пак разлистих темата назад за да си припомня как джипса и мисирката се караха коя е купила повече ЦКБ-та на 1,50
дано някога цената пак иде на 1,50 за да може двете да продадат и да излязат на НУЛА
Коментар
-
Първоначално изпратено от 2012 Разгледай мнениедоста път има до 1,50 - цената на която формира основната част от сочния си пакет
Коментар
-
Първоначално изпратено от Petar Разгледай мнениеНе бих искал да вземам страна. Кой взел кой разтоварил никой няма инфо освен за тия 1000 бройки Така, че мисля е добре да сме си толерантни едни към други.
всичко е черно на бяло, а ти се хвана за 1000 бройки ................... ами аз какво да направя като 1000 бр. са възможностите на инвеститора мурджо?
не прочете ли:
Ташунко със сапа
29.04.2014, 07:35
За кибиците статистици които обичат да постват кой какво бил написал преди време отправям официално оведомление,че съм си попълнил бройките артии на цкб на 1.45 които преди седмици продадох с 16-17 ст горница.Писара да запише за статистиката гореспоменатото. Хихихи !!
Първоначално изпратено от Petar Разгледай мнениеТашунко хейтва (но и много истини казва), ама и другите много му се ловите. Ако наистина разлистиш до преди 2 години той беше писал какво е купил и на колко е продал. Мисля беше продал малко над 1.50.
Коментар
Коментар