IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• не знам дали в настоящата им тарифа е пак така

2.3. от клиентска сметка при ИП "Елана Трейдинг" АД към клиентска сметка при друг ИП - 1,00% от пазарната стойност на ЦК, минимум 12,00 лв. на емисия

ако имаш някой хубав пакет за 100К++ лв .. са си пари

но може и да се бъркам .

поздрави
    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
      кобос не знам, но спокойно може да имаш няколко сметки при ИП. Масово се ползва, когато сменяш ИП и ти търсят някакъв дебел % за прехвърляне (пример Елана) тогава с 2 сметки почва едно самопродаване докато си прехвърлиш акциите.
      Да не бъркаш нещо, аз съм прехвърлял акции от Елана към друг ИП и не ми се стори голяма таксата?

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
        Мисля че някой точно за директно говореше по-надолу. а иначе да ви припомня случая с Мариян и 20 000 лв глоба

http://www.investor.bg/news/article/51254/0.html
        "... може да се направи извода, че са сключени сделки, в резултат на които не се променя действителният притежател на акциите, което е един от признаците за манипулиране на пазара в приложение към чл. 27 ал. 1 Закона срещу пазарните злоупотреби с финансови инструменти. Макар признакът да не съставлява непременно сам по себе си манипулиране на пазара, с оглед на това, че са извършени поредица от действия, попадащи в неговите характеристики, следва да се направи извода, че в конкретния случай представлява манипулиране на пазара...".
        т.е. по нечия преценка - яко няма що. Мариян така и не осветли случая докрай мисля - май има и тема по форумите за това.

Коментар

• леко да не стане грешка

на мен не ми се е налагало да правя подобно 'прехвърляне' , но съм чувал от колеги, че са принудени да го правят. Моят посредник за прехвърляне на позиция към моя сметка в друг ИП иска някакви смешни левове на позиция, но я вижте как е при Елана (и не само при тях) - излиза доста солено. та така.

предполагам не се прави директно от мен на мен си.. а се прави сел от едното и бай на друго място при ликвиден пазар, защото ако не се подобри цената реално комисиона си оскъпява сделката.
          Last edited by bertram; 01.03.2011, 16:02.

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
            Е, колегата едва ли има предвид директно.

Но наистина е хубаво да се внимава да не стане грешка, после и да обяснява човек че била забравена оферта и т.н. все тази.
            Мисля че някой точно за директно говореше по-надолу. а иначе да ви припомня случая с Мариян и 20 000 лв глоба

http://www.investor.bg/news/article/51254/0.html

Коментар

• Е, колегата едва ли има предвид директно.

Но наистина е хубаво да се внимава да не стане грешка, после и да обяснява човек че била забравена оферта и т.н. все тази.

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
                Eй, колеги, не правете глупости.

Ако си продадете от една своя смета на друга на себе си, веднага ще цъфне в ЦД. Щото не може трансфер от себе си на себе си..
                От там КФН могат да ви почукат на вратата за "пазарни манипулации"...
                така че, умната
                Егати майтапа, бай Дребния Инвеститор прави пазарни манипулации с интервенции по няколко (десетки, стотици) лева...
                Борса ... хахаха, битпазар е това. Че и той е по-добър от БФБ!

Коментар

• Eй, колеги, не правете глупости.

Ако си продадете от една своя смета на друга на себе си, веднага ще цъфне в ЦД. Щото не може трансфер от себе си на себе си..
                  От там КФН могат да ви почукат на вратата за "пазарни манипулации"...
                  така че, умната

Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                  кобос не знам, но спокойно може да имаш няколко сметки при ИП. Масово се ползва, когато сменяш ИП и ти търсят някакъв дебел % за прехвърляне (пример Елана) тогава с 2 сметки почва едно самопродаване докато си прехвърлиш акциите.

Коментар

• кобос не знам, но спокойно може да имаш няколко сметки при ИП. Масово се ползва, когато сменяш ИП и ти търсят някакъв дебел % за прехвърляне (пример Елана) тогава с 2 сметки почва едно самопродаване докато си прехвърлиш акциите.

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                      ...
                      Чи мож ле регистрира COBOS с едно егене на две миста ???
                      Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

.........

Та, Честита Баба Марта
                        Честита
                        "The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko

Коментар

• Първоначално изпратено от Hakkinen Разгледай мнение
                          Това би била най-идиотската манипулация
                          Ако искаш да постигнеш някакъв подобен ефект, винаги можеш да си откриеш сметки на името на близки хора и да не биеш чак толкова на очи, колкото ако купуваш и продаваш сам на себе си.

Привет, между другото Отдавна не те бях виждал във форума...
                          Привет, Хаки ...появявам се чат-пат

Така е, можеш...но пак е свързано с главоболия - трябва да занимаваш хората(които използваш )- знаеш все някога се налага я подпис в ИП-то, я нещо друго или в другия случай - пълномощно, но така...пак стигаш до себе си
                          Така, че някои се бяха възползвали от възможността преди за повече от 1 Кобос(което изобщо не мисля, че в масовия случай е било свързано с възможност за манипулации, а по ред др. причини)---май имаше някакви засечени еднакви ЕГН-та от 2-те страни на една сделка и тогава промениха наредбата.
                          Сега се сещам(не ми се проверява), но май наистина---само за Кобос се отнасяше - т.е. поредната излишна -- безмислена регулация

Та, Честита Баба Марта
                          Last edited by съни(тя); 01.03.2011, 14:55.

Коментар

Да, можеш да участваш с един Кобос.
                            Но, ако е вярно това за другите платформи е тъпо, защото промениха наредбата, именно с основанието, че ако имаш повече от 1 Кобос, можеш да играеш сам със себе си на пазара, манипулирайки го...
                            Това би била най-идиотската манипулация
                            Ако искаш да постигнеш някакъв подобен ефект, винаги можеш да си откриеш сметки на името на близки хора и да не биеш чак толкова на очи, колкото ако купуваш и продаваш сам на себе си.

Привет, между другото Отдавна не те бях виждал във форума...
                            "The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko

Коментар

• Първоначално изпратено от JackDaniels Разгледай мнение
                              май нямаш право на два кобоса, но да имаш кобос и друга платформа няма проблем

питай си посредника - той ще знае повече от форума
                              Да, можеш да участваш с един Кобос.
                              Но, ако е вярно това за другите платформи е тъпо, защото промениха наредбата, именно с основанието, че ако имаш повече от 1 Кобос, можеш да играеш сам със себе си на пазара, манипулирайки го...

Коментар

• Първоначално изпратено от SubZero Разгледай мнение
                                Дори при 50% експозиция в акции (а това едва ли е случая дори с доброволните ПФ) и при положение, че MSCI World направи 11,4% миналата година, доходност от 7-9% си е основание за гордост.
                                сигурно си прав, но като знам нашите ПФ как действат не ми ги хвали.

успех

Коментар

Working...
                                X