If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Хора, не се заблуждавайте. Нищо в нашата родина не става случайно. Спомняте ли си закона "Гагарин"? Последния човек съм, който ще защитава Донев, но дано не е срещу групата тази "поправка" в закона. Ако гледаме реално на нещата, има логика в тази покправка. Но пътя към ада е постлан от добри намерения.
" Забраната един и същи търговец да притежава едновременно разрешение за търговия на дребно и разрешение за търговия на едро с лекарствени продукти е....."
Формално аптеките са в други дружества Софармаси 1,2… и не знам дали практически би се отразило на дружеството. И сега един търговец не може повече от четири аптеки ама се създават нови дружества и пак става.
" Забраната един и същи търговец да притежава едновременно разрешение за търговия на дребно и разрешение за търговия на едро с лекарствени продукти е....."
Формално аптеките са в други дружества Софармаси 1,2… и не знам дали практически би се отразило на дружеството. И сега един търговец не може повече от четири аптеки ама се създават нови дружества и пак става.
Погледнете го от др. гледна точка,аптеките са губещо звено и ако ги накарат да ги прехвърлят и се освободят от тях,финансовият резултат би трябвало да е по добър
Ти би ли купил аптеките ако ги продаваха на пожар на пазарна цена? Ще ги купи някой с голям дискаунт . Всички инвестиции тук ще са напразни и определено ще е на голяма загуба. Отделно би било и негативно за Софарма , защото ще е удар по имиджа на компанията и по -малко продажби в България. Новия собственик не е задължен да купува от Софарма и ще купува там , където има най голяма печалба.
И аз така мисля накрая ще се окаже че инвестициите в аптеките са за бог да прости.
Погледнете го от др. гледна точка,аптеките са губещо звено и ако ги накарат да ги прехвърлят и се освободят от тях,финансовият резултат би трябвало да е по добър
Коментар