If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Къде мога да видя капиталовата адекватност на МКБ Унион Банк
В БНБ не мога да намеря този показател за различните банки, намирам го само за банковата система като цяло.
МКБ има облигации, които са листнати на БФБ. От междинния доклад към 30 юни: "Акционерният капитал и резервите на Банката към 30.06.2013 г. са в размер на 196,524 х. лева. Капиталовата база се запазва стабилна, а отчетеният коефициент на капиталова адекватност от 12.89 на сто надвишава нормативно определеното от Националния регулатор равнище от 12 на сто."
Понякога се замислям в написаното от теб, но в случая оценката ти е доста субективна..... А моята е - щом като цената се вдига значи нещата са ок....
Нямам интерес към ПИБ, нямам акции от ПИБ от доста време, и не мисля да имам акции от ПИБ.
Но винаги когато става голяма сделка, за която не се дава никаква информация освен наличието на самата сделка започвам да се замислям ЗАЩО се прави тази сделка. Трябва да се впише по някакъв начин в общата картинка. Ако наистина собствениците на Юнион банк са били притиснати да я продават от външни за банката причини, банката си е ок и няма нужда от допълнително капитал, лошите и кредити са адекватно провизирани и няма скелети в гардероба, а ПИБ са успели да се договорят за ниска цена - то тогава сделката може да е доста успешна. Но това е горе долу единствения случай, в който сделката е ОК.
Аз чух и за по-ниска цена, защото унгарците са притиснати да продават.
Унгарската МКБ е собственост на германската Байрише Ландес Банк. Германците са получили държавна помощ по време на кризата и изискването към нея е да продаде всичките се чуждестранни подделения. Унгарската МКБ се продава, както и банката им в Румъния.
И защо да не е лоша новина. Особено ако сделката е направена само поради чиста амбиция на управляващите на едната компания. Защото аз поне не виждам нищо друго което да подкрепя целесъобразността на подобна сделка.
Понякога се замислям в написаното от теб, но в случая оценката ти е доста субективна..... А моята е - щом като цената се вдига значи нещата са ок....
За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
При всяка сделка има две страни, като всяка от страните има своите мотиви да участва в сделката.Едно е сигурно, че купувача трябва да осигури пари за сделката и още пари за да направи така, че да си възстанови първоначалната инвестиция и да има кяр.
Коментар