If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Инвестирам в грешките на другите Буквално. Мога обаче да ти дам едно примерно определение за посредствен инвеститор - такъв който търси доходност от депозити. Това означава че е негоден да направи доходност над депозит и е неуверен в това което прави.
Браво,привлече вниманието ми.Тези приказки съм ги слушал от мой приятел,който вече не живее в България и е доказал умението си да прави пари.Допада ми подобен начин на мислене.
С тази златна среда внимавай да не си останеш... ... посредствен. Много ми е любопитно, виждам, че си доста активен, ти в какво инвестираш? Мисля, че е редно да кажеш, след като така обичаш да коментираш "набутките" на другите...
Приятен ден
ПП: Както очаквах, не можа отговориш. Дивидента по тази позиция няма да бъде изплатен "сега", нито през 2012, а догодина, защото за тези си има съответен законов ред, нещо което естествено не знаеш. Размера на "хонорарите" (или там каквото разбираш под това), се знае и не е проблем.
Бъди здрав!
Буби, пак ти напомням за рибката и тигана. А изобщо не личи да можеш да ловиш и риба....
Ако вземеш дивидент - ела се похвали. Може да си припомня кой беше и да видим колко % е изплатен.
Инвестирам в грешките на другите Буквално.
Мога обаче да ти дам едно примерно определение за посредствен инвеститор - такъв който търси доходност от депозити. Това означава че е негоден да направи доходност над депозит и е неуверен в това което прави. Разпозна ли се Буби?
Тъмната страна Буби е работа на Импа. Светлата пък - на Люки дето нещо го хвана липсата.
Мойто е златната среда, вместо да се самоубеждаваш в пресветлото бъдеще - обади се пак ако го вземеш дивидента. Нещо ми се струва че преди 2012-та няма да е, тъкмо тогава ще се похвалиш и колко си взел (ако изобщо тогава има нещо останало от трите свързани АДСИЦ-а в които си се набутал)
ПП: Ако случайно решат да платят дивидент сега - ще останеш много "приятно" изненадан колко хонорари може да изплати едно подобно дружество
С тази златна среда внимавай да не си останеш... ... посредствен. Много ми е любопитно, виждам, че си доста активен, ти в какво инвестираш? Мисля, че е редно да кажеш, след като така обичаш да коментираш "набутките" на другите...
Приятен ден
ПП: Както очаквах, не можа отговориш. Дивидента по тази позиция няма да бъде изплатен "сега", нито през 2012, а догодина, защото за тези си има съответен законов ред, нещо което естествено не знаеш. Размера на "хонорарите" (или там каквото разбираш под това), се знае и не е проблем.
Бъди здрав!
Да, ама има и неща, дето не можеш да ги намериш с Гугъла... Пропуснати са и едни са и едни други седемцифрени доходи извън сделката. Или мислиш, че Практикерите и Пикадилитата тази година не плащат наем?
А и сделката за тези 2 месеца далеч не е във фаза "евентуално" Както и , че дивидента няма да е 90% от печалбата, а повече
ПП: Я ми цитирай точно в кой член на закона се казва, че могат сега да отложат изплащане на дивидента до 2 години. Защото съм абсолютно сигурен, че не можеш да намериш такъв параграф Нали си чувал, че между проектозакон и закон има разлика
ППП: Поне еволюираш в положителна посока: престана да сипеш безсмислени обиди. Ще зарежеш накрая тъмната страна на силата ти...
Приятна вечер!
Тъмната страна Буби е работа на Импа. Светлата пък - на Люки дето нещо го хвана липсата.
Мойто е златната среда, вместо да се самоубеждаваш в пресветлото бъдеще - обади се пак ако го вземеш дивидента. Нещо ми се струва че преди 2012-та няма да е, тъкмо тогава ще се похвалиш и колко си взел (ако изобщо тогава има нещо останало от трите свързани АДСИЦ-а в които си се набутал)
ПП: Ако случайно решат да платят дивидент сега - ще останеш много "приятно" изненадан колко хонорари може да изплати едно подобно дружество
Ей ти и на тебе една - обърни внимание на "евентуално":
Като гледам - дивидента за 2009-та е бил към 20-те стинки на акция, то МНОГО бе
Дано евентуалната сделка стане - в евентуалните параметри - така може и евентуално да видиш евентуален дивидент
На туй му казват "рибата още в морето - той тигана слага".
