IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Dronamics Capital - BEAM IPO (DRO1)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнение
    Тук човека от Плевен ако се включи в търговията ще стане интересно
    Спецялен поздрав за всички дъгета!
    https://m.youtube.com/watch?v=uoa778rs47c

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
      Много фърка този DRON бре
      Отдели се и от сянката си и от фундамента.
      Дано само да е развъртял перката - в противен случай следва приводняване

Коментар

• Много фърка този DRON бре
        Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Тук човека от Плевен ако се включи в търговията ще стане интересно

Коментар

• Първоначално изпратено от raydalio Разгледай мнение
            това май е пирамида..
            Не е. Балон е, само дето не лети

Коментар

• Първоначално изпратено от Свилен Колев Разгледай мнение
              Утре, 23 декември, стартира търговията.
              Да, и ЦД освободи кеша от продажбите на временната емисия. Тъкмо навреме да си платя варантите на Софарма

Коментар

• това май е пирамида..

Коментар

• Утре, 23 декември, стартира търговията.

Коментар

• какво мислите за лилиум, джоби и еханг?

Коментар

• Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение

къде ще ходим?
                      Дронът пак скъса връзка с дистанционното {и с цената} и тръгна в неизвестна посока
                      Не чиста хартия, а чиста машинария

Коментар

• Първоначално изпратено от BB50 Разгледай мнение

Явно грешката в конкретния случай е в депозитаря, но мога да те уверя че аз не съм единственния случай със сетълмент. Проверете си във вашия посредник дали не са ви преведени парите за вашите сделки. А относно въпроса за това кой посредник ползвам ще се въздържа от отговор в момента.
                        По мое мнение грешката не е в депозитаря, а в посредника. Системата на депозитаря е автоматична и извършва това което са заявили посредниците. Те подават текстови съобщения със съответните атрибути и системата на ЦД изпълнява. Ако са изпратили грешно съобщение за приключване на сделката може да са прибрали парите при тях. Конкретно ако не са спазили:
                        В съобщението за продажба МТ 543 задължително се посочва паричната сметка на „Централен депозитар“ АД.
                        , а са посочили обичайната си тяхна сметка за сетълмент и става сакътлъка.
                        Съветвам те да не харчиш парите, а да обърнеш внимание на посредника си върху горното, защото накрая може ти да имаш главоболия - например ако ги похарчиш, а на по сетнешен етап посредника и ЦД осъзнаят какво се е случило, и върнат парите на теб ще ти се наложи в спешен порядък да покриваш липсата.

Коментар

Явно грешката в конкретния случай е в депозитаря, но мога да те уверя че аз не съм единственния случай със сетълмент. Проверете си във вашия посредник дали не са ви преведени парите за вашите сделки. А относно въпроса за това кой посредник ползвам ще се въздържа от отговор в момента.
                          Определено не е ОК, клиентите на някои ИП да имат достъп до парите си, а други да нямат. Но ми се струва, че проблемът не е в тези ИП-та дето няма достъп.

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
                            И за да няма повече спорове по въпроса:http://csd-bg.bg/Dokumenti/CSDMESSG_v21.11.08.pdf стр. 23, т. 2.4.9.

Ако не беше тъй, такава стройна схемичка за забогатяване можеше да се врътне - направо "перпетуум-мобиле".

Коментар

• И за да няма повече спорове по въпроса:http://csd-bg.bg/Dokumenti/CSDMESSG_v21.11.08.pdf стр. 23, т. 2.4.9.
                              2.4.9. Сделки за вторична търговия с временна емисия акции (сделки с права върху записани акции), при увеличение на капитала на BEAM пазара на БФБ. Приключването на тези сделки е по общия ред за сделки на организиран пазар или организирано място за търговия. Предвид временния характер на емисията, в тези случаи сумите от продажбите на акции от временната емисия се съхраняват по сметка на „Централен депозитар“ АД, по аналогия със сделките за продажба на права при увеличение на капитала. В съобщението за продажба МТ 543 задължително се посочва паричната сметка на „Централен депозитар“ АД. Сумите от приключилите сделки се съхраняват до успешното вписване на увеличението на капитала в ЦД, след което се разпределят по сметките на съответните участници, чиито клиенти са продавачи. При неуспешно увеличение на капитала, сумите се възстановяват обратно на купувачите, чрез заверката на сметките на техните инвестиционни посредници. Използва се същата временна емисия, с която е проведен аукциона.
                              Ако не беше тъй, такава стройна схемичка за забогатяване можеше да се врътне - направо "перпетуум-мобиле".

Коментар

Марияне, съгласен съм че е така с правата, но в случая сделките имат реален сетълмент и парите се изплащат от депозитаря. Проверих, няма грешка, мога да си изтегля парите
                                И на мен ми е интересно кой е посредника?

Коментар

Working...
                                X