Понеже покрай банките се завъртя и темата за валутния борд - имате ли идея къде на сайта на БНБ има информация за левовете в обращение и на колко % са покрити от валутните резерви.Преди около години бяха покрити на над 150%. Познанията ми по банково дело се ограничават до това, което съм учил по икономическата ми специалност в университета.Във връзка с това имам следния въпрос - какъв е проблема това свръхпокритие или част от него да се напечата от БНБ в левове? Всичко над 100% на теория не клати борда и е възможно да се пусне в обращение? Друг е проблема,че като се увеличи паричната маса на теория ще се обезцени лева,ама пък ще ни литне износа Та има ли проблем да се напечатат 4-5 млрд, по малко от 10%от БВП, и да се налеят временно като ликвидност в банките?
@bnight Аз чух за фирма,която е развалила левов депозит за над 1 милион лева и е изгубила над 60 бона лихва,ама както се казва „Разни хора, разни идеали” .
@bnight Аз чух за фирма,която е развалила левов депозит за над 1 милион лева и е изгубила над 60 бона лихва,ама както се казва „Разни хора, разни идеали” .
Коментар