Ако се окаже, че мажоритарите неправомерно са теглили кредити и не ги върнат(т.е. източване) - би трябвало с техните дялове да се покрият загубите. Т.е. миноритарите да вземат техните дялове.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от див осорляк Разгледай мнениеДобре де ,аз тука си задавам един въпрос. Кво ще стане с цената ако утре дойдат едни на власт и решат да ги запукат тука тия . Ама да карат по буквата на закона. Тука сте сътворили това-получавате по закон ей товаLife won't wait for you.
Коментар
-
Груеца е прав, че слухове за банката има още от 2007-2008, като даже Сосиете Женерал даваха 1 млрд. лева, но Цеко и Меко искаха 1,3 млрд. Може би затова и са дали на Жорката толкова, че и повече.Да кажат после "Ние наш'то си го взехме". Прав е и че за Жорката се знаеше от преди 2015 г.
Батя е прав, че имаше основание да се купува в различни периоди след различни дъвки и ексели, които се подхвърляха на пазара. Груец и ние с тебе сме купували по същите причини Поредния слух за продажбата на банката.....поредната многомилионна печалба....продажбата за 100 млн. на парцела .... продажбата на част от земята на Кремиковци, после ужким и другата на Фолкваген...... и най вече причината, че не може да стане по-лошо и това е дъното за банка с 10 млрд. активи и сравнително добре /вече/ позиционирана и в ритейла .....Life won't wait for you.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
За разлика от теб, аз не съм кон с капаци! Да, през 2015-та много харесвах ПИБ и бише номер 1 в портфейла ми. Гергеус още не беше популярен тогава, имаше упорити слухове и очаквания че банката ще смени собственика си с доста реномиран и читав чужд играч! Груйчо, сам може да видиш какво се случи с акцията между 2015 и 2017-та. Ама че тъпо съм постъпил а!?
Е, промених си мнението през годините.. скелетите в гардероба станаха очеизвадни, провали се сделката.. Цеко и меко издундат държавата... Какво ли ти се обяснявам.. толкова очевидни неща.
Плувай както си знаеш!
Да търся ли твои мнения колко е велика банката на 6 лева и моето мнение по въпроса. Банката си "сменя" собственика поне от 2008 - поразпитай, може да научиш нещо и за цената тогава, и т.н., да не навлизам в подробности, за да не се трие. Цеко си беше същият и през 2015 - нулева разлика - протестите срещу Цеко от Алеко, на които лично съм ходил, бяха и преди този период.
Да не отплесвам - плувай си и ти, нямам проблеми, просто поне от теб очаквам по-високо ниво на компетенция, пък дори и да е с жокер "обади се на приятел"Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение...
Баси, това не го очаквах дори и от теб ...
Е, промених си мнението през годините.. скелетите в гардероба станаха очеизвадни, провали се сделката.. Цеко и меко издундат държавата... Какво ли ти се обяснявам.. толкова очевидни неща.
Плувай както си знаеш!
- 1 like
Коментар
-
Статия от днес - "Това са компаниите от BGBX 40"..... сравнения на капитализации и печалби, във връзка с темата.
https://www.infostock.bg/infostock/c...ite-ot-bgbx-40
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Балониада Разгледай мнениеОсвен разделяне на бизнеси, дали няма някаква химерна връзка с внезапно заминалия си от този свят Радосвет, покой на душата му?
Life won't wait for you.
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнениеСтана ясно, че аверчето на чичо купува там....
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
За да приключиме.....Тук е необходима смяна на собствеността и потенциала ще е огромен. Купувал съм и съм продавал.И пак бих купил ако цената сис трува риска Георгиус да спре да плаща....Или Ковачки...или Шиши.... Не съм купувал акции заради Донев, Цеко, или който и да е защото никой от тях не ми чичо или вуйчо.. Моралът и на двата чичовци е същия.Както ти писах по-долу от едно и също котило са.Аз не съм задавал въпроса защо Цеко и аверчето му правят това с офшорките.Аз знам защо го правят.Аз питам защо БНБ спи при безогледноо и явно неспазване на наредбите, които сама е издала...Е питането ми е риторично, както сам знаеш.....Та това е....Тук сме да изкараме по некой лев, сам го каза.За правовата държава и морала на мажовците само си чешаме езиците.Това са факти и всички се съобразяваме с тях при преценката в това коя акция да купим и продадем.Тук ще купя на левче при Цеко, но съм готов да дам и два ако Цеко се махне. Та така...
Над номинал не ща да я помириша тази книга.
