Първоначално изпратено от Harry Kane
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение
Къде са тия пари бе, брат?
Икономиките почти навсякъде с двуцифрени спадове. Борят се да го докарат до едноцифрени.
ЗАТОВА Е И РЪСТА ПРИ БОРСИТЕ НЕЗАВИСИМО, ЧЕ НЯМА РЪСТ В ИКОНОМИКИТЕ!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение
ХАХА
Затова пиша мнения през 5 мин, заради такива глупости, които се пишат.
Първо препратка към 2008 г - банковите балони. Тогава банките летяха и всичко беше на страхотен ливъридж, какъвто едва ли ще видим скоро. Между банките тогава и сега няма нищо общо! Отделно, нашите банки нямат експозиции на фондовите пазари в акции.
За черните дни! АМИ НЕ ВИЖДАТЕЛИ ЧЕ КАТО ДОЙДАТ ЧЕРНИ ДНИ СЕ РАЗДАВАТ ПАРИ, КАКТО И БЪЛГАРИНА СПИРА ХАРЧЕНЕТО И БЛЪСКА ВСИЧКО В БАНКА ЗА ДРУГИ ЧЕРНИ ДНИ! Дори си мисля, че и с кредите става по-дисциплиниран българина в черни дни - няма 5 морета, няма Халкидики, няма ново БМВ и т.н.
ХАХА
Отделно, от финансова гледна точка, нищо черно няма в сегашните дни. Има повече пари, отколкото ако икономиката си караше по план за 2020!
Икономиките почти навсякъде с двуцифрени спадове. Борят се да го докарат до едноцифрени.Last edited by Kildirim_Bei; 28.09.2020, 12:00.Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
~ Enfant Sanssouci de Monde ~
Коментар
-
Първоначално изпратено от Тъпо парче Разгледай мнениеИ след 1-2 години като дойдат "черните дни", банката откъде ще вземе пари за да ги върне на депозантите? Ще ги купува скъпо, в същото време ще взима на хората хапартаментите, защото и на тях ще гледа да им ги продаде скъпо (при условие, че индекса се е качил, а не е просто недоверие в банката). Ама не съм видял банка да дава 1/100 от апартамент вместо депозит, та рестото къде остава?
п.п. преразказах ти 2008-ма, защото явно си бил малък тогава. Няма общо с пиба, освен филма, който гледахме покрай катебето.
Затова пиша мнения през 5 мин, заради такива глупости, които се пишат.
Първо препратка към 2008 г - банковите балони. Тогава банките летяха и всичко беше на страхотен ливъридж, какъвто едва ли ще видим скоро. Между банките тогава и сега няма нищо общо! Отделно, нашите банки нямат експозиции на фондовите пазари в акции.
За черните дни! АМИ НЕ ВИЖДАТЕЛИ ЧЕ КАТО ДОЙДАТ ЧЕРНИ ДНИ СЕ РАЗДАВАТ ПАРИ, КАКТО И БЪЛГАРИНА СПИРА ХАРЧЕНЕТО И БЛЪСКА ВСИЧКО В БАНКА ЗА ДРУГИ ЧЕРНИ ДНИ! Дори си мисля, че и с кредите става по-дисциплиниран българина в черни дни - няма 5 морета, няма Халкидики, няма ново БМВ и т.н.
ХАХА
Отделно, от финансова гледна точка, нищо черно няма в сегашните дни. Има повече пари, отколкото ако икономиката си караше по план за 2020!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнениеНапротив, депозитите именно, че са за 1-2 г. са с още по-ниски лихви или на разплащателна, НО стоят с години, т.н. пари за черни дни.
п.п. преразказах ти 2008-ма, защото явно си бил малък тогава. Няма общо с пиба, освен филма, който гледахме покрай катебето.
- 1 like
Коментар
-
Напротив, депозитите именно, че са за 1-2 г. са с още по-ниски лихви или на разплащателна, НО стоят с години, т.н. пари за черни дни.
Банковият бизнес е сладка работа, почти монополна, въпреки, че има много участници, НО там не пускат всеки има си тежки лицензионни режими, изисквания за капитал и т.н. Колко искаха да имат банка в Б-я, и накрая в Молдован. Точно банка, дори и да имаш пари, може да не ти дадат да имаш, там е друго не е като куриерските услуги, които лесно се сменят и не ти пука кой ти е доставчик, стига да върши работа, при банките не е така, там се иска сериозно доверие, като стане клиент някой е обикновено вечно там, клиентската лоялност е голяма обикновено, освен ако не стане нещо което е рядко. Аз ползвам една банка от 100 г. - и в чужбина и в Б-я една и съща, Сменям валута само в ПИБ защото са най-добрите условия.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнениеБанковият бизнес е проста работа...
