Някои колеги не пропускат и в тая тема да си рекламират набалончените акции.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Монбат (MONB / MONBAT)
Collapse
X
-
ето затова тук
за онова в КТБ
за едно друго влачене по следствията
и за още десетки невзривени бАмбИ с "БЛУ Чипове"
гледам да нямам в компании имащи вземане даване с държавата
в случая със Спиди например основен акционер е френската държава, която е по силна от тока поради съюза си с немската държава и може да свие сърмите на бг държавата
по долу някой изброи другите бг фирми готови да гръмнат, а вие си измислявайте пи ита и се надявайте покрай лешоядите да има трохи и за вас
Късмет!
Коментар
-
Първоначално изпратено от maki Разгледай мнениеИван Вазов: “Стресни се, племе закъсняло! Живейш ли, мреш ли, ти не знайш! След теб потомство иде цяло -
какво ще да му завещайш?“
Изказването не беше конкретно и по каквато и да е връзка около господа Бобокови, а по принцип за прокуратурата
А за джиросването на "левски", с което ни проглушиха през седмицата. - "колкото глави, толкова мнения", ...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
Абе, колега, ти може и да си top, обаче видимо си твъъърде високо и не схващаш голямата картина!
Позволявам си да кажа това, доколкото освен това си видимо част от малцинството.
Вие там - от малцинството, сте все големи умници, ама демокрацията си има правила и по таЯ причина - решават болшинството и по-тъпичките, досущ като мен, така че айде по-кротко и по-тихо!
Ако може, де!
Ти си демократ, либерал, привърженик на пазара и закона, нали не бъркам?!
Я, вземи и провери, дали не си сбъркал номера на трамвая!
И ... най-важното! Имаш ли още, че си толкова нервен?
Ти си един от тези гнусливите и претенциозните, нали?! Като чуете за медии от рода на Блиц и сбъчквате нос с отвращение! Кое не е вярно? Разбирам те, аз също съм често така.
Батко ти сега ще ти каже нещо и е препоръка да си го запишеш: от себе си и от биографията си човек по никакъв начин не може да избяга. Тези неща са редом с теб до конец!
Може да се купят клакьори и клоуни, които да те величаят, но пак си си ти!
Биографията на ключовите фигури в една корпоративна структура има значение. Понякога не е задължително това значение да е решително, но понякога е обратното
Досущ си като представителя на СД на въпросното дружество, който ни удостои с новорегистрираното си присъствие днес - същинский рупор на истината, без прашинка намек и следи от конфликт на интереси. Останахме сепнати и очаровани от културния език на посланието.
Нещо ми се виждаш подразнен?! Да не би това да има някаква връзка с видимата липса на уважение, което един форумен новобранец като мен, демонстрира към старото куче като теб. Ако държиш, мога да извадя и по-стара регистрация, че да поизравним равнищата, де!
Може ли да се обърнеш към твоя човек с молба да ни осветли за действителното състояние на нещата. И моля без маркетинг и реклама, а директно по темата и на въпроса! Моля да уточните, дали говорим за онзи същия СД на Монбат, който на свое "присъствено" заседание, барабар с "престижното" германско име, прие купуването на русенската кръчма? Чрез опция!! Да бяха си платили, щяхме да им измислим по-софистикейтид финансова синтетика, че никой да не може да разбере идеята.
Може да ни снабдите и с Правилника за работа на СД, свикване на заседания, срокове, процедури, приемане на решения, връзки с обществеността и т.н.
Мойте платна не са твоя работа!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнение
Дано всичко накрая да излезе поредния "кьорфишек" на Прокуратурата, че иначе лошо... Умната и успех!
И самия завод е забъркан..
Всеки да си прави анализите ...
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от top Разгледай мнение
Начо, не си спомням да съм те упълномощавал да говориш от мое име. Свий малко платната!
Позволявам си да кажа това, доколкото освен това си видимо част от малцинството.
Вие там - от малцинството, сте все големи умници, ама демокрацията си има правила и по таЯ причина - решават болшинството и по-тъпичките, досущ като мен, така че айде по-кротко и по-тихо!
Ако може, де!
Ти си демократ, либерал, привърженик на пазара и закона, нали не бъркам?!
Я, вземи и провери, дали не си сбъркал номера на трамвая!
И ... най-важното! Имаш ли още, че си толкова нервен?
Ти си един от тези гнусливите и претенциозните, нали?! Като чуете за медии от рода на Блиц и сбъчквате нос с отвращение! Кое не е вярно? Разбирам те, аз също съм често така.
Батко ти сега ще ти каже нещо и е препоръка да си го запишеш: от себе си и от биографията си човек по никакъв начин не може да избяга. Тези неща са редом с теб до конец!
Може да се купят клакьори и клоуни, които да те величаят, но пак си си ти!
