Очаквах корекция но май на тези нива няма да има.За съжарение май имаме само един голям купувач в момента.Явно има още много за взимане щом обира всичко 2,08 и не се дърпа по надолу.Появи ли се още един по сериозен ще има повторение на предната седмица.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Химимпорт АД (6C4 / CHIM и 6C4P- привилегировани) (архив до 12.05.2014 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от ix35 Разгледай мнениекоя е причината,която кара някои инвеститори да предпочитат обикновените акции пред превилигированите?Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!
Коментар
-
мъгливичко е в тая Варна отвсякъде...
Странно е как към 30 септ нетекущите пасиви "банкови заеми" намаляват с над 50 млн, за да се увеличи задължения към депозанти с 66 млн...
Още повече че това не се вижда в паричния им поток. Може и мъглата да е защото парични им поток в очета за 30,09 е с дата 30,06, само че и Керезов и Каменов са се подписали отдолу...
А някой има ли идея какво може да са тези 63 млн нетекущи химипортски деривативи, които обаче са държани за търгуване.
Иначе увеличаването на задълженията през ЦКБ не е проблем, а увеличаването на депозита в БНБ и... тук там. И един интересен факт - за да докарват положителен лихвен доход с едва половината депозити отпуснати като кредит излиза, че депозитите им средно са на 2,5% при 3,5% на ПИБ и 5% на Корп
Коментар
-
Първоначално изпратено от needtoknowmore Разгледай мнениеявно е успешен спекулант - техничар, няма му трябва фундамента, ама и по техника по долу му показах, че е в грешка, не е само той техничар
ама така се получава като няма акции в групата и се чуди какви доводи да извади за да оправдае грешните си преценки и липса на качества..................... но не е само той в това положение, де
Коментар
-
Първоначално изпратено от p0lki Разгледай мнениедавидов прави по 2 000 % профит за година-две, а някои не толкова успешни инвеститори се мъчат да му дават акъл
Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнениеЗначи казвате растящите задължения на групата са положително нещо... брей! Ами ОК. аз не съм финансов теоретик и нямам идея до колко това наистина е добре или зле, но все си мисля, че ако има растящи задължения, значи нещо в картинката куца...
Първоначално изпратено от батяГолемите задължения в конс. отчет на Хим идват от това, че в тях се включват активите и пасивите на банка (ЦКБ) - в случая, привлечените от нея депозити. Ако те намаляват, това е отрицателен сигнал, не положителен!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнениеЗначи казвате растящите задължения на групата са положително нещо... брей! Ами ОК. аз не съм финансов теоретик и нямам идея до колко това наистина е добре или зле, но все си мисля, че ако има растящи задължения, значи нещо в картинката куца...- та говориш за консолидираният отчет и пасиви и по него се коментира. Само 3 милиарда са пасивите от банката, ако не си наясно депозите(привлечените средства) на една банка, с които тя кредитира, са пасиви или с други думи казано спад на привлечените средства води и до спад на кредитирането, а от там и печалбата.
Иначе си прав пасивите в частност дълг(тук толкова не бройм търговски задължения), не са добре и е добре да се чистят от балансите.Last edited by needtoknowmore; 11.01.2014, 00:02.Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!
Коментар
-
ivandavidov
Значи казвате растящите задължения на групата са положително нещо... брей! Ами ОК. аз не съм финансов теоретик и нямам идея до колко това наистина е добре или зле, но все си мисля, че ако има растящи задължения, значи нещо в картинката куца...
Коментар
-
Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнениеПо-скоро браво на тези юнаци, които така сериозно купуват, за да се вдига цената.
Браво за Хим-а ще има, когато публикуват отчет, в който консолидираните им задължения рязко да са намалели.
Искай увеличение на балнаса. А ЦКБ все още както с писал от 2012, заема консервативна стратегия и тези облигации(оправяйки кап. адекватност) са потвърждение, за бъдещо кредитиранеМнението не е препоръка за ПП на ЦК!
Коментар
-
Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнениеКаква седмица самоБраво на Хим-а!
Доходността на портфейла ми, от нач. нагодината, вече свети на +33%.. и това при консервативно оценяване (писам съм Хим на 2,01 и ССВ на 1,35).
Ей това чукане, чаках... дето се казваше в една реклама
Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнениеПо-скоро браво на тези юнаци, които така сериозно купуват, за да се вдига цената.
Браво за Хим-а ще има, когато публикуват отчет, в който консолидираните им задължения рязко да са намалели.
Големите задължения в конс. отчет на Хим идват от това, че в тях се включват активите и пасивите на банка (ЦКБ) - в случая, привлечените от нея депозити. Ако те намаляват, това е отрицателен сигнал, не положителен!!!Last edited by Батя; 10.01.2014, 22:31.
Коментар
-
Коментар
-
ivandavidov
Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнениеКаква седмица самоБраво на Хим-а!
Коментар
Коментар