IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! архив 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от maduhator Разгледай мнение
    Инвестирам в грешките на другите Буквално.
    Мога обаче да ти дам едно примерно определение за посредствен инвеститор - такъв който търси доходност от депозити. Това означава че е негоден да направи доходност над депозит и е неуверен в това което прави.
    Браво,привлече вниманието ми.Тези приказки съм ги слушал от мой приятел,който вече не живее в България и е доказал умението си да прави пари.Допада ми подобен начин на мислене.

Коментар

• Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
      С тази златна среда внимавай да не си останеш... ... посредствен. Много ми е любопитно, виждам, че си доста активен, ти в какво инвестираш? Мисля, че е редно да кажеш, след като така обичаш да коментираш "набутките" на другите...
      Приятен ден

ПП: Както очаквах, не можа отговориш. Дивидента по тази позиция няма да бъде изплатен "сега", нито през 2012, а догодина, защото за тези си има съответен законов ред, нещо което естествено не знаеш. Размера на "хонорарите" (или там каквото разбираш под това), се знае и не е проблем.
      Бъди здрав!
      Буби, пак ти напомням за рибката и тигана. А изобщо не личи да можеш да ловиш и риба....
      Ако вземеш дивидент - ела се похвали. Може да си припомня кой беше и да видим колко % е изплатен.

Инвестирам в грешките на другите Буквално.
      Мога обаче да ти дам едно примерно определение за посредствен инвеститор - такъв който търси доходност от депозити. Това означава че е негоден да направи доходност над депозит и е неуверен в това което прави. Разпозна ли се Буби?

Коментар

Тъмната страна Буби е работа на Импа. Светлата пък - на Люки дето нещо го хвана липсата.
        Мойто е златната среда, вместо да се самоубеждаваш в пресветлото бъдеще - обади се пак ако го вземеш дивидента. Нещо ми се струва че преди 2012-та няма да е, тъкмо тогава ще се похвалиш и колко си взел (ако изобщо тогава има нещо останало от трите свързани АДСИЦ-а в които си се набутал)

ПП: Ако случайно решат да платят дивидент сега - ще останеш много "приятно" изненадан колко хонорари може да изплати едно подобно дружество
        С тази златна среда внимавай да не си останеш... ... посредствен. Много ми е любопитно, виждам, че си доста активен, ти в какво инвестираш? Мисля, че е редно да кажеш, след като така обичаш да коментираш "набутките" на другите...
        Приятен ден

ПП: Както очаквах, не можа отговориш. Дивидента по тази позиция няма да бъде изплатен "сега", нито през 2012, а догодина, защото за тези си има съответен законов ред, нещо което естествено не знаеш. Размера на "хонорарите" (или там каквото разбираш под това), се знае и не е проблем.
        Бъди здрав!

Коментар

Да, ама има и неща, дето не можеш да ги намериш с Гугъла... Пропуснати са и едни са и едни други седемцифрени доходи извън сделката. Или мислиш, че Практикерите и Пикадилитата тази година не плащат наем?
          А и сделката за тези 2 месеца далеч не е във фаза "евентуално" Както и , че дивидента няма да е 90% от печалбата, а повече

ПП: Я ми цитирай точно в кой член на закона се казва, че могат сега да отложат изплащане на дивидента до 2 години. Защото съм абсолютно сигурен, че не можеш да намериш такъв параграф Нали си чувал, че между проектозакон и закон има разлика

ППП: Поне еволюираш в положителна посока: престана да сипеш безсмислени обиди. Ще зарежеш накрая тъмната страна на силата ти...

Приятна вечер!
          Тъмната страна Буби е работа на Импа. Светлата пък - на Люки дето нещо го хвана липсата.
          Мойто е златната среда, вместо да се самоубеждаваш в пресветлото бъдеще - обади се пак ако го вземеш дивидента. Нещо ми се струва че преди 2012-та няма да е, тъкмо тогава ще се похвалиш и колко си взел (ако изобщо тогава има нещо останало от трите свързани АДСИЦ-а в които си се набутал)

ПП: Ако случайно решат да платят дивидент сега - ще останеш много "приятно" изненадан колко хонорари може да изплати едно подобно дружество

Коментар

Ей ти и на тебе една - обърни внимание на "евентуално":

Като гледам - дивидента за 2009-та е бил към 20-те стинки на акция, то МНОГО бе
            Дано евентуалната сделка стане - в евентуалните параметри - така може и евентуално да видиш евентуален дивидент
            На туй му казват "рибата още в морето - той тигана слага".