ПП: дано не си пропуснал да прочетеш в закончето че могат сега да отложат изплащане на дивидента до 2 години - та дори и евентуално да оформят окончателна продажба, пак я видиш нещо от дивидента - я не
Да, ама има и неща, дето не можеш да ги намериш с Гугъла... Пропуснати са и едни са и едни други седемцифрени доходи извън сделката. Или мислиш, че Практикерите и Пикадилитата тази година не плащат наем?
А и сделката за тези 2 месеца далеч не е във фаза "евентуално" Както и , че дивидента няма да е 90% от печалбата, а повече
ПП: Я ми цитирай точно в кой член на закона се казва, че могат сега да отложат изплащане на дивидента до 2 години. Защото съм абсолютно сигурен, че не можеш да намериш такъв параграф Нали си чувал, че между проектозакон и закон има разлика
ППП: Поне еволюираш в положителна посока: престана да сипеш безсмислени обиди. Ще зарежеш накрая тъмната страна на силата ти...
Ето ти една новина от преди 2 месеца. Има и развитие по отношение на дю-дилиджънса. Като четеш, внимавай кое е евро и кое е лева. Приятен уикенд
Ей ти и на тебе една - обърни внимание на "евентуално":
Към 30 юни 2010 г. И Ар Джи Капитал 2 АДСИЦ има собствен капитал за 6,04 млн. лв., нетекущи пасиви за 7,8 млн. лв. и текущи пасиви за 1,2 млн. лв. Текущите му активи са за 786 хил. лв., а нетекущите 14,2 млн. лв. (включващи именно продаваните имоти в гр. Варна). Евентуално получавайки 28,75 млн. лв. от продажбите и изплащайки всичките си задължения АДСИЦ-а ще има активи за 20,54 млн. лв., от които трябва да бъдат приспаднати такси за управление на АДСИЦ-а, комисионни и други. Сумата е с 90,8% над текущата пазарна капитализация на АДСИЦ-а.
Като гледам - дивидента за 2009-та е бил към 20-те стинки на акция, то МНОГО бе
Дано евентуалната сделка стане - в евентуалните параметри - така може и евентуално да видиш евентуален дивидент
На туй му казват "рибата още в морето - той тигана слага".
ПП: дано не си пропуснал да прочетеш в закончето че могат сега да отложат изплащане на дивидента до 2 години - та дори и евентуално да оформят окончателна продажба, пак я видиш нещо от дивидента - я не
Ето ти една новина от преди 2 месеца. Има и развитие по отношение на дю-дилиджънса. Като четеш, внимавай кое е евро и кое е лева. Приятен уикенд
И Ар Джи Капитал 2 АДСИЦ е сключило предварителен договор за имотите си Практикер Варна и магазин Пикадили на бул. Владислав Варненчик 268.
За първия имот договорената цена е ,8 млн. евро без ДДС, а за втория - 6,7 млн. евро без ДДС, т.е. И Ар Джи Капитал 2 ще получи- 14,7 млн. евро (28,75 млн. лв.)
Текущата пазарна капитализация е 14,5 млн. лв.
Към 30 юни 2010 И Ар Джи Капитал 2 има собствен капитал в размер на 6,04 млн. лв., нетекущи пасиви за 7,8 млн. лв. и текущи пасиви за 1,2 млн. лв.
Текущите му активи са 786 хил. лв., а нетекущите - на стойност 14,2 млн. лв. (включващи именно продаваните имоти в гр. Варна).
Ако се извиниш, обещаеш да спазваш добрия тон за водене на разговор във форума с необходимото уважение, ще ти кажа. Трябва да се помага на по-младите и неопитни колеги...
