IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение
    Като чета, нагласите са, че увеличението няма да стане, че ЕРМ2 през крив макарон. Друго де чудя, защо толкова искате да не се случат? Уж инвеститорски форум. За мен нормалното е на всички да ни се иска да станат нещата.
    Не бива да се учудваш, че един медиен канал - в случая най-популярният икономически форум в България - се използва за ПРОПАГАНДА. В момента се пише история и един ден внуците ни ще четат за отчаяната съпротива на всякакви ретроградни "сили" срещу влизането на страната ни в ЕРМ-2 и продължаването ни в цивилизационната посока, която избрахме още с влизането в НАТО и после в ЕС. По-близо и по-близо до нормалния свят и все по-далеч от СССР!

    Коментар


    • Колега, това е толкова очевидно. Радвам се, че се виждат първите проблясъци вече. Бих добавил, за първи път държавата има skin in the game на БФБ не с наследство от комунизма, а с пари, които е вкарала. Вече няма тън мън. Цяла Б-я разбра, че са купили акции на цена двойна. Сега държавата трябва да си следи инвестицията, иначе ще ги изядат. Не да фалира, банката трябва да работи отлично и да има резултати и тук държавата вече има ясен интерес, който ще бъде следен и от обществото. Да се надяваме скоро да бъде следен и от ЕЦБ Банков надзор.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Boncho Разгледай мнение
        Винаги съм бил голям противник на банката и нейните "инвестиции". Също така не съм я и харесвал като акция/инвестиция. Но това, което се случи,( заложих на това и купих акции, средна цена 2.67) , е добре за акционерите на банката. Няма какво да си кривим душата, ако погледнем от сегашната камбанария, големият губещ в случая е държавата. Всички други печелят: както мажоритарите, така и миноритарите, така и кредитирани и вложители. И то не само заради затова, че влизат пари доста над паарните нива. Това даже го оставям настрана. Инвестицията в една банка носи най-голям риск за бъдещето на банката и дали тя ще е в състояние да посреща плащанията си. В момента има миноритар Държавата, което значително намалява всякакви рискове от неплатежоспособност. Затова аз смятам да остана акционер известно време.
        Всички печелят......доверие в мениджмънта...намерил участник в увеличението...Говори се че ако се вземе решение за чакалнята ще има проверки в ЕЦБ и комисията кой какво обещавал...за критериите и начините и прекомерното време ,така че до ноември ще боксувате?
        .

        Коментар


        • Винаги съм бил голям противник на банката и нейните "инвестиции". Също така не съм я и харесвал като акция/инвестиция. Но това, което се случи,( заложих на това и купих акции, средна цена 2.67) , е добре за акционерите на банката. Няма какво да си кривим душата, ако погледнем от сегашната камбанария, големият губещ в случая е държавата. Всички други печелят: както мажоритарите, така и миноритарите, така и кредитирани и вложители. И то не само заради затова, че влизат пари доста над паарните нива. Това даже го оставям настрана. Инвестицията в една банка носи най-голям риск за бъдещето на банката и дали тя ще е в състояние да посреща плащанията си. В момента има миноритар Държавата, което значително намалява всякакви рискове от неплатежоспособност. Затова аз смятам да остана акционер известно време.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение
            Не можахте да разберете. Бойко или държавата нищо не дават, за даването, те ВЗЕМАТ добър дял от банката. Това, което вземат е повече от даването. Това е win-win за всички засегнати - клиенти, акционери, служители, държавата. Причината е, че държавата като акционер с такъв дял придава допълнителна стойност към банка, не се правете, че не го разбирате.
            Как нищо не дават? БХ дава парите на държавата, които са наши пари. С това с вземането не е много сигурно.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

              Ами Премиера го определя за политическо решение...Защо вие го цензурирате..

              И кандидатстващият и приемащият са мотивирани основно от политически съображения.
              Монти, тук си изцяло в "десетката".
              Върти ми се в главата и напира да излезе поредният чаршаф, който може да внесе още малко светлина по темата.
              Ще ми се да споделя нещичко и с Хари.
              Ама, предупредени сме офизиално от Х_У и не ми се иска да ме трият. Ставам нервен и може да кажа нещо ала БХ.
              Пък и жалко ще е да с е бастиса толкова труд. Ме н н еме бива да ударя "булсАй" с едно изречение.
              Ако си им хванал смените и знаеш, кога свършва, дай сигнал, че да налея

              Коментар


              • Първоначално изпратено от X_Y Разгледай мнение
                Ако обичате не политизирайте излишно. Има тема "Политика".
                Ами Премиера го определя за политическо решение...Защо вие го цензурирате..

                Коментар


                • Ако обичате не политизирайте излишно. Има тема "Политика".
                  रादोस्त

                  Коментар


                  • Аз го говоря тези неща преди политиците. И преди останалите във форума.

