Първоначално изпратено от Harry Kane
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)
Collapse
X
-
И това го казваш ти, дето направи първата хибридна реклама на ПИБ в онова "случайно" интервю с Мариан???? не е истина докъде се простира гьонсуратлъкът на някои хора! Твое интервю от 2015:
Първоначално изпратено от Интервю на Батя в Инвестор-а
Какво те държи в трудни моменти, когато акциите поетиняват?
Вярата, че пак ще поскъпнат, защото го заслужават. Когато си направил добри инвестиции и в тях си видял нещо, което пазарът, масата, още не е забелязала, временни спадове в цените не бива да те паникьосват. Често дори ги използвам за допълнително акумулиране от желани позиции. В такава ситуация преструктурирам портфейла си, за да е максимално подготвен за предстоящия възход, когато пазарът "прозре моята истина". Последният такъв пример е за инвестицията, която изградих в ПИБ. Започнах с покупки преди Нова година на нива 2,60-2,70 за акция. Скандалът с пенсионните промени натисна позицията, а и целия пазар надолу.
В края на януари банката извади добър отчет, но пазарът беше негативно настроен и го неглижира. Цената слезе до и под 2,40. Възползвах се от случая, чрез продажба на по-неперспективни ценни книги в портфейла ми и чрез известно увеличение на ливъриджа, да разширя позицията си в акции на тази банка в пъти и тя да стане водеща по тежест в портфейла ми. Исках акцията, която определям за най-евтина и перспективна на БФБ, да ми е №1 и пазарът ми предостави чудесна възможност за това. Времето ще покаже дали съм постъпил правилно...
Баси, това не го очаквах дори и от теб - какво стана, спря хранилката ли? Или вече няма телефон с вътрешно инфо? Честно, не съм очаквал, че ще дойде ден, в който аз - може би най-големият критик на фибанкасъ, ще противореча на Батя - един от най-големите апологети и викачи за тази акция, който я плюе. Баси времената...
Колкото до новия ти "любимец", подсказан от яхата - чичикак, можеш да питаш как се чувстват акционерите в Трейдинга, на които е обещавал и се е клел, че това ще е дивидентна акция завинаги. да бе, знам, че на някои от адептите им е изкупил акциите по схемата с Телсо в Софарма, за да влязат в Доверие, което още веднъж доказва колко измислен пазар е БФБ и как всичко тук се търгува само на база (вътрешна) информация!
П.С. Сравнението ти между Фибанкасъ и Модинещо си е меко казано малоумно - писал съм го хиляди пъти и преди 2 мнения пак го има защо. А за самият Чичикак е достатъчен факта, че в България не му дадоха да купи дори мини банчица като Токуда. Толкоз - който както иска да го разбира!
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеЗа да получиш, трябва да дадеш - стар закон в комуноидните среди, в които честният частнил роден у беуграду, е израснал. Но да не разводнявам темата - идеята ми е, че тези Убавци тук с нищо не са по-различни от онези, дето въртят "вървежните" компании у нас, за да може банка с активи от 10 млрд, преминала 2 проверки от БНБ и ЕЦБ, в държава-членка на ЕС, която скоро ще влезе и в еврозоната и т.н., да е на цената на банка с 2 млрд. активи, в държава, разкъсвана от териториални претенции, с бвп по-ниско от това на София и с 0 перспективи за каквото и да е евроатлантическо членство, ама била дала дивидент веднъж.
Но всеки си знае - успехи желая, нямам акции в нито една от въпросните бумажни папири
Колкото до стрес тестовете и това хвалене, че ги е минала и двата и е изпълнила предписанията ...това просто не е вярно...Ако беше минала първи стрес тест и беше изпълнила предписанията, нямаше да се налага да изпълнява предписания от втория тест.И как изпълни предписанията от втория тест?С брутално харчене на държавни пари и съответно трета реанимация...
Life won't wait for you.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Тука вече прекалявате в тази тема. Да кажа и аз това което говоря от доста време, когато стана ясно, че Б-я е сериозен кандидат за Еврозоната и влезе в Чакалнята и. Между другото и сега служебното правителство РАБОТИ ПО ПЛАНА ЗА ЕВРОТО.
1. Тази инфо, за тоя милиард, за кипъреца и т.н. е инфо на ПОНЕ 5 Г. АКО НЕ И ПОВЕЧЕ!! Нищо ново, освен датата на притоплянето на тази стара манджа
2. Да припомним на Батя, че точно ПИБ беше топ акция в портфейла му именно, когато тази инфо беше актуална, когато цената беше над 5-6 лв. и купуваше като разпран!