ПП: дано не си пропуснал да прочетеш в закончето че могат сега да отложат изплащане на дивидента до 2 години - та дори и евентуално да оформят окончателна продажба, пак я видиш нещо от дивидента - я не
            Да, ама има и неща, дето не можеш да ги намериш с Гугъла... Пропуснати са и едни са и едни други седемцифрени доходи извън сделката. Или мислиш, че Практикерите и Пикадилитата тази година не плащат наем?
            А и сделката за тези 2 месеца далеч не е във фаза "евентуално" Както и , че дивидента няма да е 90% от печалбата, а повече

ПП: Я ми цитирай точно в кой член на закона се казва, че могат сега да отложат изплащане на дивидента до 2 години. Защото съм абсолютно сигурен, че не можеш да намериш такъв параграф Нали си чувал, че между проектозакон и закон има разлика

ППП: Поне еволюираш в положителна посока: престана да сипеш безсмислени обиди. Ще зарежеш накрая тъмната страна на силата ти...

Приятна вечер!

Коментар

Ето ти една новина от преди 2 месеца. Има и развитие по отношение на дю-дилиджънса. Като четеш, внимавай кое е евро и кое е лева. Приятен уикенд

Ей ти и на тебе една - обърни внимание на "евентуално":

Към 30 юни 2010 г. И Ар Джи Капитал 2 АДСИЦ има собствен капитал за 6,04 млн. лв., нетекущи пасиви за 7,8 млн. лв. и текущи пасиви за 1,2 млн. лв. Текущите му активи са за 786 хил. лв., а нетекущите 14,2 млн. лв. (включващи именно продаваните имоти в гр. Варна). Евентуално получавайки 28,75 млн. лв. от продажбите и изплащайки всичките си задължения АДСИЦ-а ще има активи за 20,54 млн. лв., от които трябва да бъдат приспаднати такси за управление на АДСИЦ-а, комисионни и други. Сумата е с 90,8% над текущата пазарна капитализация на АДСИЦ-а.
              Като гледам - дивидента за 2009-та е бил към 20-те стинки на акция, то МНОГО бе
              Дано евентуалната сделка стане - в евентуалните параметри - така може и евентуално да видиш евентуален дивидент
              На туй му казват "рибата още в морето - той тигана слага".

ПП: дано не си пропуснал да прочетеш в закончето че могат сега да отложат изплащане на дивидента до 2 години - та дори и евентуално да оформят окончателна продажба, пак я видиш нещо от дивидента - я не

Коментар

Не съм и очаквал да посочиш компания.
                Ето ти една новина от преди 2 месеца. Има и развитие по отношение на дю-дилиджънса. Като четеш, внимавай кое е евро и кое е лева. Приятен уикенд

И Ар Джи Капитал 2 АДСИЦ е сключило предварителен договор за имотите си Практикер Варна и магазин Пикадили на бул. Владислав Варненчик 268.

За първия имот договорената цена е ,8 млн. евро без ДДС, а за втория - 6,7 млн. евро без ДДС, т.е. И Ар Джи Капитал 2 ще получи- 14,7 млн. евро (28,75 млн. лв.)

Текущата пазарна капитализация е 14,5 млн. лв.

Към 30 юни 2010 И Ар Джи Капитал 2 има собствен капитал в размер на 6,04 млн. лв., нетекущи пасиви за 7,8 млн. лв. и текущи пасиви за 1,2 млн. лв.

Текущите му активи са 786 хил. лв., а нетекущите - на стойност 14,2 млн. лв. (включващи именно продаваните имоти в гр. Варна).

Коментар

Ако се извиниш, обещаеш да спазваш добрия тон за водене на разговор във форума с необходимото уважение, ще ти кажа. Трябва да се помага на по-младите и неопитни колеги...

П.П. Не е "Марсиански Фантазии", не съм запознат с дейноста на тази посочена от тебе фирма. Публична ли е?

П.П.П. Извинен си, че не правиш разлика между пазарна капитализация и капитал. За твое удобство си избери което желаеш ...
                  Буби, струва ми се че ти не си наясно с въпросната АСДИЦ и дивидента - изобщо ме съмнява да можеш да изчислиш възвръщаемостта на инвестицията си при цялата си "опитност"

Давай нататък по Марсиански Хроники, не си единствения набутан щраус
                  Не съм и очаквал да посочиш компания.

Коментар

О, много яко!
                    Значи имаме АДСИЦ което успява да направи печалба в размер колкото целия си капитал (ехааа!).
                    Това че не е в индекса не е фатално наистина.

