IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Идеята ми е пределно ясна и всъщност доста ползотворна. БНБ да даде ясни индикации че когато тя поеме управлението на дадена закъсана банка ще уважи веднага и без никакви промени всички стари договори за депозити и разплащателни сметки на тази банка.

И няма да има нито паники, нито злонамерените слухове ще влияят, нито тегления нито опашки нито опасност за борда.
    T.e. ти предлагаш БНБ да има винаги едни 60 милиарда в сандъка за "Винаги Готови"
    I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• Първоначално изпратено от viva Разгледай мнение
      Това обяснява до голяма степен, идеите, които застъпваш в коментарите си.
      Идеята ми е пределно ясна и всъщност доста ползотворна. БНБ да даде ясни индикации че когато тя поеме управлението на дадена закъсана банка ще уважи веднага и без никакви промени всички стари договори за депозити и разплащателни сметки на тази банка.

И няма да има нито паники, нито злонамерените слухове ще влияят, нито тегления нито опашки нито опасност за борда.

Коментар

Ми то и на Джеймс Джойс не му се разбира особено. Особено в тази последната му книга, която ми се струва като творба на болен мозък за болен мозък.
        Това обяснява до голяма степен, идеите, които застъпваш в коментарите си.

Коментар

• Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнение
          Аз мога ти кажа кво да се напраи ама ще ми изтрият мнението преди да си го прочел ;-)
          Що, гледай колко много медиино време им се дава иначе. Предполагам че и мнението им за банките е също толкова ценно, колкото мнението им за държавен буджет, заплати, фирми и така нат.

Коментар

Той и Григор Димитров обърна украинеца днес, ама това не значи, че и ти можеш да го направиш
            Ми то и на Джеймс Джойс не му се разбира особено. Особено в тази последната му книга, която ми се струва като творба на болен мозък за болен мозък.

Коментар

Джеймс Джойс е писал без запетай. Той май беше
              Той и Григор Димитров обърна украинеца днес, ама това не значи, че и ти можеш да го направиш

Коментар

Сложи някоя запетя, че нищо не ти се разбира.
                Джеймс Джойс е писал без запетай. Той май беше

Коментар

• Сложи някоя запетя, че нищо не ти се разбира.

Коментар

Между другото къде се загубиха либертарианците. Много ми е интересно да чуя някое истинско либертарианско мнение за това какво трябва да се прави сега. ИПИ няма ли да каже банките да фалират и да не се дават обществени пари за спасяване на банки

Даже им погледнах сайта - мълчат като партизани на разпит - къде е истинското либертарианство. В борда на ИПИ между другото има трима банкери единия от БНБ.
                    Аз мога ти кажа кво да се напраи ама ще ми изтрият мнението преди да си го прочел ;-)
                    I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

Злонамерените слухове са анонимните смс си, с които са се призовавали хората да си теглят парите от банката. От тях тръгва и се стига до това, за което ти говориш. А ако не са злонамерени и са си в съответствие съ закона, защо са анонимни? Защо някой се крие и умишлено всява паника?
                      Да, и сигурно ти изключително много вярваш на анонимни смс и и направо се паникьосваш когато някой ти прати страшен рекламен или антирекламен смс.

Пак казвам тази скапана кампания че видиш срещу ПИБ се води атака и това е обяснението на тегленето е антикампания.

Коментар

Аз много пъти съм казвал че аз пари в банки не държа. Имам само акции на банки. В немалко при това. Така че не мисля че можеш да ми кажеш нещо - нося си риска като акционер - макар и не в ПИБ.

И да банката има задължение да гарантира сигурност. Ако не може да осигури изпълнението на това свое задължение то тя не е действаща банка.

Какво по-дяволите означава злонамерен слух. Някой си звъни и казва пред ПИБ има опашка, друг казва абе тея фалираха КТБ да не би сега да фалират ПИБ. Кутев се изтъпанчва че ще фалира друга банка. Айде стига с тези простотии - злонамерени слухове - тодва е пълна глупост и ако БНБ или ПИБ си мислят че ще спрат паниката като признават че срещу ПИБ се води кампания и то злонамерена - значи са пълни идиоти.
                        Злонамерените слухове са анонимните смс си, с които са се призовавали хората да си теглят парите от банката. От тях тръгва и се стига до това, за което ти говориш. А ако не са злонамерени и са си в съответствие съ закона, защо са анонимни? Защо някой се крие и умишлено всява паника?

