Първоначално изпратено от ravnovesie
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от viva Разгледай мнениеТова обяснява до голяма степен, идеите, които застъпваш в коментарите си.
И няма да има нито паники, нито злонамерените слухове ще влияят, нито тегления нито опашки нито опасност за борда.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеМи то и на Джеймс Джойс не му се разбира особено. Особено в тази последната му книга, която ми се струва като творба на болен мозък за болен мозък.
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнениеАз мога ти кажа кво да се напраи ама ще ми изтрият мнението преди да си го прочел ;-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от viva Разгледай мнениеТой и Григор Димитров обърна украинеца днес, ама това не значи, че и ти можеш да го направиш
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеДжеймс Джойс е писал без запетай. Той май беше
Коментар
-
Първоначално изпратено от viva Разгледай мнениеСложи някоя запетя, че нищо не ти се разбира.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеМежду другото къде се загубиха либертарианците. Много ми е интересно да чуя някое истинско либертарианско мнение за това какво трябва да се прави сега. ИПИ няма ли да каже банките да фалират и да не се дават обществени пари за спасяване на банки
Даже им погледнах сайта - мълчат като партизани на разпит - къде е истинското либертарианство. В борда на ИПИ между другото има трима банкери единия от БНБ.I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?
Коментар
-
Първоначално изпратено от viva Разгледай мнениеЗлонамерените слухове са анонимните смс си, с които са се призовавали хората да си теглят парите от банката. От тях тръгва и се стига до това, за което ти говориш. А ако не са злонамерени и са си в съответствие съ закона, защо са анонимни? Защо някой се крие и умишлено всява паника?
Пак казвам тази скапана кампания че видиш срещу ПИБ се води атака и това е обяснението на тегленето е антикампания.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеАз много пъти съм казвал че аз пари в банки не държа. Имам само акции на банки. В немалко при това. Така че не мисля че можеш да ми кажеш нещо - нося си риска като акционер - макар и не в ПИБ.
И да банката има задължение да гарантира сигурност. Ако не може да осигури изпълнението на това свое задължение то тя не е действаща банка.
Какво по-дяволите означава злонамерен слух. Някой си звъни и казва пред ПИБ има опашка, друг казва абе тея фалираха КТБ да не би сега да фалират ПИБ. Кутев се изтъпанчва че ще фалира друга банка. Айде стига с тези простотии - злонамерени слухове - тодва е пълна глупост и ако БНБ или ПИБ си мислят че ще спрат паниката като признават че срещу ПИБ се води кампания и то злонамерена - значи са пълни идиоти.
Коментар
-
Гледам си тавекса и си мисля - тази четворка колко прилича на девятка . А то девятка.
долар - 1.4300 1.4980
евро - 1.9560 2.0500
Вече си представям следната ситуация:
Геле от горния етаж - виден икономист, финансист и прочие -ист, а в свободното си време обикновен бачкатор под секрет съобщава "Тегли каквото имаш в ПИБ и обръщай всичко е евро и долари. ПИБ фалира, от сигурен източник знам, лева пада. Още Ванга го е предсказала "Ке падне бордо и лево на 28.06.2014г.". Нашият пенсионер Х укрилен, че и той нещо е научил пръв отива в най-близкия клон на ПИБ, където заедно с още 100-200 до 300 души се прави на ударен, че идва да внесе някой лев по депозитчето. Тегли парите и ги обръща в евро и долари. Зер щом курса е такъв, правилна му е била информацията.
Коментар
-
Първоначално изпратено от viva Разгледай мнениеЗа какво задължение на банката да гарантира сигурност говориш? А за задължението да не се разпространяват умишлено слухове и злонамерения нищо не казваш. В цялата полемика около банките, най-големите капацитети сте скасъняците без един лев в банката. Човек, който няма какво да загуби, се радва ако може и тези, които имат вече да нямат. Ама и този път няма да стане.
И да банката има задължение да гарантира сигурност. Ако не може да осигури изпълнението на това свое задължение то тя не е действаща банка.
Какво по-дяволите означава злонамерен слух. Някой си звъни и казва пред ПИБ има опашка, друг казва абе тея фалираха КТБ да не би сега да фалират ПИБ. Кутев се изтъпанчва че ще фалира друга банка. Айде стига с тези простотии - злонамерени слухове - тодва е пълна глупост и ако БНБ или ПИБ си мислят че ще спрат паниката като признават че срещу ПИБ се води кампания и то злонамерена - значи са пълни идиоти.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеА законът задължава съдът да има достатъчна причина че да издава подобна заповед. Тегленето на собствени пари от банка определено не е незаконно и определено никой честен съд няма да даде заповед за подобно нещо.
Мисля че всички тук забравяте че това са ЛИЧНИ ПАРИ. С които реално човек може да си прави каквото си иска. Ако не се чувства сигурен в дадена банка и ги дръпне - виновния не е той а банката. Защото пък задължение на банката е да му дава сигурност.
И аз да имах пари в ПИБ и аз бих си ги дръпнал - също както и във всяка друга банка за която тръгнат кофти слухове. Много слабо ме интересува стабилността на банковата система - биха ме интересували само стабилността на моите лични пари. Ако правилата на играта са такива че парите ми да са сигурни дори и да фалира банката е едно. Но ако правилата са такива че да не ми дава никаква сигурност за нищо - еми да го духат и правилата и банката и банковата система и борда. не аз мисля правилата така че който ги мисли да ги е измислил по-добри.
Коментар
-
Между другото къде се загубиха либертарианците. Много ми е интересно да чуя някое истинско либертарианско мнение за това какво трябва да се прави сега. ИПИ няма ли да каже банките да фалират и да не се дават обществени пари за спасяване на банки
Даже им погледнах сайта - мълчат като партизани на разпит - къде е истинското либертарианство. В борда на ИПИ между другото има трима банкери единия от БНБ.
Коментар
Коментар