IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Понеже покрай банките се завъртя и темата за валутния борд - имате ли идея къде на сайта на БНБ има информация за левовете в обращение и на колко % са покрити от валутните резерви.Преди около години бяха покрити на над 150%. Познанията ми по банково дело се ограничават до това, което съм учил по икономическата ми специалност в университета.Във връзка с това имам следния въпрос - какъв е проблема това свръхпокритие или част от него да се напечата от БНБ в левове? Всичко над 100% на теория не клати борда и е възможно да се пусне в обращение? Друг е проблема,че като се увеличи паричната маса на теория ще се обезцени лева,ама пък ще ни литне износа Та има ли проблем да се напечатат 4-5 млрд, по малко от 10%от БВП, и да се налеят временно като ликвидност в банките?

@bnight Аз чух за фирма,която е развалила левов депозит за над 1 милион лева и е изгубила над 60 бона лихва,ама както се казва „Разни хора, разни идеали” .
    Last edited by andy2000; 28.06.2014, 13:20.

Коментар

• Първоначално изпратено от admi Разгледай мнение
      Това ме радва, че транзакциите си минават.
      Картата ми е отпусната на 25-ти без такси обслужване при текуща промоция вървяща за банкови карти аз не мога да разбера как банка която дори в момента отпуска кредити , защото днес много хора ще си ползват картите на ПИБ в Billa и другите магазини от хранителните вериги, ще фалира ! Да явно нямат достатъчно наличен кеш но по всяка вероятност до Понеделник ще има а и доверието ще се възстанови защото всички ще си пазаруват през weekend-a. А и както някой каза това всъщност може да е добре за банковата ни система. Вчера чух истории за хора с депозити от по 200 хиляди обръщащи в евро и губейки 6 и повече % доходност за да си отворят нови депозити от по 2-3%. Отделно всичкият този наличен кеш в момента и то в weekend бая ще раздвижи икономиката ! А и предполагам че FIB като една от малкото банки в SOFIX е to big to fail и ще я спасят. Има информация че другите търговски банки са готови при нужда да отпуснат краткосрочни заеми за ликвидност на ПИБ и да я спасят. Борика се разбраха да си зареждат банкоматите на 6-8 часа а дори няма опашки пред банкоматите им и картите на ПИБ се приемат както казах нормално без никакви проблеми.

Остава както казах само един въпрос според вас от какви нива да купуваме акции защото като се стабилизира банката акциите ще си върнат поне 20% от загубите който претърпя в последните дни а за мен това е брутален бонус както му се вика ден година храни
      http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
        Уви, така е. Атаката срещу КТБ започна веднага, когато Боко се върна от САЩ. Явно там са го инструктирали подобаващо!
        Хахаха...кой иска да разваля сега Марица-3
        I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• Първоначално изпратено от Konsultant Разгледай мнение
          Който желае може да участва от тук:
          http://www.peticiq.com/90610

Юбав почивалник!
          Чак пък да подкрепяв ПИБ не бих казал. Цеко ми е толкова антипатичен колкото и мустака. И всъщност нямам нищо против да фалира - стига да не завлече и други банки със себе си или да не ни струва прекалено скъпо.

Коментар

• Петиция за подкрепа на ПИБ

Който желае може да участва от тук:
            http://www.peticiq.com/90610

Юбав почивалник!

Коментар

• Първоначално изпратено от Ку-Ку Разгледай мнение
              Що пишете глупости? Атаката срещу КТБ беше публична и няма никакво съмнение откъде дойде - дойде от страна на българската прокуратура. Относително ясно е и чия поръчка обслужи прокуратурата. Поръчителят въобще не се опитва да се крие и редовно дава интервюта.

Друг въпрос е, че Боко е идиот (това си го знаем) и се оказа голяма гадина, защото сега се опитва изключително мерзко да се възползва от ситуацията в момента.
              работота е там че Пеевски съществува като феномен само ако има политическа подръжка. ДПС може да му осигурява политическа подръжка само ако управлява. А ДПС не може да управлява само. Значи подръжката на Пеевски идва реално и от някоя по-голяма партия БСП или ГЕРБ. БСП в момента имат доста сериозен разрив с ДПС, значи остава ГЕРБ.

Изказванията на Боко също навяват на мисълта че играе в тандем с Пеевски, също както и подкрепата на пеевските медии за Бойко, която отново демонстрират.

