IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (6C4 / CHIM и 6C4P- привилегировани) (архив до 12.05.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Hris0 Hrist0v Разгледай мнение
    Той го казва на база технически анализ. Тук във форума основно се гледа фундаментално.
    Хихи
    Хем фундаментално, хем технически анализ.
    Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Три без коз Разгледай мнение
      Та кво вика Давидоф, че акцията не била подценена?!?
      Това как го изчисли бе, Давидоф??

Миченцата тази година ще се превърнат в катерички.
      Той го казва на база технически анализ. Тук във форума основно се гледа фундаментално.

Коментар

• Та кво вика Давидоф, че акцията не била подценена?!?
        Това как го изчисли бе, Давидоф??

Миченцата тази година ще се превърнат в катерички.

Коментар

• проблема епри зрънчо не при вас

Коментар

• Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнение
            Има и психологически елемент - ако някой е решил да продава и го "щипнеш" един-два пъти с малко акции, човекът от другата страна може да реши, че комисионните за толкова малко акции ще му излязат през носа и да се юрне да продава. Не е често срещано явление, но се случва и хората се хващат.
            Напротив. 75% от щипванията са точно покани за по-бърз танц, а не надлъгване за стотинки, които да отидат в ИП-то .

Коментар

• Такива дребни сделки позволяват да се види кой е посредникът от другата страна по сделката, когато имаш по-сериозно количество акции, които се предлагат на куп. Така човек може да си направи сметката дали евентуално ще има още пакети, ако вече сме видели сделки през този посредник или това е нов пакет от друг посредник.

Има и психологически елемент - ако някой е решил да продава и го "щипнеш" един-два пъти с малко акции, човекът от другата страна може да реши, че комисионните за толкова малко акции ще му излязат през носа и да се юрне да продава. Не е често срещано явление, но се случва и хората се хващат. Давам един пример: искаш да продадеш 150 акции, но от другата страна ти купуват 8 и ти оставаш с висяща поръчка за 142 акции - какво ще направиш? Отговорът не е важен, това така или иначе е само пример.
              Last edited by ivandavidov; 14.01.2014, 16:23.

Коментар

• И аз искам да обобщя. Не беше прав - добре е поне, че не се изсули като такова от такова, а си признаваш. Сашо Диков щеше да ти каже - "Чест ти прави".

И да питам - кой е тоя тарикат, който пуска по 5,10 акции винаги в обратната посока на движение. Скучно ли му е? Интересно ми е какво цели.

Коментар

• Първоначално изпратено от needtoknowmore Разгледай мнение
                  Колега преди ти казах, казвам ти и сега далеко сме от надценяване и то по технически, виж какво съм писал като цели миналата година:

http://pazaradnes.com/технически-ана...-11-юни-20/
                  Колега, с теб гледаме различни графики. Твоята най-вероятно е седмична за няколко години назад, а моите анализи ги правя на дневна графкика за 3, 6 или 12 месеца назад, но винаги на дневна графика. Съответно SMA (или други MA) индикатори не могат да се сравняват току така на моите и твоите графики.

Затова като казвам "надценена", имам предвид на дневна база спрямо няколко месеца назад, т.е. в сравнително краткосрочен хоризонт.

Иначе и аз преди няколко месеца като гледах седмичните графики от 2011-та насам стигнах до извода, че акцията е много силно подценена, още повече ако проследим и сравним движението на SOFIX или BGTR30 за същия период.

Да обобщя - напълно съм съгласен, че акцията е подценена и то дори на текущите нива, но това е ако гледаме по-стари исторически данни. От друга страна при по-скорошните исторически данни през последните 2 седмици наблюдаваме рязко отдалечаване от стабилните ценови нива, което предполага известна корекция, но тя все още не се случва - не съм врачка все пак и не познавам бъдещето.
                  Last edited by ivandavidov; 14.01.2014, 15:24.

Коментар

• Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнение
                    Радвам се да видя, че прогнозата ми за спад или временен застой засега не се оправдава. Но въпреки това на техническа графика акцията все още изглежда малко надценена.
                    Колега преди ти казах, казвам ти и сега далеко сме от надценяване и то по технически, виж какво съм писал като цели миналата година:

http://pazaradnes.com/технически-ана...-11-юни-20/

Не знам как бъркаш началото на нов тренд с надценяване - как си правил онези печалби не знам - явно тука има тука няма но до до 2007 и маймуна да купува няма сбърка
                    Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!

Коментар

• Радвам се да видя, че прогнозата ми за спад или временен застой засега не се оправдава. Но въпреки това на техническа графика акцията все още изглежда малко надценена.

Коментар

• Тук си има голям глад за акции. Засега се опитва дали няма още навитаци да си дадат бройките, при текущите ценови нива, преди да се наложи да се вдигне мизата за да се изкупи още нещо на тънка лайсна
                        Като гледам обаче аск-а става все по-тънък и качването на цената ще се наложи съвсем скоро

Коментар

• Първоначално изпратено от ALEX_D_GREAT Разгледай мнение
                          Разкеши доста народ, а акцията не мърда надолу. Идеално. От утре пак ръст

Амин. Дай Боже.
                          Доста играчи не са убедени дали е време за лека корекция. Ситуацията е патова. Така и утре, може би и вдругиден. Мисля, че утре няма да има ръст, а отново игра около тези нива. После надолу и после пак нагоре. Така си мисля и нищо не препоръчвам.

Коментар

• Разкеши доста народ, а акцията не мърда надолу. Идеално. От утре пак ръст

Има време ние не бързаме до 4,8-5лв. ще си дойде рано или късно.
                            Амин. Дай Боже.
                            Last edited by ALEX_D_GREAT; 13.01.2014, 19:08.

Коментар

• Първоначално изпратено от дзаката Разгледай мнение
                              Очаквах корекция но май на тези нива няма да има.За съжарение май имаме само един голям купувач в момента.Явно има още много за взимане щом обира всичко 2,08 и не се дърпа по надолу.Появи ли се още един по сериозен ще има повторение на предната седмица.
                              Тепърва големите купувачи ще започват да влизат, .... интересът е толкова голям ,че то даже и корекция не може да се получи..... Има време ние не бързаме до 4,8-5лв. ще си дойде рано или късно Гледайте филма и споко до тогава

Коментар

• дали е един или само си чешем езика

Коментар

Working...
                                X