IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
    Какво смислено да каже човек? Тази година печалбата преди обезценки ще се движи някъде около 140-150 милиона. ...

    Е, това беше най-смисленото и обобщава цялата тема в две изречения.

    Коментар


    • dddd, свързан съм с банката като миноритарен акционер от самото начало. Заедно с Netware сме от самото начало. Следя я от късо, имам и своите източници, плюс това съм работил в БНБ и нещата са ми ясни. Пиша тук, когато имам време, но почва да ме отчайва не песимизмът, а липсата на всякакви познания на форумците. Част от тях са платени, горките и трябва да пуснат по някой друг пост, за да си заслужат парите. Истината е, че в момента ЕК здраво е стиснала банката и всичко е проверено и ще се проверява не само до изплащането на помощта, а и до края на плана - 5 години. През следващата година ще влезе и Европейският надзор и измъкване няма да има и за останалите. Това ме прави оптимист по отношение на банките...

      Коментар


      • Чудно ми е как в безтегловност може да си по мъжки

        Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
        Е стига де, добра си е рекламата. Мен единствено ме дразни оня космонавт който прави чупки в кръста и залита като пиян. Този нескопосан финал, направо ми разваля цялостното удоволстиве Ако го бяха го направили малко по-мъжко да е това движение, когато отдава чест - мисля че щеше да е по-добре завършено
        Last edited by Jawly; 24.10.2014, 14:30.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от vanio tanov Разгледай мнение
          poncho, много ми е интересно какво очакваш Една банка е почти във фалит, а ти очакваш акциите на банки да растат?! Къде се случва това по света? Никъде.
          Не, не разбира се! Намирам за напълно нормално да има натиск върху банковите акции в момента. Мисълта ми беше за допълнителното предизвикателство пред публичната банка, която за да пази доверието на вложителите трябва да пази доверието и на акционерите. За нея винаги се знае и говори повече. Призраците в главите на акционери и вложители се самовъзпроизвеждат и в даден момент могат да станат реалност. На определено ниво трябва да се защити борсовата цена за да не се допусне борсовата паника да се принесе към вложителите, защото от нищо нещата могат да станат много грозни. Стабилна цена - спокойствие на акционерите - спокойствие на вложителите. Спад на цената - безпокойство на акционерите - безпокойство на вложителите. С горните зависимости трябва да съобразява всеки който иска да има публична банка.
          Коментара ми беше принципен. Нямам конкретен интерес или желание нито към спад, нито към покачване на тази конкретно акция - просто за мен е част от пазара.

          Коментар


          • Какво смислено да каже човек? Тази година печалбата преди обезценки ще се движи някъде около 140-150 милиона. Това са очакванията ми. От месец ноември миналата година сектора се подобрява бавно но систематично. Печалбата преди обезценки непрекъснато расте. Предполагам, че ПИБняма да прави изключение от сектора. Така погледнато си въобразявам, че печалбата преди обезценки за 2016 година ще е малко над 200 милиона лева. Когато сме в бичи пазар обикновенно обезцените са за около 25 процента от печалбата, или поне са били толкова в периода 2004-2008 година. Следователно след като се изпишат всички проблеми от предният цикъл печалбата ще бъде минимум 150 милиона годишно.
            Сега идва интересната част. Дали политиката на банката е достатъчно консервативна? Дали обезценките са адекватни? В случай, че не са колко би трябвало да бъдат? Ще им бъдат ли достатъчни печалбите, които генерират или ще им трябва свеж капитал? Тук всеки си спекулира както иска и пуска на воля най-черните си страхове. Къде е истината има приблизителна представа единствено ръководството на банката. Дали песимизма е адекватен ще покаже само времето. Оптимистичната страна се защитава само от Barky за когото винаги съм мислел, че е свързан с ПИБ. Всички други са тотални песимисти. Една част може би са отчаяни и държат акции, но преобладаващата част са кибици.

            Коментар


            • poncho, много ми е интересно какво очакваш Една банка е почти във фалит, а ти очакваш акциите на банки да растат?! Къде се случва това по света? Никъде.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Хайърсъзоff Разгледай мнение
                Всичко смислено се изчерпва с рекламата по телевизиите...
                Смисъл дебне от всякъде..
                Е стига де, добра си е рекламата. Мен единствено ме дразни оня космонавт който прави чупки в кръста и залита като пиян. Този нескопосан финал, направо ми разваля цялостното удоволстиве Ако го бяха го направили малко по-мъжко да е това движение, когато отдава чест - мисля че щеше да е по-добре завършено
                Не е препоръка... !!!
                "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Konsultant Разгледай мнение
                  Някой дали няма да каже нещо смислено на базата на анализ и емпирични данни, което да е от полза за вложители и акционери, ВМЕСТО да си запълва времето със СПАМ?!
                  Всичко смислено се изчерпва с рекламата по телевизиите...
                  Смисъл дебне от всякъде..

                  Коментар


                  • Някой дали няма да каже нещо смислено на базата на анализ и емпирични данни, което да е от полза за вложители и акционери, ВМЕСТО да си запълва времето със СПАМ?!

                    Коментар


                    • Тук вече съм напълно съгласен, но ситуацията стигна дотам, че вече не е разумно да се хвалите колко корава банка сте, защото хората започват да го тълкуват малко превратно. Ако има правилна стратегия в момента е пълно мълчание когато не те питат и до отговарят честно, доколкото могат, когато ги питат. Щях да забравя- и едно увеличение на капитала не е лоша идея.
                      Last edited by kubrat; 24.10.2014, 13:14.

                      Коментар


                      • Alee, ако чакаш от ПИБ дивиденти трябва да чакаш да върнат помощта. Забранено им е да дават дивиденти. Четете бе хора! В първото решение на ЕК го пишеше.........

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
                          Точно сега трябва да сте по-ниски от тревата, а не да наглеете
                          Не виждам какво нагло има в това което казах, това е истината. Ако си от тия дето поддържат тезата защо на тая банка, а на други не и за това си мислиш, че е нагло - да те отворя - и аз така мисля. Трябваше да дадат подкрепа и на ЦКБ и на БАКБ, а КТБ да я разделят на две банки добра и лоша. Предложението на БНБ - първото беше такова. С държавна помощ щяха да изправят добрата банка.

                          Еспирито Санто беше направено по начина, по който трябваше да го направят тук. Така всички депозанти щяха да си получат парите. Отнемането на лиценза на КТБ ще доведе до по-голямо недоверие в сектора и изтичане на пари в чужбина.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
                            Доверието в една публична банка не се гради само с реклами по телевизията и .....
                            Яко нали, особено като кажат "изплатихме 1 млрд за 1 ден".
                            Last edited by X_Y; 24.10.2014, 13:03.
                            Не е препоръка... !!!
                            "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                              Какво стана с инвестицията за скрапа кремиковци, излязоха ли на профит !?
                              Чудно тез берачи на желязо в коя група са по класификацията на КТБ одиторите

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                                Да бе да, едно е наблюдаване на план за връщане на помощ, друго е оценка на това до колко начинът на обезценка на кредити е в съгласие с нормалните практики или пък дали пък оценката на обезпеченията отговаря на пазарните оценки.

                                Айде приказвай си ПР на хора дето си нямат идея.
                                Според мен страхът тук е преекспониран, но като знам как преоцениха активи и стратегии големите банки в Европа и САЩ съм доста раздвоен на какви нива трябва да се влиза.
                                Щом тренда е надолу - чакам
                                За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

                                Коментар

                                Working...
                                X