Така че поне за мен е очевидно от къде идва атаката

Коментар

• Атаката срещу КТБ започна веднага, когато Боко се върна от САЩ.
                Що пишете глупости? Атаката срещу КТБ беше публична и няма никакво съмнение откъде дойде - дойде от страна на българската прокуратура. Относително ясно е и чия поръчка обслужи прокуратурата. Поръчителят въобще не се опитва да се крие и редовно дава интервюта.

Друг въпрос е, че Боко е идиот (това си го знаем) и се оказа голяма гадина, защото сега се опитва изключително мерзко да се възползва от ситуацията в момента.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                  Ей го и Мутрата - продължава да налива масло в огъня. Аз ако имах депозити в български банки, никога не бих гласувал за Бойко. Този неандерталец в момента съвсем пряко работи за банкова паника, банкови фалити и евенттуално падане на борда.
                  Уви, така е. Атаката срещу КТБ започна веднага, когато Боко се върна от САЩ. Явно там са го инструктирали подобаващо!
                  Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Можем да сигнализираме в ДАНС за атаки срещу банковата система

http://offnews.bg/news/%D0%9E%D0%B1%...B0_356394.html
                    Last edited by andy2000; 28.06.2014, 20:09.

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000
                      И на КТБ не мърдат, сигурно и Цецо е в заверата
                      Не знам защо се ограничавате до БАКБ, има още 1-2 банки потенциални нови партньори на детето чудо.
                      БАКБ все още е на Цветелина - така че това е причината да пиша за нея. Иначе ще видим коя ще е новата КТБ като гнездо на корупция и преяждане с власт. Аз имам вече подозрение коя ще е, но още е твърде рано - трябва ГЕРБ да спечели изборите и тогава като почнат да насочват към нея държавни пари ще има потвърждение. Не е БАКБ.

Коментар

• А и едно нещо ми прави впечатление - акциите на БАКБ почти не реагираха на разпродажбите последните дни. И сероизно се замислям че Бойко е в тандем с Пеевски за дестабилизиране на държавата.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
                          В Капитал бяха писали до тия дни при кой е бил, за новите - нямам идея, но наистина е добре да се знае, но от друга страна здраво мислещите пък ме притеснява да не изпреварят следващия му ход.
                          В крайна сметка както го е подкарал незнам дали могат да откажат любезното му вложение, но ако има как - скоро банка ще му трябва, а там вече има други органи, които да одобрят подобно придобиване.
                          Нямам препоръки, само дребни влогове, така за диверсификация, колкото да не е без хич.
                          Здравомислещите хора отдавна си държат парите в чужбина. От нашите политици пък очевидно и от БНБ може да се очаква само едно нещо нещо - некадърност, корупция и ужасяващи решения.

Ей го и Мутрата - продължава да налива масло в огъня. Аз ако имах депозити в български банки, никога не бих гласувал за Бойко. Този неандерталец в момента съвсем пряко работи за банкова паника, банкови фалити и евенттуално падане на борда.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                            Ако някой знае нека каже коя е банката в която си е преместил сметките.Да разберем кой е тоя идиот.
                            В Капитал бяха писали до тия дни при кой е бил, за новите - нямам идея, но наистина е добре да се знае, но от друга страна здраво мислещите пък ме притеснява да не изпреварят следващия му ход.
                            В крайна сметка както го е подкарал незнам дали могат да откажат любезното му вложение, но ако има как - скоро банка ще му трябва, а там вече има други органи, които да одобрят подобно придобиване.
                            Нямам препоръки, само дребни влогове, така за диверсификация, колкото да не е без хич.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                              Аз много пъти съм казвал че аз пари в банки не държа. Имам само акции на банки. В немалко при това. Така че не мисля че можеш да ми кажеш нещо - нося си риска като акционер - макар и не в ПИБ.

И да банката има задължение да гарантира сигурност. Ако не може да осигури изпълнението на това свое задължение то тя не е действаща банка.

Какво по-дяволите означава злонамерен слух. Някой си звъни и казва пред ПИБ има опашка, друг казва абе тея фалираха КТБ да не би сега да фалират ПИБ. Кутев се изтъпанчва че ще фалира друга банка. Айде стига с тези простотии - злонамерени слухове - тодва е пълна глупост и ако БНБ или ПИБ си мислят че ще спрат паниката като признават че срещу ПИБ се води кампания и то злонамерена - значи са пълни идиоти.
                              Много си прав. Всичко е организирано.

Коментар

• Хвърлена е граната по офис на банков клон в Шумен
                                [url]http://www.trud.bg/

Гиговчо, разбирам, че се тресеш за депозитчето си, ама немой така!

Коментар

Working...
                                X