3. Да припомним, че след Юли 2020 - БАНКОВАТА НИ СИСТЕМА ВЕЧЕ НЕ Е СЪЩАТА. ШМЕНТИ КАПЕЛИТЕ СА ОВЪР! Който го отрича е глупак живеещ в миналото.
4. Молдоиван. Никой от вас не е там акционер. Вие сте акционер в ПРОБИТ ХОЛДИНГ, КОЙТО НИКОГА НЕ Е ДАВАЛ ДИВИДЕНТ, И КОЙТО НИКОГА НЕ Е РАСТЯЛ. Какво дава, препира мести от джоб в джоб е все едно да ближеш сладолед през стъкло. За разлика от молдован, ПИБ има доказана история на РАСТЕЖ над 25 г. история.
5. Продадохте си акциите в ПИБ и ги набихте - над 50 милиона в надути балони Лщерко, ТСБ, Молдован, откъдето никога няма да изкарате и 10 милиона обратно. Защото никой няма да ги купува на тези цени!!
6. Не на последно място забравяте, че АКЦИОНЕР В ПИБ е и Държавата, властта се сменя, с което както и Еврото неминуемо банковата ни система, вече няма да е същата, колкото и да притопляте стари манджи!!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Относно самата оценка на двете банки.. При едната имаме риска, ако в един момент едни лица решат, може да не й върнат кредити за 1,270 млрд. лв., което е повече от СК.. тогава акционерната собственост става 0.
Другата чисти имидж, работи добре, печели и споделя печалбата с всички акционери!
Според мен и третокласник ще направи разликата от пръв прочит!!!
- 5 Харесвания
Коментар
-
Груйчо, ти си доказал че си много зле в преценките си! Не разбирам от къде това самочувствие да продължаваш да твърдиш че всички останали са глупави да оценяват Молдован много по-добре от ПИБ!
Очевидни знаци които ти се навират в носа, ти игнорираш, защото твоята истина е най-истина! Проблема си е лично твой, но натрапвайки го отново и отново, няма да стане истина, а само ще олекваш допълнително.
Донев е раздал много милиони дивиденти през годините.. Цеко и меко само взимат.. първо от миноритарите, а след като вече не могат от тях, от държавата! Обективни факти! А не приказки, плювки и хейт на килограм!
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
Това, което го има във всички подобни на Доневия случаи.
Но всеки си знае - успехи желая, нямам акции в нито една от въпросните бумажни папириNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от orchis Разгледай мнение
Кое е другото?Life won't wait for you.
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
Всеки има право на мнение,затова сме демокрация.
Но....за да отделим безполезния спам от истината ,единственото важно за мен е да видя доказателства......А тука не виждам никакви ,поне засега
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bingomatic2 Разгледай мнение
Ами добре. Съгласен съм с теб. Няма нужда от емоции. Ти търгувай по доказателства, ние, по-глупавите по слухове.
И държава в чиито парламент депутат е собственика на една плеяда сайтове за фалшиви новини
Петре, дали едни факти, документи, обяснения, заключения или каквото там сетиш е доказателство или не, се решава от този, който може да решава.Изкараните документи за теб не са доказателство, защото ти решаваш дали банката и мажоритарите са "честни" или не.И го решаваш само и единствено за себе си и своето мнение
Last edited by petrg5s; 13.10.2021, 17:23.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнениеКой факти ?
Аз,Петър от Варна или Сулъо и Пулъо от еди къде си ,какво са чули,видяли или почувствали няма значение.Важни са САМО и ЕДИНСТВЕНО доказателствата.Това е
Life won't wait for you.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Съди го, щото реши да се прави на "фактор" с покупката на вестниците. Просто се самозабрави в комуноидната си парвенющина. Ако си беше цоцал кротко софарма-та, дето я взе от нищото, нямаше да го пипнат - те за ороцетама, с който уби най-силния ни спорт на Олимпийски игри, с десетки златни медали, не му направиха нищо, щото се отчете където трябва, та за някакви дребни врътки ли? Ма като реши да се прави и на медиен магнат, му свиха перките - и да се благодари, че мина с толкова малко. Та това е чичикака - селско парвеню с комуноидни претенции
Life won't wait for you.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
Кой факти ?
Аз,Петър от Варна или Сулъо и Пулъо от еди къде си ,какво са чули,видяли или почувствали няма значение.Важни са САМО и ЕДИНСТВЕНО доказателствата.Това е
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар