Първоначално изпратено от Батя
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма Трейдинг АД (SFT / SFTRD)
Collapse
X
-
Ако бизнеса е толкова успешен , по-изгодно е да се вземе кредит на лихва от 4-5% и да се запишат варанти , отколкото да се разпродават акции от страна на Софарма. Плащаш 4-5 % за една година или две , но пък акцията (SFTR) нараства със 100% за същия период. Възможно ли е потенциално много голямо увеличение на капитала твърдо под 4 лв. Разпродаваш на 4-4.5 и след това правиш примерно тройно увеличение на капитала примерно на 2 лв или дори номинал? Според вас възможен ли е този сценарий ? Тогава май нещата се връзват ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от sunny Разгледай мнение
... или ще се емитират варанти...
Коментар
-
Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
Ако е това би трябвало да се знае, че някой с повече бройки обмисля продажба или този някой да има срок за продажба.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеМоже да е това: Продаваш малки количества за да задържиш цената ниска и в последствие на нея да купиш голямо количество. Примерно. Времето ще покаже.. засега можем само да предполагаме..
Коментар
-
ОпиВъпрос от нов инвеститор като мен, който иска да влезне в SFTR. Представете си , че имате печеливш бизнес , който дори е с потенциал за още повече печалби, което може да увеличи стойността на компанията многократно. В този момент решавате да разпродадете акции на случайни хора на безценица. Звучи ли ви познато ? Гледам съобщение от днес , че тук се случва точно това. Не го разбирам. Ако тръгна да влизам по-сериозно тук излиза , че съм по-умен от мажритаря ли? Може ли някой от хората , които наблюдават компанията , както и поведението МАЖОРИТАРЯТ да драснат няколко реда по въпроса.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
Какво има за разгадаване г-н Русев ? Продавача има нужда от кеш, за да запише варанти и за това Сфарм, която не виждаше потенциал в Билдингса на 6лв.миналата година, сега вижда страшна инвестиционна възможност за акционерите на 35лв. То е ясно като вчерашен вестник.
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Key Ru Разгледай мнение
Колега прав сте, щедро оценени са, ама според мен купувача и продавача са един и същ. Тук със сигурност има игра, която обикновените простосмъртни, като нас само можем да гадаем каква е!Last edited by tony1975; 13.09.2023, 18:13.
- 12 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
Аз все пак ако съм на мястото на Софарма бих насочвал парите към СФТРД на текущите смешни цени, вместо към щедро оценени АДСИЦ. Ама интереси има различни за съжаление.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Майната Разгледай мнение
те тук продават и фиксираха цена ) нещо е измислил Чичо
дали няма да вдига капитал след увеличението на Софарма
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Писах ти лично, ако си го видял - не е важно, въпрос на принципи. За СФТРД си прав - златна кокошка, ма с чичикака никога нищо не се знае. Успех и само ъп на акциите.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеТук Софарма защо не купува акции без пари, ами се занимава с разни СФИ-та и СФБЛД-та ми е интересно. Ако печалбата на Софарма трейдинг отиде към 40млн за годината да твърдиш, че маркет кап от 210 млн е много ... нещо ми е трудно да се съглася. То СФТРД и без дивидент взема да изглежда по-атрактивно от майката.Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
Коментар