If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Тази седмица минаха 1111бр.в една сделка, забравих да ги отбележа - Импето(ФенЪТ на могъщите Путлер и Тръмпи и на мегабасияките руски шитове) вероятно разкеши около 25% от портфейла си
Софарма трейдинг АД-София Вътрешна информация по чл. 17, §1, във вр. с чл. 7 от Регламент №596/2014 на ЕП и на Съвета 15:10
С решение №1253/30.11.2023 г. Комисията за защита на конкуренцията на Република България разреши концентрацията чрез придобиване на 9 аптеки Роял Фармаси от Софарма Трейдинг АД. Решението идва след като през август тази година компанията обяви, че е постигнала споразумение и съгласие за придобиване на девет обекта от веригата Роял Фармаси в София, Перник, Дупница и Радомир, с намерение те да бъдат присъединени към семейството на SOpharmacy.
Настоящото придобиване е част от плановете на Софарма Трейдинг да разширява и утвърждава своите позиции на национални ниво в сегмента търговия на дребно с лекарствени продукти. Като първа стъпка в тази посока, през 2015 г. компанията представи собствена ритейл концепция SOpharmacy, която осигурява съвременен подход в обслужването на здравните потребности на българските пациенти.
Към настоящия момент SOpharmacy има над 200 аптеки в повече от 40 града в България, развива онлайн аптеката sopharmacy.bg, а от началото на 2023 г. предимствата на концепцията са достъпни за пациентите у нас и чрез мобилното приложение SOpharmacy APP. Сега, с придобиването и присъединяването на деветте обекта Роял Фармаси, SOpharmacy щe бъде още по-близо до пациентите в Перник, Дупница и Радомир, за да им предложи широко портфолио от продукти и услуги в грижата за здравето.
Сделката по придобиването предстои да бъде приключена.
Аз ли не чета правилно отчета, или текущите им задължения за една година нарастват с около 50 милиона лева? А и ако го чета правилно, не спряха ли дивидента, точно поради причината да чистят задължения?
Така е поради още по-големия ръст на краткосрочните активи (вземания и материални запаси), което пък отчасти е резултат от ръста на продажбите. Според мен няма как да се намалят задълженията в номинална стойност, тъй като ръстовете на продажбите неминуемо водят до ръст на вземанията и стоките. Единствено могат да се стремят да си намаляват оборотния капитал като % от продажбите, което е факт през предходните години,. През тази леко обръщат тренда и това е поради прекратяване ползването на факторинг, който стана твърде скъп.
отчетчето бива ) 70стинки има нужда от свеж капитал
Аз ли не чета правилно отчета, или текущите им задължения за една година нарастват с около 50 милиона лева? А и ако го чета правилно, не спряха ли дивидента, точно поради причината да чистят задължения?
Дали няма да видим "Deus ex machina", когато мажоритарят получи правото да купува и да ги свалят от борсата?
Интересно ми е от коя дата през декември мажоритарите ще могат да купуват, че не открих информацията никъде.
Целият декември мисля, че могат да купуват. В тази акция има доста стойност. Да видим ще има ли набъбване или няма да има. Човек предполага, оракулът от двете кули разполага
Коментар