Хари ако иска - да купува. Баце ще му ги купи с лихвите. Някой ден ! Така ли беше, Хари?
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
За да приключиме.....Тук е необходима смяна на собствеността и потенциала ще е огромен. Купувал съм и съм продавал.И пак бих купил ако цената сис трува риска Георгиус да спре да плаща....Или Ковачки...или Шиши.... Не съм купувал акции заради Донев, Цеко, или който и да е защото никой от тях не ми чичо или вуйчо.. Моралът и на двата чичовци е същия.Както ти писах по-долу от едно и също котило са.Аз не съм задавал въпроса защо Цеко и аверчето му правят това с офшорките.Аз знам защо го правят.Аз питам защо БНБ спи при безогледноо и явно неспазване на наредбите, които сама е издала...Е питането ми е риторично, както сам знаеш.....Та това е....Тук сме да изкараме по некой лев, сам го каза.За правовата държава и морала на мажовците само си чешаме езиците.Това са факти и всички се съобразяваме с тях при преценката в това коя акция да купим и продадем.Тук ще купя на левче при Цеко, но съм готов да дам и два ако Цеко се махне. Та така...
Разбрахме сеNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от Балониада Разгледай мнениеТочно така - докато там чичо надува, всичко е точно. Все още не е балон
Life won't wait for you.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Явно е недолюбвана тази акция - и с право, интересно ми е с какво е долюбван мутрокомунистът чичикак? Знам де, с това, че направихте някой лев - те и в Трейдинга бяха направили някой лев на 9 лева акция и 30 стинки "гарантиран" дивидент, ма иди да видиш къде са сега.
Всичко е ексели, Греъме, знаеш го не по-зле от мен, а на ексел тази банка е много по-добра от онази - и онази е одържавянвана и е имала диви скандали с пране на пари, пък и как я дадоха точно на нашия честен частник, като единствен кандидат, а не на някой мамалигар или казак, ако беше много читава - това задаваме ли си го го като въпрос, или докато чичикака надува цената, всичко е точно? Само дето не е дала дивидент (и едва ли нкога ще даде фибанкасъ_, а онази е дала веднъж - факт, другото е надувки на чичикака или туитъри на Каролев - по ветропоказатели като Батя и НАЙ-чо можеш да се ориентираш много лесно. Тука е такаLife won't wait for you.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Явно е недолюбвана тази акция - и с право, интересно ми е с какво е долюбван мутрокомунистът чичикак? Знам де, с това, че направихте някой лев - те и в Трейдинга бяха направили някой лев на 9 лева акция и 30 стинки "гарантиран" дивидент, ма иди да видиш къде са сега.
Всичко е ексели, Греъме, знаеш го не по-зле от мен, а на ексел тази банка е много по-добра от онази - и онази е одържавянвана и е имала диви скандали с пране на пари, пък и как я дадоха точно на нашия честен частник, като единствен кандидат, а не на някой мамалигар или казак, ако беше много читава - това задаваме ли си го го като въпрос, или докато чичикака надува цената, всичко е точно? Само дето не е дала дивидент (и едва ли нкога ще даде фибанкасъ_, а онази е дала веднъж - факт, другото е надувки на чичикака или туитъри на Каролев - по ветропоказатели като Батя и НАЙ-чо можеш да се ориентираш много лесно. Тука е така
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнениеНа тези, от които е получил със сигурност е дал.А тези, които сега искат, когато той е получавал са били съвсем малки прасенца и не са му давали нищо. Те просто действат на принципа "Моето си е мое, твоето пак е мое."
Колкото до стрес тестовете и това хвалене, че ги е минала и двата и е изпълнила предписанията ...това просто не е вярно...Ако беше минала първи стрес тест и беше изпълнила предписанията, нямаше да се налага да изпълнява предписания от втория тест.И как изпълни предписанията от втория тест?С брутално харчене на държавни пари и съответно трета реанимация...
Всичко е ексели, Греъме, знаеш го не по-зле от мен, а на ексел тази банка е много по-добра от онази - и онази е одържавянвана и е имала диви скандали с пране на пари, пък и как я дадоха точно на нашия честен частник, като единствен кандидат, а не на някой мамалигар или казак, ако беше много читава - това задаваме ли си го го като въпрос, или докато чичикака надува цената, всичко е точно? Само дето не е дала дивидент (и едва ли нкога ще даде фибанкасъ_, а онази е дала веднъж - факт, другото е надувки на чичикака или туитъри на Каролев - по ветропоказатели като Батя и НАЙ-чо можеш да се ориентираш много лесно. Тука е такаNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
Коментар