И коя е тази превелика фирма, я я похвали тук щото по всичко личи че болния ти мозък си я е измислил Да не е "Марсиански Фантазии" случайно
                    Ако се извиниш, обещаеш да спазваш добрия тон за водене на разговор във форума с необходимото уважение, ще ти кажа. Трябва да се помага на по-младите и неопитни колеги...

П.П. Не е "Марсиански Фантазии", не съм запознат с дейноста на тази посочена от тебе фирма. Публична ли е?

П.П.П. Извинен си, че не правиш разлика между пазарна капитализация и капитал. За твое удобство си избери което желаеш ...
                    Last edited by SEBULBA; 13.11.2010, 13:20.

Коментар

Правилно си прочел. Тука не става въпрос за печалба от преоценки, а за такава от реални сделки. 5+ дотук от мен

Едни, дето не са част от BGREIT. Български са, за марсианските нямам инфо ...
                      О, много яко!
                      Значи имаме АДСИЦ което успява да направи печалба в размер колкото целия си капитал (ехааа!).
                      Това че не е в индекса не е фатално наистина.

И коя е тази превелика фирма, я я похвали тук щото по всичко личи че болния ти мозък си я е измислил Да не е "Марсиански Фантазии" случайно

Коментар

Хахахаха, значи нищо не гарантира дивидент изобщо Когато АДСИЦ отчита печалба от преоценка на имотите - това не влиза в преразпределението/дивидента.
                        Правилно си прочел. Тука не става въпрос за печалба от преоценки, а за такава от реални сделки. 5+ дотук от мен

Първоначално изпратено от maduhator Разгледай мнение
                        ПП: BGREIT е само 60%-тина надолу от историческия си връх, кой марсиански АДСИЦ е на 7-8% под абсолютния си връх?
                        Едни, дето не са част от BGREIT. Български са, за марсианските нямам инфо ...

Коментар

maduhator,
                          1.По тази акция дивидент 2007 година не е имало.
                          2.Закона е ЗДСИЦ и по него те са длъжни да разпределят най-малко 90 % от печалбата си като дивидент, като за тази година печалбата на акция е над текущата и цена (за конкретното дружество)
                          3.Мисля, че си объркал форума
                          Хахахаха, значи нищо не гарантира дивидент изобщо Когато АДСИЦ отчита печалба от преоценка на имотите - това не влиза в преразпределението/дивидента.
                          При АДСИЦ печалбата е каквато реши обслужващото дружество - най-общо казано.
                          Според мен ако видиш 4% дивидент - тряя да черпиш

ПП: BGREIT е само 60%-тина надолу от историческия си връх, кой марсиански АДСИЦ е на 7-8% под абсолютния си връх?

Ах да, 3. форума не съм объркал, ама ти май обърка кого да лъжеш
                          http://www.investor.bg/forum/showthr...03#post1002303
                          Чак се питам защо трябваше аз да ти обяснявам какви глупости говориш - гледам преди година си бил по-наясно с нещата. Ех старост нерадост ...

Коментар

Такааа значи казваш и това:

И какво излиза? Че когато акцията е била на върха си през 2007-ма дивидента и (и то минимален по закон - виж това със закона е интересно) е бил сравним с цената на акцията?
                            Буби, струва ми се че си изпращял
                            maduhator,
                            1.По тази акция дивидент 2007 година не е имало.
                            2.Закона е ЗДСИЦ и по него те са длъжни да разпределят най-малко 90 % от печалбата си като дивидент, като за тази година печалбата на акция е над текущата и цена (за конкретното дружество)
                            3.Мисля, че си объркал форума

Коментар

За последната година са около 40% нагоре, а иначе са 7-8% под абсолютния си връх от средата на 2007 и на около 15% над цената ми на придобиване
                              Такааа значи казваш и това:
                              Хе-хе, сега имам едни акции, дето дивидента които ще разпределят (минималния по закон), е по-голям от текущата им цена на борсата...
                              И какво излиза? Че когато акцията е била на върха си през 2007-ма дивидента и (и то минимален по закон - виж това със закона е интересно) е бил сравним с цената на акцията?
                              Буби, струва ми се че си изпращял

Коментар

Това е повод за размисъл - колко пъти са поевтинели?
                                За последната година са около 40% нагоре, а иначе са 7-8% под абсолютния си връх от средата на 2007 и на около 15% над цената ми на придобиване
                                Last edited by SEBULBA; 12.11.2010, 22:51.

Коментар

Working...
                                X