Биографията на ключовите фигури в една корпоративна структура има значение. Понякога не е задължително това значение да е решително, но понякога е обратното
Досущ си като представителя на СД на въпросното дружество, който ни удостои с новорегистрираното си присъствие днес - същинский рупор на истината, без прашинка намек и следи от конфликт на интереси. Останахме сепнати и очаровани от културния език на посланието.
Нещо ми се виждаш подразнен?! Да не би това да има някаква връзка с видимата липса на уважение, което един форумен новобранец като мен, демонстрира към старото куче като теб. Ако държиш, мога да извадя и по-стара регистрация, че да поизравним равнищата, де!
Може ли да се обърнеш към твоя човек с молба да ни осветли за действителното състояние на нещата. И моля без маркетинг и реклама, а директно по темата и на въпроса! Моля да уточните, дали говорим за онзи същия СД на Монбат, който на свое "присъствено" заседание, барабар с "престижното" германско име, прие купуването на русенската кръчма? Чрез опция!! Да бяха си платили, щяхме да им измислим по-софистикейтид финансова синтетика, че никой да не може да разбере идеята.
Може да ни снабдите и с Правилника за работа на СД, свикване на заседания, срокове, процедури, приемане на решения, връзки с обществеността и т.н.
Мойте платна не са твоя работа!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от top Разгледай мнение
Всичко, което си написал е грешно. Няма да обяснявам. Всеки сам може да прецени.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
Уважаеми, Колега!
Честита днешна регистрация в сайта на Инвестор.бг.
Очевидно тя е целева, силно мотивирана и ангажирана.
Тук Харесваме хора с ярки позиции!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от gsd Разгледай мнениеОсвен изявленията на всички специалисти от форума, както и изключително компетентни и достоверни източници от blitz/pik.bg,..., както и ясното и изчерпателно изявление на прокуратурата, ето неясното, виновно, компроментиращо изявление на компанията по въпроса за т.нар. схеми с отпадъци ( spoiler-alert: нищо не пише за това кой какви жени, ракии, футбол харесва, какви приятели има и т.н. )
Честита днешна регистрация в сайта на Инвестор.бг.
Очевидно тя е целева, силно мотивирана и ангажирана.
Тук Харесваме хора с ярки позиции!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Борисов?
А когато властите лъжат нас, това било ...политика
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Sharky's Разгледай мнение
Всъщност имах късмет началото на март да продам почти всички акции и само тук не успях. Сега го играя чисто хазартно - така и така батак стана. Макар, че имам за себе си определени очаквания в средносрочен план 3-5г за тази хартия - нов завод, задържане на продажби и тн.Vanitas vanitatum...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nobody Разгледай мнение
Преди година и месец бях писал под 200 млн. за акциите, това е м/у 4 и 5 лв. за акция. Преди събитията от тези дни акцията си беше точно там.
Колегата 13ADROL не знам кога е купил на 8, но го е казал седмица след моя пост, явно е решил да не го вземе в предвид.
Ще погледна резултатите за 2019 и ще пиша. За момента не мога да разбера (не съм чел) каква уж е точно схемата и дали има влияние върху Монбат. За жалост си спомням, че имаха банково финансиране в няколко страни и ефектът от репутационен може да премине на оперативен/финансов. Да видим.
Ще се радвам някой да разясни, какви спънки ще има, ако ги обвинят, могат ли да гласуват като акционери и тн.
ПП: Аз съм последния който ще започне да защитава мажоритарите - братя Бобокови, които са доказали във времето липсата на корпоративна култура в отношението им към миноритарните акционериLast edited by GG-BG; 29.05.2020, 17:42.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nobody Разгледай мнение
Края на ноември го бях писал. С оглед на резултатите за 2018 мисля, че трябва ревизия. ЕБИТДА е наполовина спрямо 2017, 24 млн. спрямо над 50 млн. предната година. Дори 30 млн. да вземем за ЕБИТДА се получава 240 млн. за бизнеса, дълг 50-70 млн. и отиваме под 200 млн. за акциите.
Вземанията от свързани лица не ги броя, който иска да си ги добави. Качеството на оперативната печалба е под въпрос с оглед на финансирането на свързани лица.
Ако приемем, че могат да бъдат адекватни като себестойност, акцията може да е интересна, но не на тези нива и не при това отношение.
Колегата 13ADROL не знам кога е купил на 8, но го е казал седмица след моя пост, явно е решил да не го вземе в предвид.
Ще погледна резултатите за 2019 и ще пиша. За момента не мога да разбера (не съм чел) каква уж е точно схемата и дали има влияние върху Монбат. За жалост си спомням, че имаха банково финансиране в няколко страни и ефектът от репутационен може да премине на оперативен/финансов. Да видим.
Ще се радвам някой да разясни, какви спънки ще има, ако ги обвинят, могат ли да гласуват като акционери и тн.
- 3 Харесвания
Коментар
Коментар