Първоначално изпратено от Батя
Разгледай мнение
Аз също много се кефя на неефективността на пазара тук и промоцийките, които често се случват поради това.
В периода 2010-2017 реализирах средно-годишна доходност от 36% само на БФБ. След това продадох всичко и средата на 2020 г. Пак започнах да товаря.
последните 3 години не са ми чак толкова успешни, както бяха 10-17, но пак не е зле положението.
в чужбина успявам да постигна по-висока доходност за сега, сигурно е и голяма доза късмет. Ще видим.
Всеки сам решава къде да увеличи теглото на портфейла си. БФБ винаги ще има поне едни 30-тина % за мен.
Но откакто отворих очи към чужбина, преоткрих един тотално нов свят в борсовата търговия. Сякаш не съм търувал последните 18 години, приблизително колкото всъщност ми е опита тук.
От друга страна, зависи доколко задълбаваш във фундамента Колкото по-ефективен е пазара, толкова по-голяма е възможността да купиш на ниски нива, докато да кажем последната година печалбите на компанията са паднали. Защото в този момент са се включили и продавачите на късо и тотално са подценили компанията, спрямо фундамента й.
Иначе те разбирам, аз години наред упорито отказвах да вдигна глава от бфб и да се фокусирам с висок приоритет на запад. И то точно, защото много си обичах неефективността на пазара тук. Дори и слабата ликвидност ми харесваше, когато търгувах с по-малки суми

И колеги, не ме разбирайте грешно, аз не съм против БФБ, напротив, винаги ще съм си тук, просто ми е с по-малък процент в портфейла

Коментар