Първоначално изпратено от Innocent
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма Трейдинг АД (SFT / SFTRD)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнение
Според мен ако купуват "голям бизнес" логично е да бъде през Софарма, ако сме прави възникват няколко въпроса. В България или в чужбина? Фарма компания или друг бизнес в страни като България, Молдова, Сърбия или е дошло времето да се инвестира в Америка ? Хубаво е да има дивидент, но още по-добре е цената да расте с големи проценти всяка година.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BB50 Разгледай мнение
Има резон в думите ти, че може да планират да купят нещо голямо, защото са силно задлъжнели и няма как да вземат нов дълг ако нямат повечко собствен капитал. А новината за липса на дивидент е силно негативна, защото дивидентната политика беше нещото, което държеше цената толкова висока години наред. Мисля, че единствената година, в която не разпределиха дивидент беше веднага след създаването си.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BB50 Разгледай мнение
Има резон в думите ти, че може да планират да купят нещо голямо, защото са силно задлъжнели и няма как да вземат нов дълг ако нямат повечко собствен капитал. А новината за липса на дивидент е силно негативна, защото дивидентната политика беше нещото, което държеше цената толкова висока години наред. Мисля, че единствената година, в която не разпределиха дивидент беше веднага след създаването си.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Crusible Разгледай мнениеДнес ще има фойерверки тук. Жалко за пропуснатата година и то в годината на аптеките. Егати нонсенса. Откъде се чакаше проблема покрай привилегиите, пък то... откъде дойде.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнениеПреди няколко дни написах в темата на Софарма, че през последните месеци винаги когато има лоши отчети и новини около Софарма. Някой започва да купува и да държи цената на нива около 3.30-3,35лв. Ще видим дали днес и тук ще бъде така, ако това стане. Явно някой знае повече от нас за бъдещите планове на компанията. При положение, че имат достатъчно кеш за дивидент, но няма да запазят див. си политика до момента е ясно, че причината е друга. От събранието преди три седмици не се разбра абсолютно нищо. Някой, ако знае нещо повече по темата и има желание моля да сподели във форума. Макар, че се бързаше да се приемат точки, които можеше да бъдат гласувани и през юни. Което ме навежда на мисълта, че се бърза. Може би за да купят нещо голямо? Възможно е. През последната година много компании изпитват големи затруднения или фалират. Лично аз нямам нищо против да не дават дивидент, но печалбата и цената на акцията да станат двойни в рамките на текущата година. С промените за Sofix е напълно възможно Софарма Трейдинг да влезе в индекса. През последните месеци се наблюдава висока активност при сделките с акции на Софарма Трейдинг. Цената се движи около 5,65-5,85лв. След няколко дни ще публикуват и резултатите за март. На събранието са присъствали всички пенсионни фондове, до момента няма масови разпродажби. Надявам се новините около Софарма и Софарма Трейдинг да бъдат положителни. Въпреки липсата на дивидент. Успех на всички !
Коментар
-
Преди няколко дни написах в темата на Софарма, че през последните месеци винаги когато има лоши отчети и новини около Софарма. Някой започва да купува и да държи цената на нива около 3.30-3,35лв. Ще видим дали днес и тук ще бъде така, ако това стане. Явно някой знае повече от нас за бъдещите планове на компанията. При положение, че имат достатъчно кеш за дивидент, но няма да запазят див. си политика до момента е ясно, че причината е друга. От събранието преди три седмици не се разбра абсолютно нищо. Някой, ако знае нещо повече по темата и има желание моля да сподели във форума. Макар, че се бързаше да се приемат точки, които можеше да бъдат гласувани и през юни. Което ме навежда на мисълта, че се бърза. Може би за да купят нещо голямо? Възможно е. През последната година много компании изпитват големи затруднения или фалират. Лично аз нямам нищо против да не дават дивидент, но печалбата и цената на акцията да станат двойни в рамките на текущата година. С промените за Sofix е напълно възможно Софарма Трейдинг да влезе в индекса. През последните месеци се наблюдава висока активност при сделките с акции на Софарма Трейдинг. Цената се движи около 5,65-5,85лв. След няколко дни ще публикуват и резултатите за март. На събранието са присъствали всички пенсионни фондове, до момента няма масови разпродажби. Надявам се новините около Софарма и Софарма Трейдинг да бъдат положителни. Въпреки липсата на дивидент. Успех на всички !Last edited by Innocent; 22.04.2021, 10:57.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
Може и вместо карта да изпратят на акционерите по една - две опаковки мента, глог, валериан
След толкова години застой тука заради дивидента, да не ги удари треса
Коментар
-
Първоначално изпратено от earth1225 Разгледай мнениеМоже ли да се внесе предложение във връзка с липаста на дивидент:
Акционерите да получат от новите карти за трупане на отстъпки /точки, или там както и да е/ с допълнителна отстъпка. Мисля че така ще е редно
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеОД винаги е казвал, че СФТРД и СФИ са дивидентните компании в групата и че дори той да се оттегли ще държи те да дават дивидент! Изненада - лично за мен неприятна
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от melon Разгледай мнениеЗа него ще е дивидентна и тази година - просто си взе парите за дивидента, чрез аптеките
u клъцнаха ми 500/месечно от пенсийката, но ще го избивам от търговски тирирамбиLast edited by inta53; 21.04.2021, 18:33.
Коментар
Коментар