IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ако някой тук е таял надежди за дивидент-

Капитал

Калин Христов традиционно използва форума не просто да направи обзор на макросредата и сектора досега, но и да даде насоки за мерките на БНБ занапред. Едната линия, по която той загатна промяна в политиката на регулатора, е забраната за банките да разпределят дивиденти, която беше въведена в началото на пандемията. През 2022 г. тя вероятно ще бъде разхлабена леко, но по отношение на бъдещи печалби, което е сигнал, че и реализираният резултат за 2021 г. (до октомври той вече е близо 1.2 млрд. лв.) ще трябва да бъде изцяло капитализиран.

Коментар

• [QUOTE=inta53;n3840952]
      Първоначално изпратено от BB50 Разгледай мнение

Казваш в прав текст, че ще се откажат от 12% ния си доход ,- ХА дано, амааа...
      Поне така са заявили в съобщението

Коментар

• [QUOTE=BB50;n3840922]
        Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение

Стъпка в правилната посока. Замяна на едни скъпи инструменти с едни най-вероятно доста по-евтини. Ако успеят това ще намали годишните лихвени разходи с 5-10 млн.лв

Казваш в прав текст, че ще се откажат от 12% ния си доход ,- ХА дано, амааа...

Коментар

• Първоначално изпратено от vzhekoff Разгледай мнение

Реално при 150 млн. книжа дори 10 ст. дивидент са нищо в сравнение с декларираната печалба, а би било яка подкрепа на акцията, но не ми се вярва.
          10 стотинки ти правят едни 6% дивидентна доходност. Аз бих се радвал на малко повече, но да видим.

Коментар

• [QUOTE=inta53;n3840832]
            Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение
            Четох статия...

А това казаха ли ти, че го има в зара и защо при тези добри печалби ?

ТБ Първа Инвестиционна Банка АД-София
            Вътрешна информация по чл. 17, §1, във вр. с чл. 7 от Регламент №596/2014 на ЕП и на Съвета
            11:27
            Програма за издаване на безсрочни, некумулативни, необезпечени, дълбоко подчинени, неконвертируеми облигации, които да отговарят на изискванията за допълнителен капитал от първи ред по смисъла на чл. 52 от Регламент (ЕС) № 575/2013, с общ размер до 100 млн. евро.
            Стъпка в правилната посока. Замяна на едни скъпи инструменти с едни най-вероятно доста по-евтини. Ако успеят това ще намали годишните лихвени разходи с 5-10 млн.лв

Коментар

• Първоначално изпратено от Eminem Разгледай мнение
              Какво би променил един дивидент по позицията:
              - държавата ще се похвали с прилична доходност;
              - инвеститорите ще са доволни;
              - цената едва ли ще остане на текущите нива;

Абе, всички доволни, ама дали така мисли и мажо?
              Реално при 150 млн. книжа дори 10 ст. дивидент са нищо в сравнение с декларираната печалба, а би било яка подкрепа на акцията, но не ми се вярва.
              Мнението ми не е препоръка към никого и за нищо. За повече - чл. 37 от конституцията

Коментар

• Какво би променил един дивидент по позицията:
                - държавата ще се похвали с прилична доходност;
                - инвеститорите ще са доволни;
                - цената едва ли ще остане на текущите нива;

Абе, всички доволни, ама дали така мисли и мажо?

Коментар

• [QUOTE=Harry Kane;n3835412]Четох статия...

А това казаха ли ти, че го има в зара и защо при тези добри печалби ?

ТБ Първа Инвестиционна Банка АД-София
                  Вътрешна информация по чл. 17, §1, във вр. с чл. 7 от Регламент №596/2014 на ЕП и на Съвета
                  11:27
                  Програма за издаване на безсрочни, некумулативни, необезпечени, дълбоко подчинени, неконвертируеми облигации, които да отговарят на изискванията за допълнителен капитал от първи ред по смисъла на чл. 52 от Регламент (ЕС) № 575/2013, с общ размер до 100 млн. евро.

Коментар

• Четох статия наскоро в конкурентна медия - КАНДИДАТ ЕДНОРОЗИ - КЛУБ МИЛИАРД? Там бяха Лещерко ТСБ, Софарма, но нямаше единствените компании на БФБ със собствен капитал от Милиард. На това се казва поръчкова платена жирналистика с таргет аудитория глупави и наивни шарани.

Коментар

• Първоначално изпратено от Балониада Разгледай мнение

Епъл се търгува на тея ултипъли, защото е натрупал капитализация трилион и е станал балон, няма накъде да трупа вече, а Алтерко няма и милиард и отскоро започва да расте
                      всеки си знае нали груйка, а за банка молдован нали знаеш числото, щом знаеш няма проблем
                      Как не ви е срам бе?
                      Лещерко нямало и Милиард?!? Отчета на Лещерко погледна ли го? Има ли нещо общо с Милиард?
                      Ако става на въпрос ФИБ, че и ХИМ имат милиард по отчетите си.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                        Всеки си знае, за мен чичанбанк е риск на макс, утре може пак да я затворят, а се търгува на мултипъли на големи и уредени банки. Същото и с чистата акция, която се търгува на мултипълите на епъл. Както казах, всеки си знае, лека от мен
                        Епъл се търгува на тея ултипъли, защото е натрупал капитализация трилион и е станал балон, няма накъде да трупа вече, а Алтерко няма и милиард и отскоро започва да расте
                        всеки си знае нали груйка, а за банка молдован нали знаеш числото, щом знаеш няма проблем

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                          Всеки си знае, за мен чичанбанк е риск на макс, утре може пак да я затворят, а се търгува на мултипъли на големи и уредени банки. Същото и с чистата акция, която се търгува на мултипълите на епъл. Както казах, всеки си знае, лека от мен
                          Грую, обещавам ти, че ако/ когато ПИБ вземат решение да изплатят 20 милки дивидент ще си закупя техни акции за 5% от борсовите ми активи . Даже ще им повярвам още при гласуването му, че реално ще го изплатят! Ще си затворя очите за трите спасявания от България и Пеевски . Нооооо, до тогава парите трябва да работят, а не да хранят Пеевски, бащицата, гръцки клошари и т.н.
                          Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение

и да е заметен, може да се отгърне килимчето и да види което е отдолу
                            Друг е въпросът, че не съм убеден във версията да "източваш" банката, която е на 85% твоя, твърде глупаво е да рискуваш да влизаш в престъпни схеми за такава част. Или пък единият мажо го прави без знанието на другия?
                            Last edited by petyob; 26.11.2021, 20:08.

Коментар

• Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение

Георгиус мисля отдавна е заметен под килима. Сега кредити се дават само на мастити, стабилни и известни инвестори, които нямат никаква, абсолютно никаква връзка с мажо. Като Жирардели, примерно
                              и да е заметен, може да се отгърне килимчето и да види което е отдолу

Коментар

• Всеки си знае, за мен чичанбанк е риск на макс, утре може пак да я затворят, а се търгува на мултипъли на големи и уредени банки. Същото и с чистата акция, която се търгува на мултипълите на епъл. Както казах, всеки си знае, лека от мен
                                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Working...
                                X