Парите са стока, и като на всяка стока, цената (лихвата) се определя от търсенето и предлагането. В последните 15 години се извъртяха всички комбинации на предлагане и търсене на пари, сега сме в положението на много предлагане и доста по-малко търсене.
Ако искаш да ги сравняваш с търговци, които печелят от маржа, поне включи в сметката разходите за магазина (ние сме квартално магазинче), това че ще имаш брак (лоши кредити), ще имаш "любими" клиенти, на които няма да можеш да откажеш стока на загуба, и най-важното - продаваш стоката преди да си я купил - депозитите са до 1-2 години макс, а кредитите от 2г до 30г за ипотеки.
- 1 like
Коментар
-
https://www.banker.bg/finansov-dnevn...udariha-nulata
Модератора, това по темата ли е?
Да обясня как го разбирам. Банковият бизнес е проста работа - един марж между това което плащаш (лихви по депозити) и това което получаваш (лихвите по кредитите, които си отпуснал), което изглежда отново работи за тоя бизнес. Лихвите по депозитите падат и са почти 0, а по кредитите до колкото знам леко скачат и съвсем не са символични все още в Б-я. Което какво означава? Че дори в криза банковият бизнес е най-добър!
Не е препоръка, просто да няма изненадани.
Коментар
-
-
Първоначално изпратено от buyvalue Разгледай мнение
ERM е само мониторинг от ЕЦБ, но без ангажименти, но с някои права на съвета на страните членки в еврозоната - справка - последните промени в Закона за банките от Фев. 2020 и от там референция към споразумението от 1997! С малко реовене се вижда, че имат право да определят някои параметри, но никакви ангажименти!
https://www.banker.bg/finansov-dnevn...1k1CZ5e7XWcN9U
Банките в България ще внасят също така средства в Единния фонд за преструктуриране, предназначен да финансира преструктурирането. Предварителната оценка за първоначална вноска на България в Европейския фонд за преструктуриране е в размер 81.0 милиона евро, покриваща дължимите вноски за периода от 2016 г. до 2020 г. включително, както и допълнителна гаранция от българското правителство в размер на 32.5 милиона евро, покриваща бъдещите вноски за следващите три години.
По последни данни Европейският фонд за преструктуриране на банки вече е натрупал 42 милиарда евро. Фондът се попълва чрез вноски от банките, като целта е до 2023 година да се достигне ниво от около 70 милиарда евро. Идеята е тези средства да се използват за преструктуриране на системно значими банки при криза - за да не се налага данъкоплатците да плащат за спасяването на проблемните кредитни институции.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнениеМного го подценявате ДП. Също и мажоритарните тук. Ако са искали да правят нещо щяха да са го направили преди втората проверка на ЕЦБ, която мисля мина преди година по това време. А сега след ЕРМ2, Банков съюз, механизъм за преструктуриране от 1ви Октомври, никой от изброените не би си позволил каквото и да било. Просто ЕЦБ не им е нивото. Аз поне не вярвам, че могат да си позволят каквото и да било. Затова толкова много искахме ЕЦБ, Евро и т.нLast edited by X_Y; 23.09.2020, 12:33.IM d best
- 1 like
Коментар
-
Много го подценявате ДП. Също и мажоритарните тук. Ако са искали да правят нещо щяха да са го направили преди втората проверка на ЕЦБ, която мисля мина преди година по това време. А сега след ЕРМ2, Банков съюз, механизъм за преструктуриране от 1ви Октомври, никой от изброените не би си позволил каквото и да било. Просто ЕЦБ не им е нивото. Аз поне не вярвам, че могат да си позволят каквото и да било. Затова толкова много искахме ЕЦБ, Евро и т.нLast edited by X_Y; 23.09.2020, 12:33.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнениезнам, че хейта тук е много голям, но все пак. Под това, че ЕЦБ стои тук, имам предвид надзора над банковата система и тоя новия фонд за преструктуриране от Октомври. Също така и със Суап сделката, ЕЦБ е зад банковата ни система и ако стане нещо ще даде пари,
При фалит, акционерите на банката трябва да я спасяват. А гарантирането на депозитите си остава задължение на местните правителства.Last edited by X_Y; 23.09.2020, 12:32.( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар