Първоначално изпратено от Velemir
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Velemir Разгледай мнениеОт вашите компетентни мнения тук излиза, че придобиването на една фирма например си е едва ли не лоша новина?!? Банката се разраства, приходите се увеличават, клиентите се увеличават - супер! Вие тук сте седнали да ревете, ама да ми кажат цената, ама къде по света се вдига акцията и други глупости.
Коментар
-
От вашите компетентни мнения тук излиза, че придобиването на една фирма например си е едва ли не лоша новина?!? Банката се разраства, приходите се увеличават, клиентите се увеличават - супер! Вие тук сте седнали да ревете, ама да ми кажат цената, ама къде по света се вдига акцията и други глупости.
Коментар
-
Най-важния въпрос не е толкова за цената на сделката. А всъщност защо се прави тази сделка в действителност. Какво е действителното състояние на Юнионбанк - защо се продават през лоши времена? Каква е причината ПИБ да ги купува? Какво по-точно целят с това - защото изглежда доста абсурдно цялото това упражнение - извън чистата амбиция да става по-голяма и с повече активи. Което при настоящето състояние на рентабилността към активите и собствения капитал и на лошите кредити в системата е наистина доста рисковано начинание. Изведнъж получаваш портфейл от кредити, за които вече ти носиш отговорност, и то при положение че собствената ти капиталова адекватност е само 0,6% над минимално изискуемата - за последната цифра може и да се лъжа, но мисля че бе толкова.
Коментар
-
Първоначално изпратено от cymru Разгледай мнениеКакво им пречи да споменат финансовите условия на сделката - сега какво - да гледаме като телета и да чакаме вътрешнярите да закарат цената в съответната посока.
се отричаше ..... Сегашната ситуация е нагледно потвърждение на правилото, че трябва да се купува при слухове и продава при новини.За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеСедя си и си мисля. Къде по земните кълбета акциите на купувача скачат? Май никъде
Не мога да разбера, какъв им е проблема да кажат цената.The weak are meat and the strong do eat.
Коментар
-
хаха в БГ къде другаде
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеСедя си и си мисля. Къде по земните кълбета акциите на купувача скачат? Май никъде
Коментар
Коментар