If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ето това е трагедията на демокрацията.
Всеки неуравновесен идиот може по цял ден да си дрънка глупости
Нали, я кажи сега във Франция, Белгия, Германия или Холандия като спасяваха банки да са им блокирали случайно депозитите или да са им спирали сметките - не са нали Да се е чудил някой ама колко точно ще вземе, кога ще ги вземе - от собствените си пари.
Къде е демокрацията, френската бутафория ли е демокрация ! Парите дето ги раздават на арабите да не би да ги берат от дърветата или ги вземат от белите.
И накрая Путин президент, строим ЮП и разбира се украинците изпадат в паника защото те не знаят че по тази тръба газта дебит не може да има чисто технически понеже е невъзможно. Бутафория.
Вече няма как да има сигурни държавни банки, защото има винаги сигурни банки на други държави. Накрая става така че парите ти отиват в някоя чужда държава и после и държавата е следващата и тя отива в някоя чужда държава.
Същото казвам и аз. На средностатистическия депозант му е през онази работа кой управлява банката - стига да разполага с парите си когато си иска и да си получава редовно лихвата. Даже де да знам може да се чувства по-добре и с държавна банка.
Е аз съм на мнение, че трябва да му е точно през оная работа...щото иначе ако всичко накрая е на един тезгях защо едните да дават два пъти по-малко лихва ..тъй че всеки да си носи риска ;-)
I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?
Хората не ги интересува кой какво управлява - те знаят че на 12 месеца трябва да турят 6.5% лихва...и още им държи топло от миналото...
Същото казвам и аз. На средностатистическия депозант му е през онази работа кой управлява банката - стига да разполага с парите си когато си иска и да си получава редовно лихвата. Даже де да знам може да се чувства по-добре и с държавна банка.
Ти защо си мислиш, че някой който да е в държавата има ресурс за такива неща. Сегашните събития са сценарий на хора с дълбоооки джобове. Нищо чудно и да е просто някакъв експеримент ...
Ама той ресурса си е в банката - те управляват пасивите на банката, но и управляват и активите на банката. И единствения проблем възниква заради разликата в сроковете на активите и на пасивите. Имаш краткосрочни пасиви и дългосрочни активи. За да не бъде това проблем трябва и активите ти да стоят дългосрочни дефакто, въпреки че са краткосрочни де юре. За да се получи това трябва доверието да не се променя.
А какво прави БНБ - променя доверието. Вече един лев в КТБ не е равен на един лев в Уникредит да кажем.
Е да де - и аз това казвам. Какви са тези глупости един месец да не можеш да си теглиш депозитите, да не знаеш дали ще сивземешш парите ако са над 100 х евро, да не знаеш дали ще ти платят лихви. Да не можеш да правиш разплащания.
Това бе и продължава да бъде тотално безумие. И или БНБ са напълно некомпетентни или съвсем съзнателно подриват основите на банковата система и борда.
Ти защо си мислиш, че някой който да е в държавата има ресурс за такива неща. Сегашните събития са сценарий на хора с дълбоооки джобове. Нищо чудно и да е просто някакъв експеримент ...и без това икономиката е с размерите на американски квартал
Доверието на хората ще се въне когато им покажат парите
Е да де - и аз това казвам. Какви са тези глупости един месец да не можеш да си теглиш депозитите, да не знаеш дали ще сивземешш парите ако са над 100 х евро, да не знаеш дали ще ти платят лихви. Да не можеш да правиш разплащания.
Това бе и продължава да бъде тотално безумие. И или БНБ са напълно некомпетентни или съвсем съзнателно подриват основите на банковата система и борда.
Нищо подобно. То когато БНБ управлява една банка не дава никакви пари - да е дала някакви пари на КТБ като я взе - не е. Просто номинално се сменя управлението и евентуално в последствие собствеността върху банката. Ако хората вярват че няма да има промяна, то и няма да има промяна.
Ако хората вярват че когато БНБ поеме управелнието на някоя банка ще ги излъжи и измами и съвсем естествено че ще гледат да си изтеглят парите предварително. Така че тази паника сега е защото хората не вярват и на БНБ дори в по-голяма степен отколкото на ПИБ.
Доверието на хората ще се въне когато им покажат парите
T.e. ти предлагаш БНБ да има винаги едни 60 милиарда в сандъка за "Винаги Готови"
Нищо подобно. То когато БНБ управлява една банка не дава никакви пари - да е дала някакви пари на КТБ като я взе - не е. Просто номинално се сменя управлението и евентуално в последствие собствеността върху банката. Ако хората вярват че няма да има промяна, то и няма да има промяна.
Ако хората вярват че когато БНБ поеме управелнието на някоя банка ще ги излъжи и измами и съвсем естествено че ще гледат да си изтеглят парите предварително. Така че тази паника сега е защото хората не вярват и на БНБ дори в по-голяма степен отколкото на ПИБ.
Коментар