IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ако се окаже, че мажоритарите неправомерно са теглили кредити и не ги върнат(т.е. източване) - би трябвало с техните дялове да се покрият загубите. Т.е. миноритарите да вземат техните дялове.

Коментар

• Първоначално изпратено от див осорляк Разгледай мнение
      Добре де ,аз тука си задавам един въпрос. Кво ще стане с цената ако утре дойдат едни на власт и решат да ги запукат тука тия . Ама да карат по буквата на закона. Тука сте сътворили това-получавате по закон ей това
      Зависи кой закон
      Life won't wait for you.

Коментар

• Добре де ,аз тука си задавам един въпрос. Кво ще стане с цената ако утре дойдат едни на власт и решат да ги запукат тука тия . Ама да карат по буквата на закона. Тука сте сътворили това-получавате по закон ей това

Коментар

• Груеца е прав, че слухове за банката има още от 2007-2008, като даже Сосиете Женерал даваха 1 млрд. лева, но Цеко и Меко искаха 1,3 млрд. Може би затова и са дали на Жорката толкова, че и повече.Да кажат после "Ние наш'то си го взехме". Прав е и че за Жорката се знаеше от преди 2015 г.
          Батя е прав, че имаше основание да се купува в различни периоди след различни дъвки и ексели, които се подхвърляха на пазара. Груец и ние с тебе сме купували по същите причини Поредния слух за продажбата на банката.....поредната многомилионна печалба....продажбата за 100 млн. на парцела .... продажбата на част от земята на Кремиковци, после ужким и другата на Фолкваген...... и най вече причината, че не може да стане по-лошо и това е дъното за банка с 10 млрд. активи и сравнително добре /вече/ позиционирана и в ритейла .....
          Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

За разлика от теб, аз не съм кон с капаци! Да, през 2015-та много харесвах ПИБ и бише номер 1 в портфейла ми. Гергеус още не беше популярен тогава, имаше упорити слухове и очаквания че банката ще смени собственика си с доста реномиран и читав чужд играч! Груйчо, сам може да видиш какво се случи с акцията между 2015 и 2017-та. Ама че тъпо съм постъпил а!?
            Е, промених си мнението през годините.. скелетите в гардероба станаха очеизвадни, провали се сделката.. Цеко и меко издундат държавата... Какво ли ти се обяснявам.. толкова очевидни неща.
            Плувай както си знаеш!
            Батя, поне на тема банки, позволи ми да знам повече и от теб, и от яхтсмените със сигналите над теб - това, което се знае сега за фибанкасъ, хората, които познаваха пазара, го знаеха и през 2015, а особено много през 2016, след стрес тестовете - то и във форума е документирано - абсолютен бъмп енд дъмп тогава по цялото трасе от 1,70 ли беше до 6 и нещо - ще го видиш и при Халтурко, но в по-брутален вид.

Да търся ли твои мнения колко е велика банката на 6 лева и моето мнение по въпроса. Банката си "сменя" собственика поне от 2008 - поразпитай, може да научиш нещо и за цената тогава, и т.н., да не навлизам в подробности, за да не се трие. Цеко си беше същият и през 2015 - нулева разлика - протестите срещу Цеко от Алеко, на които лично съм ходил, бяха и преди този период.

Да не отплесвам - плувай си и ти, нямам проблеми, просто поне от теб очаквам по-високо ниво на компетенция, пък дори и да е с жокер "обади се на приятел"
            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
              ...

Баси, това не го очаквах дори и от теб ...
              За разлика от теб, аз не съм кон с капаци! Да, през 2015-та много харесвах ПИБ и бише номер 1 в портфейла ми. Гергеус още не беше популярен тогава, имаше упорити слухове и очаквания че банката ще смени собственика си с доста реномиран и читав чужд играч! Груйчо, сам може да видиш какво се случи с акцията между 2015 и 2017-та. Ама че тъпо съм постъпил а!?
              Е, промених си мнението през годините.. скелетите в гардероба станаха очеизвадни, провали се сделката.. Цеко и меко издундат държавата... Какво ли ти се обяснявам.. толкова очевидни неща.
              Плувай както си знаеш!

Коментар

• Статия от днес - "Това са компаниите от BGBX 40"..... сравнения на капитализации и печалби, във връзка с темата.
                https://www.infostock.bg/infostock/c...ite-ot-bgbx-40

Коментар

• Първоначално изпратено от Балониада Разгледай мнение
                  Освен разделяне на бизнеси, дали няма някаква химерна връзка с внезапно заминалия си от този свят Радосвет, покой на душата му?
                  Не знам.Едва ли, защото той нямаше кой знае какъв дял в Доверие.А и в разделянето на общите им бизнеси Доверие е само част.
                  Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
                    Стана ясно, че аверчето на чичо купува там....
                    Освен разделяне на бизнеси, дали няма някаква химерна връзка с внезапно заминалия си от този свят Радосвет, покой на душата му?

