IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

    Амин, с фибанкасъ всичко е възможно.
    Струва ми се тя да е една от основните причини заради които БХ реши да отложи летящия старт към чакалнята на еврото...

    Коментар


    • Лафка затваря а била заложена за 34 млн. ...... Още един скелет.
      Life won't wait for you.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от vzhekoff Разгледай мнение
        Моята версия е, че някой се опита да мине ниско при внасянето на лептата, базирайки се вероятно на "борсова цена", събаряйки последната. Това явно не се хареса на отсрещната страна и използваха няколко лоста да отложат увеличението, докато се постигне някаква цена. Може би няма да е 5, но очевидно и 3 няма да е. Ще се гледаме мача...
        Имам.
        Амин, с фибанкасъ всичко е възможно. Но поради никаквата ми вяра, няма как да почна да усреднявам допълнително - каквото съм купил, купил съм и толкова, няма да взема повече, дори и това да значи пропуснати евентуални ползи. И не бих се учудил дори и увеличение да няма - все пак това е фибанкасъ. А и много странна импотентност откъм публични изяви при тях - обикновено заливат медиите с платени съобщения, сега тищина и омерта на макс - бахти публичната институция, която няма да драсне и два реда за най-значимото им съботие в последните 10 години, което КФН връща по някаква си причина. Ма иначе на бодряшки мурафети са най - почти като едно друго най, чак се зачудвам, че не е дошло и тук да тръства, ако и да бачка в друга банка
        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

        Коментар


        • Моята версия е, че някой се опита да мине ниско при внасянето на лептата, базирайки се вероятно на "борсова цена", събаряйки последната. Това явно не се хареса на отсрещната страна и използваха няколко лоста да отложат увеличението, докато се постигне някаква цена. Може би няма да е 5, но очевидно и 3 няма да е. Ще се гледаме мача...
          Имам.
          Мнението ми не е препоръка към никого и за нищо. За повече - чл. 37 от конституцията

          Коментар


          • Признавам, че вчера може и да е имало елемент на свръхреакция. Намесата на модературата е била обяснима, но може-би неоправдана?
            Хайде сега д а мислим спокойно и без ненужди междуметия.

            Нахвърляме факти и обстоятелства:
            Решение за проверка на активите на избрани български банки от ЕЦБ 2018
            Официален период на проверката януари - юни 2019. Неофициално резултатите са ясни май, официален доклад 26 юли!
            Оценката е добра, но има настойчива препоръка към 2 банки да предприемат капиталови мероприятия.
            Инвестбанк е малка и твърде особена банка, не си заслужава да я коментираме.

            Точно обратното е положението при ПИБ. Поради стечение на обстоятелствата, въпросът за разрешаване на проблема там се предвръща в стратегически и фокусира вниманието на всички нива в дължавата:

            В периода август - декември се работи усилено за намиране на решение. Определени кръгове, които си измислят някакви техни основания, настойчиво и убедено мислят, че едва ли не проблемите на тази банка са основната и единствена пречка за влизане на Бг в Механизма. (Съвсем отделен въпрос е, че това не е точно вярно и проблемът с ПИБ е по-скоро е технически, но е факт, че в страната има такива вярвания и настроения. Важните причини за проблемите на Бг с Механизма са други).

            Декемврви е обявен пакет от мерки.
            - сключи договори за продажба на необслужвани от физически лица и юридически лица кредитни портфейли с общ размер над 500 млн. лв.
            - емисия от облигации на стойност 30 млн. евро. Облигациите са безсрочни, дълбоко подчинени, необезпечени и неконвертируеми, и ще бъдат включени в капитала от първи ред на банката.
            - да наберем между 20 и 200 млн. лева свеж ресурс.

            Копирам текстове, може да е леко несвързано, но вие сте го минали този материал.

            Обръщам специално внимание на едно акцентирано обстоятелство:
            По информация на "Капитал" в опит да осигури по-бърза светлина за ERM II и банковия съюз правителството е сондирало за интерес към миноритарно участие в ПИБ международни институции като Европейската банка за възстановяване и развитие и Международната финансова корпорация.
            Цитат

            Какво иде да покаже това. Ето едно неангажиращо и крайно субективно становище от мен:
            Проблемът с капиталовите мероприятия на ПИБ в един момент се превърна в държавен въпрос от стратегическо значение!

            През януари 2020 Проспектът е в КФН.

            Януари и февруари се работи трескаво по реализиране на главната национална задача, с огромно и дълготрайно стратегическо, съдбовно значение за страната.
            Цари усилен труд, тече кореспонденция между ЕЦБ и БНБ и правителството. Всички са мотивирани до крайност. Толкова са надъхани, че вършат определени неща с елементи на необмислено прикриване и хвърлят обществото в смут.


            На 17 февруари Борисов прокламира курс към пълен консенсус.
            На 20 февруари КФН съобщава, че не потвърждава проспекта.
            Абстрахираме се от обстоятелството, че по отколешна наша традиция, решението е станало известно в аванс на "наши отговорни другари".

            Добре, аз съм лош, говоря някакви нехубави неща и този път ще се спра до това положение.
            Няма да давам оценки.
            Може би пък колегите ще споделят: Кажете ми, на какво ви прилича това??!
            Ако колегите не могат или не искат, моля, домакините от инвестор, те да кажат!
            Last edited by nachev; 21.02.2020, 10:48.

            Коментар


            • На фибанкасъ върнали проспект, а на други дори не го приели

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение

                То и отлагането за Чакалнята нямаше мотиви, и мислиш, че всичко е заради пропуснати запетаи и КФН?
                Мен ако питаш отлагането е заради желанието на Хърватия, която също тръгна по пътя на нашата страната, да влязе в ERM II. ЕС са решили двете страни да се окомплектоват и да влезнат заедно. Но ние сме си малко по-конспиративните теории, не гледаме по-далеч от носа си и не виждаме глобалната картина.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от marto76 Разгледай мнение
                  Според мен малко драматизирате излишно... Накрая ще се окаже много шум за нищо. КФН не за първи път връща проспект за публично предлагане на акции. Със сигурност няма и да е за последен. Това си е тяхна стандартна практика, когато нещо не им хареса. ПИБ ще имат определен срок, за да представят някои допълнения и след това ще си го пуснат отново, а КФН ще го одобри. От банката реално изпълняват каквото им кажат. Поискали са проспект, подготвили са го и са го представили. В тази ситуация за бой е КФН, които спаха доста време и чак сега го върнаха и то без публично оповестени мотиви! Не е препоръка и имам акции.
                  ​​​​​​
                  То и отлагането за Чакалнята нямаше мотиви, и мислиш, че всичко е заради пропуснати запетаи и КФН?

                  Коментар


                  • Според мен малко драматизирате излишно... Накрая ще се окаже много шум за нищо. КФН не за първи път връща проспект за публично предлагане на акции. Със сигурност няма и да е за последен. Това си е тяхна стандартна практика, когато нещо не им хареса. ПИБ ще имат определен срок, за да представят някои допълнения и след това ще си го пуснат отново, а КФН ще го одобри. От банката реално изпълняват каквото им кажат. Поискали са проспект, подготвили са го и са го представили. В тази ситуация за бой е КФН, които спаха доста време и чак сега го върнаха и то без публично оповестени мотиви! Не е препоръка и имам акции.
                    ​​​​​​

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

                      +1, Ми не, не заслужават обяснение, щото сме донори и нищо повече. Това е фибанкасъ все пак - нали всички сме наясно за какъв шит иде реч. За пореден път се убеждавам да не вкарвам кинти в дружества и мажоритари, дето са ми в игнор листата, ма то почти не останаха читави извън игнор листата, дето да не са ултра набалончени. Така че поемам си риска тук и си нося кръста - утре очаквам ръст, ей така напук на всичко. Може и Сънотко Съботков да даде още едно платено интервю, в което да обясни, че така бранят интереса на миноритарите, като не им размиват дела
                      Не само Финакъсъ, бе Грую.Всички са така. И на мен много ми бяха в игнор листа ма пуста душица не трае та от време на време и аз се впускам в хазартни преживявания Само в Тимиморт и сие не съм се изкушавал. Малко са хората, които познават по-добре от мен /поне във форума, де / историята на Огнян Донев, а.к.а Чичо Оги, а.к.а г-н Донев, а.к.а. Мумията ама те на и аз влезнах в Доверие. Не съжалявам, разбира се ...засега. Дали е балон, дирижабъл или каквото е винаги разбираме постфакум Ама такава е играта. Тия дето не ни е за първи път я играем с ясното съзнание, че не държим козовете, но считаме, че "сега ще е различно" Правим, каквото трябва пък да става каквото ще.
                      Life won't wait for you.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
                        Не се коси Груец. Япония е пред карантина и без това.
                        То... Май и нашата бамкова система е под карантина.
                        Буахахах, напълни ми душата с този пост, много обичам тънката ирония, особено когато е съвсем на място, пък макар и на мой гръб
                        +100
                        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение
                          отказан проспект - без обяснение, отлагане на чакалнята - пак без обяснение.
                          хората, инвеститорите какво са? едно поне кратко обяснение не заслужават ли?
                          +1, Ми не, не заслужават обяснение, щото сме донори и нищо повече. Това е фибанкасъ все пак - нали всички сме наясно за какъв шит иде реч. За пореден път се убеждавам да не вкарвам кинти в дружества и мажоритари, дето са ми в игнор листата, ма то почти не останаха читави извън игнор листата, дето да не са ултра набалончени. Така че поемам си риска тук и си нося кръста - утре очаквам ръст, ей така напук на всичко. Може и Сънотко Съботков да даде още едно платено интервю, в което да обясни, че така бранят интереса на миноритарите, като не им размиват дела
                          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                          Коментар


                          • Не се коси Груец. Япония е пред карантина и без това.
                            То... Май и нашата бамкова система е под карантина.

                            Коментар


                            • отказан проспект - без обяснение, отлагане на чакалнята - пак без обяснение.
                              хората, инвеститорите какво са? едно поне кратко обяснение не заслужават ли?

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от realista Разгледай мнение

                                Не, че е особено важно, но бяха над 60 хил броя.
                                Точно така! Мислили са че ще има ентусиазъм в края на пакета ,но май направиха груба грешка ....с това решение на КФН.

                                Коментар

                                Working...
                                X