Коментар

• Гледам си тавекса и си мисля - тази четворка колко прилича на девятка . А то девятка.
                          долар - 1.4300 1.4980
                          евро - 1.9560 2.0500

Вече си представям следната ситуация:
                          Геле от горния етаж - виден икономист, финансист и прочие -ист, а в свободното си време обикновен бачкатор под секрет съобщава "Тегли каквото имаш в ПИБ и обръщай всичко е евро и долари. ПИБ фалира, от сигурен източник знам, лева пада. Още Ванга го е предсказала "Ке падне бордо и лево на 28.06.2014г.". Нашият пенсионер Х укрилен, че и той нещо е научил пръв отива в най-близкия клон на ПИБ, където заедно с още 100-200 до 300 души се прави на ударен, че идва да внесе някой лев по депозитчето. Тегли парите и ги обръща в евро и долари. Зер щом курса е такъв, правилна му е била информацията.

Коментар

За какво задължение на банката да гарантира сигурност говориш? А за задължението да не се разпространяват умишлено слухове и злонамерения нищо не казваш. В цялата полемика около банките, най-големите капацитети сте скасъняците без един лев в банката. Човек, който няма какво да загуби, се радва ако може и тези, които имат вече да нямат. Ама и този път няма да стане.
                            Аз много пъти съм казвал че аз пари в банки не държа. Имам само акции на банки. В немалко при това. Така че не мисля че можеш да ми кажеш нещо - нося си риска като акционер - макар и не в ПИБ.

И да банката има задължение да гарантира сигурност. Ако не може да осигури изпълнението на това свое задължение то тя не е действаща банка.

Какво по-дяволите означава злонамерен слух. Някой си звъни и казва пред ПИБ има опашка, друг казва абе тея фалираха КТБ да не би сега да фалират ПИБ. Кутев се изтъпанчва че ще фалира друга банка. Айде стига с тези простотии - злонамерени слухове - тодва е пълна глупост и ако БНБ или ПИБ си мислят че ще спрат паниката като признават че срещу ПИБ се води кампания и то злонамерена - значи са пълни идиоти.

Коментар

А законът задължава съдът да има достатъчна причина че да издава подобна заповед. Тегленето на собствени пари от банка определено не е незаконно и определено никой честен съд няма да даде заповед за подобно нещо.

Мисля че всички тук забравяте че това са ЛИЧНИ ПАРИ. С които реално човек може да си прави каквото си иска. Ако не се чувства сигурен в дадена банка и ги дръпне - виновния не е той а банката. Защото пък задължение на банката е да му дава сигурност.

И аз да имах пари в ПИБ и аз бих си ги дръпнал - също както и във всяка друга банка за която тръгнат кофти слухове. Много слабо ме интересува стабилността на банковата система - биха ме интересували само стабилността на моите лични пари. Ако правилата на играта са такива че парите ми да са сигурни дори и да фалира банката е едно. Но ако правилата са такива че да не ми дава никаква сигурност за нищо - еми да го духат и правилата и банката и банковата система и борда. не аз мисля правилата така че който ги мисли да ги е измислил по-добри.
                              За какво задължение на банката да гарантира сигурност говориш? А за задължението да не се разпространяват умишлено слухове и злонамерения нищо не казваш. В цялата полемика около банките, най-големите капацитети сте скасъняците без един лев в банката. Човек, който няма какво да загуби, се радва ако може и тези, които имат вече да нямат. Ама и този път няма да стане.

Коментар

• Между другото къде се загубиха либертарианците. Много ми е интересно да чуя някое истинско либертарианско мнение за това какво трябва да се прави сега. ИПИ няма ли да каже банките да фалират и да не се дават обществени пари за спасяване на банки

Даже им погледнах сайта - мълчат като партизани на разпит - къде е истинското либертарианство. В борда на ИПИ между другото има трима банкери единия от БНБ.

Коментар

Working...
                                X