Коментар

За да приключиме.....Тук е необходима смяна на собствеността и потенциала ще е огромен. Купувал съм и съм продавал.И пак бих купил ако цената сис трува риска Георгиус да спре да плаща....Или Ковачки...или Шиши.... Не съм купувал акции заради Донев, Цеко, или който и да е защото никой от тях не ми чичо или вуйчо.. Моралът и на двата чичовци е същия.Както ти писах по-долу от едно и също котило са.Аз не съм задавал въпроса защо Цеко и аверчето му правят това с офшорките.Аз знам защо го правят.Аз питам защо БНБ спи при безогледноо и явно неспазване на наредбите, които сама е издала...Е питането ми е риторично, както сам знаеш.....Та това е....Тук сме да изкараме по некой лев, сам го каза.За правовата държава и морала на мажовците само си чешаме езиците.Това са факти и всички се съобразяваме с тях при преценката в това коя акция да купим и продадем.Тук ще купя на левче при Цеко, но съм готов да дам и два ако Цеко се махне. Та така...
                      Браво, Много добра оценка за левчето. 100% съвпада с мойта.
                      Над номинал не ща да я помириша тази книга.
                      Хари ако иска - да купува. Баце ще му ги купи с лихвите. Някой ден ! Така ли беше, Хари?

Коментар

За да приключиме.....Тук е необходима смяна на собствеността и потенциала ще е огромен. Купувал съм и съм продавал.И пак бих купил ако цената сис трува риска Георгиус да спре да плаща....Или Ковачки...или Шиши.... Не съм купувал акции заради Донев, Цеко, или който и да е защото никой от тях не ми чичо или вуйчо.. Моралът и на двата чичовци е същия.Както ти писах по-долу от едно и също котило са.Аз не съм задавал въпроса защо Цеко и аверчето му правят това с офшорките.Аз знам защо го правят.Аз питам защо БНБ спи при безогледноо и явно неспазване на наредбите, които сама е издала...Е питането ми е риторично, както сам знаеш.....Та това е....Тук сме да изкараме по некой лев, сам го каза.За правовата държава и морала на мажовците само си чешаме езиците.Това са факти и всички се съобразяваме с тях при преценката в това коя акция да купим и продадем.Тук ще купя на левче при Цеко, но съм готов да дам и два ако Цеко се махне. Та така...
                        +1
                        Разбрахме се
                        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Балониада Разгледай мнение
                          Точно така - докато там чичо надува, всичко е точно. Все още не е балон
                          Стана ясно, че аверчето на чичо купува там....
                          Life won't wait for you.

Коментар

Явно е недолюбвана тази акция - и с право, интересно ми е с какво е долюбван мутрокомунистът чичикак? Знам де, с това, че направихте някой лев - те и в Трейдинга бяха направили някой лев на 9 лева акция и 30 стинки "гарантиран" дивидент, ма иди да видиш къде са сега.

Всичко е ексели, Греъме, знаеш го не по-зле от мен, а на ексел тази банка е много по-добра от онази - и онази е одържавянвана и е имала диви скандали с пране на пари, пък и как я дадоха точно на нашия честен частник, като единствен кандидат, а не на някой мамалигар или казак, ако беше много читава - това задаваме ли си го го като въпрос, или докато чичикака надува цената, всичко е точно? Само дето не е дала дивидент (и едва ли нкога ще даде фибанкасъ_, а онази е дала веднъж - факт, другото е надувки на чичикака или туитъри на Каролев - по ветропоказатели като Батя и НАЙ-чо можеш да се ориентираш много лесно. Тука е така
                            Life won't wait for you.

Коментар

Явно е недолюбвана тази акция - и с право, интересно ми е с какво е долюбван мутрокомунистът чичикак? Знам де, с това, че направихте някой лев - те и в Трейдинга бяха направили някой лев на 9 лева акция и 30 стинки "гарантиран" дивидент, ма иди да видиш къде са сега.

Всичко е ексели, Греъме, знаеш го не по-зле от мен, а на ексел тази банка е много по-добра от онази - и онази е одържавянвана и е имала диви скандали с пране на пари, пък и как я дадоха точно на нашия честен частник, като единствен кандидат, а не на някой мамалигар или казак, ако беше много читава - това задаваме ли си го го като въпрос, или докато чичикака надува цената, всичко е точно? Само дето не е дала дивидент (и едва ли нкога ще даде фибанкасъ_, а онази е дала веднъж - факт, другото е надувки на чичикака или туитъри на Каролев - по ветропоказатели като Батя и НАЙ-чо можеш да се ориентираш много лесно. Тука е така
                              Точно така - докато там чичо надува, всичко е точно. Все още не е балон

Коментар

На тези, от които е получил със сигурност е дал.А тези, които сега искат, когато той е получавал са били съвсем малки прасенца и не са му давали нищо. Те просто действат на принципа "Моето си е мое, твоето пак е мое."
                                Колкото до стрес тестовете и това хвалене, че ги е минала и двата и е изпълнила предписанията ...това просто не е вярно...Ако беше минала първи стрес тест и беше изпълнила предписанията, нямаше да се налага да изпълнява предписания от втория тест.И как изпълни предписанията от втория тест?С брутално харчене на държавни пари и съответно трета реанимация...

Коментар

Working...
                                X