IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! (архив до 2.05.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
    стъпки,
    не се чуди.. мастера си има фенове, същите слушат в захлас станишев и припяват на веселин маринов.
    +1

Абсолютно

Коментар

• Първоначално изпратено от първи стъпки Разгледай мнение
      - все пак човек се учи докато е жив.
      Ми учи се тогава. Къде си тръгнал да даваш съвети на хора с много по-добро образование, с много повече опит и с много по-големи инвестиционни доходи?
      Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• стъпки,
        не се чуди.. мастера си има фенове, същите слушат в захлас станишев и припяват на веселин маринов.
        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от SubZero Разгледай мнение
          Е, ти голямо четене си направил на "факти, данни и закони". Всичко ти се е изяснило виждам.
          Както си личи от моя ник, аз не претендирам за голям капацитет, но и малкия който имам ми носи добра доходност, а това всъщност е темата ни - все пак човек се учи докато е жив. Въпросът е, че се пишат абсурди от "доказани Мастъри", а форумите трябва да са нещо, от което можеш да научиш някоя истина, не простотии!
          Ако имаш нещо конкретно да споделиш или отхвърлиш от казананото от мен, ще се радвам да го чуя! Съветите са много хубаво нещо - взимаш ги и не ги връщаш.
          Last edited by първи стъпки; 16.09.2011, 17:04.

Коментар

Е......... и се притеснява банките да не инвестират на БФБто!
            Те нямат това право по закон, като не четеш никакви факти, данни и закони, поне чети във форума, там поне това го изяснихме!
            Е, ти голямо четене си направил на "факти, данни и закони". Всичко ти се е изяснило виждам.

Коментар

• Първоначално изпратено от dosadnik Разгледай мнение
              Трагедията е, че същите тея "капацитети" работят и в банките, от които въпросния Мастър си чака упоменатите лихви
              Няма трагедия, досадник... Нищо не чакам, а си ги получавам лихвите по разписание... Голяма част от тях вече съм ги изял и изпил за здравето на лимонките "инвестирали" или "замразили парите си" на бфб-то...

Трагедията е друга. Трагедията при "задължителното доброволно" осигуряване на работещите българи в ПФ! Те горките си мислят че ще имат пенсии като се пенсионират... А истината е, че вместо пенсии ще имат социални помощи пак с пари от бюджета, защото тези ПФ систематично им затриват парите!
              Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                Данните с които разполагам показват обратното, така че би ми било интересно ти да посочиш с какви данни разполагаш, които са в подкрепа на оптимизма ти?
                факт е,че сериозна част от бизнеса свърши кеша, но също така е факт, че експортно ориентираните дружества бачкат много сериозно + инвестират в увеличаване на мощностите.

Земеделието и туризма имат огромен потенциал.
                Арабелите скоро няма да се оправят, а с цените на храните в световен мащаб - добруджа е печатница за евра.

ама фори явно гледа сайта на ЧСИ и друго не го влече
                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Данните с които разполагам показват обратното, така че би ми било интересно ти да посочиш с какви данни разполагаш, които са в подкрепа на оптимизма ти?
                  В тоговор ще си цитирам мнанието ми от днес сутринта, и ще подчертая най-важното.

"Има ли значение какво произвеждаме при положение че изнасяме ? И лайна да са, щом някой ги купува значи няма проблеми. А ръста на износа е факт вече не знам кой пореден месец !
                  Колкото до икономиката тя е като строеж на къща - първо проект, после основи, покрив, зидария, инсталации, латекс, настилки и чак тогава обзавеждане. Няма как в къщата която е грабена и рушена 20 години да искаме да седнем на мекия диван с чаша вино и да си гледам плазмата. И точно това е проблема на голяма част от българския народ - иска сега и веднага иска вече да е на дивана.Е няма как да стане. За да достигнем висок стандарт и да си гледаме плазмите трябва първо да си построим къщата. Хубавото е, че вече основите (та даже и покрива) са готови - най-ниски данъци в ЕС, опростена данъчна система (последните две в комбинация със стабилната икономика водят до наплив на гръци и румънски фирми в България. Това е факт и има статия в Блумбърг по тази тема), ръст на износа, силен туризъм, и ускорено усвояване на еврофондове.
                  Единственото което ни остава, е по-малко писане по форуми и повече работа "

Добавям към подчертаното
                  1) най-висок кредитен рейтинг на Балканите, и една от малкото държави, чиито същия този рейтинг е вдигнат тази година.
                  2) ниска лихви по ДЦК и голям итнерс към същите.
                  Последните две мисля, че дават най-голяма гаранция за стабилността на дадена икономика.

И с оглед на броя на мнанията ти във форума обърни внимание на следното мое изречение - Единственото което ни остава, е по-малко писане по форуми и повече работа

Коментар

• Първоначално изпратено от dosadnik Разгледай мнение
                    Mдам напълно съм съгласен тука. Трагедията е, че същите тея "капацитети" работят и в банките, от които въпросния Мастър си чака упоменатите лихви Да не стане мяу накрая
                    Ето го още един "Мастър"! И той се присмива на хора милият и се притеснява банките да не инвестират на БФБто!
                    Те нямат това право по закон, като не четеш никакви факти, данни и закони, поне чети във форума, там поне това го изяснихме!

Коментар

• Първоначално изпратено от intint Разгледай мнение
                      Мастъра получи
                      през 2008 8%
                      през 2009 9%
                      през 2010 8%
                      през 2011 6%
                      много повече от колкото разни пенсионни дофоворни инвестиционни фондове и всичките им капацитети в инвестирането.

Първи стъпки какви са ти първите стъпки като отвориш един отчет да дадена компания за да прецениш дали ще направиш правилната инвестиция или използваш други методи за анализ като гадаене по звездите или хвърляне на боб
                      Mдам напълно съм съгласен тука. Трагедията е, че същите тея "капацитети" работят и в банките, от които въпросния Мастър си чака упоменатите лихви Да не стане мяу накрая

Коментар

• Първоначално изпратено от GeorgiBB Разгледай мнение
                        Виж сега приятелю, в момента България е нагоре. И това е факт подкрепен от редица данни, предполагам че ги знаше затова не е нужно да ги цитирам.

Коментар

Погрешно смяташ момък... Казва му се уишфул тинкинг...

Не може БГ да е нагоре когато целият ЕС е надолу и ще бъде надолу още дълги години! Катаклизмите в ЕС тепърва предстоят. Мерките по затягане на коланите тепърва предстоят. Вдигането на данъците тепърва предстои. Падането на стандарта и покупателната способност тепърва предстои в цялото ЕС... Няма как БГ-то да е добре когато ЕС-то е основен търговски партньор!

Не може БГ да е нагоре когато след 2-3 г. започват падежите на отложения външен дълг следствие на Велчево-Катевите упражнения по заменките на външен дълг когато НДСВ бе на власт. А пари йок. Няма откъде да се съберат вътре, няма и откъде да се съберат отвън! Пазарите не функционират. Дори държави като Испания, Италия и Франция не могат да си рефинансират дълговете!!!
                          Виж сега приятелю, в момента България е нагоре. И това е факт подкрепен от редица данни, предполагам че ги знаше затова не е нужно да ги цитирам.
                          Ти казваш, че в следствие на падението на ЕС (което все още не е вярно), и България ще се срине. Може и да си прав, може и да не си. И това е разликата - хорта като мен говорят с факти, хората като теб правят догатки.

Иначе аз също смятам, че капитализма и свободните пазари нямат бъдеще, ама това е една друга тема.

Коментар

• Първоначално изпратено от GeorgiBB Разгледай мнение
                            Стойността на един актив се формира от пазара. Щом пазар казва че златото струва 2000 долара, значи златото струва 2000 долара. Утре ако злато се срине до 500 долара, купувайки на тази цена означава че играеш срещу тренда. Доказно е, че в изключително голям процент тренда продължава движението си в същата посока, и в много по-малък я обръща. Което на практика означава, че инвестицията ти е рискова. Думичката "злато" можеш да я замениш с която си поискаш, на пример с "м2 жилищна площ в България"
                            Мани ти златото, там никой не може да ти каже дали е подценено или не, вземи един работещ бизнес, който може да бъде оценен.

Коментар

Ох... Ох...
                              Мастъре, над 8000 коментара само с Ох, Ох, проходилки и ужасни некомпетенции. Когато искаме 5-6% год. доходност може и да ти потърсиме мнението.

Коментар

Прочети малко и ще видиш колко компании са на цени много под счетоводната си стойност /моля се да знаеш какво значи счетоводна стойност наистина/.
                                Ох... Ох...

Коментар

X