П.П. Не е "Марсиански Фантазии", не съм запознат с дейноста на тази посочена от тебе фирма. Публична ли е?
П.П.П. Извинен си, че не правиш разлика между пазарна капитализация и капитал. За твое удобство си избери което желаеш ...
Буби, струва ми се че ти не си наясно с въпросната АСДИЦ и дивидента - изобщо ме съмнява да можеш да изчислиш възвръщаемостта на инвестицията си при цялата си "опитност"
Давай нататък по Марсиански Хроники, не си единствения набутан щраус
Не съм и очаквал да посочиш компания.
О, много яко!
Значи имаме АДСИЦ което успява да направи печалба в размер колкото целия си капитал (ехааа!).
Това че не е в индекса не е фатално наистина.
И коя е тази превелика фирма, я я похвали тук щото по всичко личи че болния ти мозък си я е измислил Да не е "Марсиански Фантазии" случайно
Ако се извиниш, обещаеш да спазваш добрия тон за водене на разговор във форума с необходимото уважение, ще ти кажа. Трябва да се помага на по-младите и неопитни колеги...
П.П. Не е "Марсиански Фантазии", не съм запознат с дейноста на тази посочена от тебе фирма. Публична ли е?
П.П.П. Извинен си, че не правиш разлика между пазарна капитализация и капитал. За твое удобство си избери което желаеш ...
Правилно си прочел. Тука не става въпрос за печалба от преоценки, а за такава от реални сделки. 5+ дотук от мен
Едни, дето не са част от BGREIT. Български са, за марсианските нямам инфо ...
О, много яко!
Значи имаме АДСИЦ което успява да направи печалба в размер колкото целия си капитал (ехааа!).
Това че не е в индекса не е фатално наистина.
И коя е тази превелика фирма, я я похвали тук щото по всичко личи че болния ти мозък си я е измислил Да не е "Марсиански Фантазии" случайно
maduhator,
1.По тази акция дивидент 2007 година не е имало.
2.Закона е ЗДСИЦ и по него те са длъжни да разпределят най-малко 90 % от печалбата си като дивидент, като за тази година печалбата на акция е над текущата и цена (за конкретното дружество)
3.Мисля, че си объркал форума
Хахахаха, значи нищо не гарантира дивидент изобщо Когато АДСИЦ отчита печалба от преоценка на имотите - това не влиза в преразпределението/дивидента.
При АДСИЦ печалбата е каквато реши обслужващото дружество - най-общо казано.
Според мен ако видиш 4% дивидент - тряя да черпиш
ПП: BGREIT е само 60%-тина надолу от историческия си връх, кой марсиански АДСИЦ е на 7-8% под абсолютния си връх?
Ах да, 3. форума не съм объркал, ама ти май обърка кого да лъжеш http://www.investor.bg/forum/showthr...03#post1002303
Чак се питам защо трябваше аз да ти обяснявам какви глупости говориш - гледам преди година си бил по-наясно с нещата. Ех старост нерадост ...
И какво излиза? Че когато акцията е била на върха си през 2007-ма дивидента и (и то минимален по закон - виж това със закона е интересно) е бил сравним с цената на акцията?
Буби, струва ми се че си изпращял
maduhator,
1.По тази акция дивидент 2007 година не е имало.
2.Закона е ЗДСИЦ и по него те са длъжни да разпределят най-малко 90 % от печалбата си като дивидент, като за тази година печалбата на акция е над текущата и цена (за конкретното дружество)
3.Мисля, че си объркал форума
За последната година са около 40% нагоре, а иначе са 7-8% под абсолютния си връх от средата на 2007 и на около 15% над цената ми на придобиване
Такааа значи казваш и това:
Хе-хе, сега имам едни акции, дето дивидента които ще разпределят (минималния по закон), е по-голям от текущата им цена на борсата...
И какво излиза? Че когато акцията е била на върха си през 2007-ма дивидента и (и то минимален по закон - виж това със закона е интересно) е бил сравним с цената на акцията?
Буби, струва ми се че си изпращял
Коментар