Първоначално изпратено от Kildirim_Bei
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение
Чете малко повече. ЕЦБ има банков надзор има и фонд за преструктуриране. За тоя фонд на ЕЦБ трябва да са. ЧЕТЕТЕ, МИСЛЕТЕ, ЧЕТЕТЕ, МИСЛЕТЕ.
Цитат:
"...Като нова графа в разходната част се появява „Парични вноски за фондове за преструктуриране и схеми за гарантиране на депозитите“, които възлизат на 40,8 млн. лв. за трите банки и се явяват основна причина за понижаване на печалбите."Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
~ Enfant Sanssouci de Monde ~
Коментар
-
Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
Остави ги тези дрънканици... Кажи, кога цената на акцията ще стигне цената на увеличението?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Чете малко повече. ЕЦБ има банков надзор има и фонд за преструктуриране. За тоя фонд на ЕЦБ трябва да са. ЧЕТЕТЕ, МИСЛЕТЕ, ЧЕТЕТЕ, МИСЛЕТЕ.
Коментар
-
Коментар
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение
за големите вноски не се ли бъркаш? - не са по линия на ЕЦБ, а към фонда за гарантиране на депозитите, дето го източиха с КТБ
Коментар
-
Ние ще почакаме, няма как. Процедура. НО БАНКИТЕ ВЕЧЕ ВЛЯЗОХА И СИ ПЛАЩАТ ДОРИ И ВНОСКИТЕ!!!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от top Разгледай мнениеHarry, до кога ще стоим в приемната, много ми омръзна вече?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнениеhttps://www.investor.bg/novini-i-ana...t-s-32-315086/
Браво на Инвестора, че са написали толкова информативна и добре изложена статия. Не знам колко са я прочели, като гледам търговията, 2-3 дена след отчети банкови - НЯМА СДЕЛКИ. Явно на БФб търгуват дебили. Поне от Инвестора, знаят, коя информация е ценни и са писали по темата.
Освен добрите печалби при спад на БВП, впечатление прави баснословните вноски по линия на ЕЦБ. Това са десетки милиони. НО ТОВА Е ГАРАНЦИЯ, СИГУРНОСТ, БЪДЕЩИ ПЕЧАЛБИ И БЪДЕЩО ОЦЕНЯВАНЕ КАТО ЧАСТ ОТ КЛУБА НА ЕЦБ (КЛУБА НА БОГАТИТЕ). ТЕЗИ ВНОСКИ СА КРАЯТ НА ШМЕНТИ КАПЕЛИТЕ ТИП КТБ, ТИП БГ МУТРИ. БЪЛГАРСКИТЕ БАНКИ СТАВАТ ЕВРОПЕЙСКИ ПЪРВИ. Б-Я НЕ СТАНА ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА, НО БАНКИТЕ НИ ВЕЧЕ СТАНАХА ЕВРОПЕЙСКИ!!!
Друго, щом при спад на БВП имаме такива печалби, колко ще са догодина при БВП +2-3 %, ами ако има пак +7-8% БВП, не ми се мисли, ще има печалби от по 100-200 милиона чисти пари.
- 2 Харесвания
Коментар
-
https://www.investor.bg/novini-i-ana...t-s-32-315086/
Браво на Инвестора, че са написали толкова информативна и добре изложена статия. Не знам колко са я прочели, като гледам търговията, 2-3 дена след отчети банкови - НЯМА СДЕЛКИ. Явно на БФб търгуват дебили. Поне от Инвестора, знаят, коя информация е ценни и са писали по темата.
Освен добрите печалби при спад на БВП, впечатление прави баснословните вноски по линия на ЕЦБ. Това са десетки милиони. НО ТОВА Е ГАРАНЦИЯ, СИГУРНОСТ, БЪДЕЩИ ПЕЧАЛБИ И БЪДЕЩО ОЦЕНЯВАНЕ КАТО ЧАСТ ОТ КЛУБА НА ЕЦБ (КЛУБА НА БОГАТИТЕ). ТЕЗИ ВНОСКИ СА КРАЯТ НА ШМЕНТИ КАПЕЛИТЕ ТИП КТБ, ТИП БГ МУТРИ. БЪЛГАРСКИТЕ БАНКИ СТАВАТ ЕВРОПЕЙСКИ ПЪРВИ. Б-Я НЕ СТАНА ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА, НО БАНКИТЕ НИ ВЕЧЕ СТАНАХА ЕВРОПЕЙСКИ!!!
Друго, щом при спад на БВП имаме такива печалби, колко ще са догодина при БВП +2-3 %, ами ако има пак +7-8% БВП, не ми се мисли, ще има печалби от по 100-200 милиона чисти пари.
Коментар
-
Ще минат години и ще се разбере, че това което направиха БМБ, ПИБ с това увеличение, което се яви предпоставката за ЕРМ2, впоследствие и за Еврото дай Боже, ще разберете, че това е много рядко явление държава и частна комапния да направят нещо непопулярно и спортно за общестовот, но с изключителни благоприятни последстия за цялата държава и столетие напред.
Три врабчета си летели. Едно свило надясно, другото свило наляво, а третото си свило.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
Хубу ги редиш ама я кажи кога ще се качи цената на акцията до цената на увеличението?
- 4 Харесвания
Коментар
-
Ами аз съм го написал много добре и е коментирано милион пъти. Това увеличение произтичаше от проверка от ЕЦБ, чието предписания към онзи момента е ПОЖЕЛАТЕЛЕН ЗА ПИБ и ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН ЗА ДЪРЖАВАТА, АКО ИСКА ЧАКАЛНЯ. Все едно аз да ти препоръчам да си продадеш Лешперко защото смятам, че не е растежна компания - това задължава ли те? ПИБ си познават пазара и знаят, че увеличение не им трябва, но го обявяват, въпреки, че не им се иска, то беше очевидно, колко го бавиха, като видяха, че държавата е на зор, дори искаха 8 лв, защото така мажоритатите губят дял от компанията. Това е да се жертваш и стана по-възможно най-честния начин. 5 лв. се видя, че е компромисната цена за всичко това. Ще минат години и ще се разбере, че това което направиха БМБ, ПИБ с това увеличение, което се яви предпоставката за ЕРМ2, впоследствие и за Еврото дай Боже, ще разберете, че това е много рядко явление държава и частна комапния да направят нещо непопулярно и спортно за общестовот, но с изключителни благоприятни последстия за цялата държава и столетие напред. Представете си, че ПИБ се бяха заинатили и се бяха отакзали да обявят увеличение в най-голямата криза Април? И да ако не го бяха обявили сега цената щеше да е по-висока, Ако го бяха обявиил но не се записа , което значи и без ЕРМ2 щеше да е по-ниска и държавата щеше да фалира вече, защото нямаше да ги има онези 5 милиаода преди месец на ниската лихва и т.н....
- 3 Харесвания
Коментар
Коментар