                    Коментар


                    • Ти ясно се дефинира като трол..Повтаряш през няколко минути опорките на крадливите политици..С троловете няма нужда да се кореспондира..Те са без собствени мисли..

                      Коментар


                      • Одобрявам всяка стъпка в правилната посока. А ЕРМ2 е най-голямата стъпка и най-важната. Както каза Ники Василев най-важната за последните 100 г. А аз казвам от 1878 г досега.

                        Коментар


                        • Хари, ти одобряваш ли кражбите и корупцията..Или и ти крадеш със твоите работодатели..Какво като ни приемат в ЕЗ , пак ще продължи корупцията и пак ще сме най-бедните в ЕС..

                          Коментар


                          • Браво на Ники Василев. Защити сделката за ПИБ. Истински защитник и за Еврозоната и за БФБ.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                              Гледам Начев убийствено точно ги е разпердушинил нашите некадърници до най малка подробност. Сбъркал си е професията - трябвало е разследващ журналист да стане.
                              А Полки много ясно е обосновал защо се е случило.

                              Естествено че сега ще им трябва още време - такива са ги изс...., че колкото повече се мъчат да замазват толкова повече ще мирише.

                              Наистина Господ трябва да е Българин и решението за това да е взето на най високо ниво (доста съмнително) че да минем между капките, иначе тая чакалня ми се вижда мишън импосибъл.
                              Е-ееее, Пип!
                              Хубаво ме подреди ти! Ти си оставаш инвеститор, а пък аз да се цаня на заплата за журналистин! И при кого?! Е, то е ясно, няма при кого, освен при Кой

                              Сериозно, аз бях просто един нарейтър - разказвач на приказки. Редене на хипотетични и фантазмени слова. Винаги има риск да си останат такива.
                              Е, ясно давах сигнали, че нещо в цялата история хич не ми се връзва, има схемаджийски почерк и милиционерска миризма.

                              За да сме коректни, схемата беше вързана като цялостна идея в поста на колегата Десетки левове.

                              Но не е само той с принос към това дело. То беше изцяло колективен резултат.

                              На мен специално ми помогнаха включванията на:

                              Бен - подсети ме за още един много вероятен участник в пазарлъка и изготвянето на схемата. Освен БХ и VG, има още едно знаково участие, без което очевидно нищо не се случва. Казват - много бил изобретателен и комбинативен. Гърбът му голям, самочувствието и подпирачките зад него - огромни.

                              Батя и Умното (парче) - дадоха интифа, че схемата може да се покрие при дейното участие на някое ИП, което при отсъствие на истинска проверка и разравяне, може да "обясни" случването на нещата. Ще заприходят "отпосле" документи, кореспонденция, договори. Ето, тук справедливо изниква още един неизяснен въпрос.
                              КОе е ИП, което е надарено с любовта и доверието на правителството, че да му се гласува подобно предизвикателство. Лесният отговор (пфбк) не винаги е най-добрият отговор, но може и да е.
                              Големите играчи не оставят толкова много следи и доказателства на едно единствено място. Ролята на на този помощник освен конфликтноИнтересна би станала и прекалено тежка. Риск голям си е това - днес сте първи дружки и кроите планове, утре сте смъртни врагове.
                              Ето ти пример - в момента текат залози, онзи запис (за пуйките), който уж бил нещо като подарък за РД на БХ, от Цецоу ли идва или от Божков. И двамата са първи (ама твърде бивши) дружки.
                              По отношение на преразпределението на правата за увеличението, аз бях затънал в безплодни размисли за тяхното прехвърляне на новорекрутирани лица. При изтекъл срок за прехвърляне и свалени от търговия, това беше мое безрезултатно занимание. Дори не ми се споменава за размисли за извънборсово прехвърляне. Е, помогнаха колегите, вързахме криво-ляво картината.

                              Умното ни подсети и за много важното изискване за границата, която води до задължение за депозиране на известие. Следете публикациите - да видим, кой ще си признае.
                              А пък всички участващи - тези с официално известие за придобиване на дял и други (ако има такива), добре ще е да ги поогледаме.

                              Благодаря и на Инта и Полки - дават ми кураж да приспивам децата с благи приказки

                              Коментар


                              • Мисля, че го казахме вчера. Влизане или не в Еврозоната е 100 % политически акт. Критериите са блъф, критерии няма. Изброените държави, които не са в Еврозоната не са защото имат слаби политици, без визия и разбиране. Нашите са много по-зле от тях, но това не значи, че не може да имат моментни проблясъци и добри идеи и действия. Ако бяха на ниво, щяха да кандидатстват още 2013 при първите добри възможности след предната криза.

                                Коментар

                                Working...
                                X