IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Илевън Кепитъл АД (11C)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение

И са преварили с дивидента- виждам гоооо,- а "яйчарите" къде се изгуби тяхния превод???- липсват ми...
    Десетките в левове ги обявиха за преди дни, а ги нема...
    Верно, че тия бяха преди Илевън....а се бавят още...
    Last edited by B.Graham; 26.07.2022, 14:19.
    Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение

Илевън имат няколко тук...а един ден БАКБ ще изакра от phyre повече от колкото банковата си дейност за 10 години

И са преварили с дивидента- виждам гоооо,- а "яйчарите" къде се изгуби тяхния превод???- липсват ми...
      Десетките в левове ги обявиха за преди дни, а ги нема...

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение

Ако може една задачка и от мен към теб: Ако Илевън според теб има реална цена от 30 лв., колко според теб е реалната цена на Дронамикс Кепитъл?
        Според мен е напълно възможно да видим цени от над 6-7 лева до края на годината ако Дрона започне доставки. Мисля, че в този случай Кепитъла винаги ще бъде надценен спрямо Илевън ( ако смятаме дела само в Глобъла, щото от Илевън може да извадят и второ Асо от ръкава ). Мисля че ще бъде дори леко надценен смятайки дяловете на Глобъла.
        Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение

А дано да влезе голям фонд на висока цена. А ако няма интерес тези всичките акции където си ги накупил на кой ще ги продаваш ? И защо не са почнали вече превози ?
          Ти за мен не се тревожи,
          Last edited by Scottie Pippen; 26.07.2022, 23:04.

Коментар

Ако може една задачка и от мен към теб: Ако Илевън според теб има реална цена от 30 лв., колко според теб е реалната цена на Дронамикс Кепитъл?
            Двамата май го обърнахте на "кое е първото - кокошката или яйцето"....

Но никой от двамата не задава истински важния въпрос....

Коментар

• Първоначално изпратено от Scottie Pippen Разгледай мнение
              Тези които купиха днес много имат да ме черпят за гдето ги светнах за арбитража.... реална цена според мен към днешна дата трябва да е 30 лв

Коментар

• Тези които купиха днес много имат да ме черпят за гдето ги светнах за арбитража.... реална цена според мен към днешна дата трябва да е 30 лв

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение

Илевън имат няколко тук...а един ден БАКБ ще изакра от phyre повече от колкото банковата си дейност за 10 години
                  За сега от Илевън показват че са майсторчета - за напред не знам, ще видим.
                  https://m.investor.bg/sasht/337/a/si...-sasht-356846/
                  Преди малко прочетох статията в инвестор и се сетих за валутните курсове.
                  На Американските инвеститори като че ли ще им излезне по-изгодно да инвестират в някой Европейски стартъп вместо да се конкурират с тяхната скъпа валута
                  Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа

Коментар

• Илевън имат няколко тук...а един ден БАКБ ще изакра от phyre повече от колкото банковата си дейност за 10 години
                    Life won't wait for you.

Коментар

• Bulgaria Innovation Hub (BIH) launched its Fall Accelerator Program, bringing together the fourth cohort of Bulgarian startups with high potential for US

Коментар

• Първоначално изпратено от fur6ton Разгледай мнение
                        Между другото, мисля, че беше отбелязал, че Илевън притежават 100 хил. евро от SAFE-овете през 2020-та и 150 хил. евро през 2021-ва. Всъщност са обратното. 150К през 2020 и 100К през 2021.
                        Или техническа грешкa, или съм се заблудил заради това, че 2020-та SAFE-овете са два. Оправих го.

Вмъкнах колко акции от Глобъл се падат на една акция от капитала на Илевън и на Кепитъл - 0,51 акции за една от Кепитъл и 6,82 за една от Илевън. Съотношението им е 7,49 % или ако гледаме само участието на Илевън в Дронамикс цената на Кепитъл трябва да е 7,49 % от цената на Илевън. При сегашното пазарно положение или:
                        - Кепитъл е силно надценен
                        - Илевън е силно подценен
                        - истината е някъде между двете
                        Може разбира се и двете да са надценени или както ни се иска и двете да са подценени
                        Сключването на нови SAFE-ове не променя бройките акции за Илевън или за Кепитъл, но се увеличава общия брой акции на Глобъл, което намалява стойността на една акция.

Стойността на Глобъл след влизане на дяловия смятам като сумата на:
                        - оценката за рунда
                        - сумата с която влиза дяловия
                        - покупната сума на SAFE-овете, тъй като тези заеми се конвертират в капитал
                        Не знам доколко е правилно това.

Благодаря, че посочи множеството ми грешки!

Качих промените: https://files.bg.cm/SAFEs.xlsx

Коментар

Не разбрах какво точно имаш в предвид докато не се зачетох в оригиналните обяснения на SAFE договорите на Y-combinator, а не в превода на този на Дронамикс. Оказа се че съм се заблудил какво разбират под Капитализация и разбира се всичко това което бях написал и качил досега се оказаха глупости. Изтрих ги за да не заблудят някого. Сега нещата изглеждат коренно различни:

https://files.bg.cm/SAFEs.xlsx

Приемам забележки и поправям грешки с други грешки

С горната картинка отговарям и на Скоти, ама това за тази вечер, утре може да обърна сметките пак на 180 градуса.
                          Между другото, мисля, че беше отбелязал, че Илевън притежават 100 хил. евро от SAFE-овете през 2020-та и 150 хил. евро през 2021-ва. Всъщност са обратното. 150К през 2020 и 100К през 2021.

Коментар

Не разбрах какво точно имаш в предвид докато не се зачетох в оригиналните обяснения на SAFE договорите на Y-combinator, а не в превода на този на Дронамикс. Оказа се че съм се заблудил какво разбират под Капитализация и разбира се всичко това което бях написал и качил досега се оказаха глупости. Изтрих ги за да не заблудят някого. Сега нещата изглеждат коренно различни:

С горната картинка отговарям и на Скоти, ама това за тази вечер, утре може да обърна сметките пак на 180 градуса.
                            Ако трябва да съм честен, сега сметките се приближават много повече до моите. Въпроса е дали и двамата сме прави. Но аз мисля, че сме прави. Включително използвах и няколко външни калкулатора за да се изчисли и се получават все близки калкулации до последната ти. Радвам се, че има все още и полезни съфорумци. Благодаря.

Коментар

• Първоначално изпратено от Scottie Pippen Разгледай мнение
                              Poncho
                              тази година ще преподавам математика за шести клас та една задача ако ми позволиш да ти дам:

дрона англииският ще прави рунд например на 500 милиона евро декември набира 100 милиона евро!
                              1- каква ще бъде оценката на дрона- англииското дружество?
                              2- каква ще бъде оценката на дрона българското дружество?
                              3- каква ще е цената на акцията в България според англииската оценка?
                              4 - и от всичко това каква ще е справедливата оценка на илевън ако си представим че другите компании не се преоценяват?( което разбира се няма да е вярно.. защото ви загатнах за наченки на едни други еднорози в същият портфейл)
                              Нагоденко-Нагласов Както на оня, художника с пончото.

Коментар

Все повече и повече ми харесва как смяташ....
                                Life won't wait for you.

Коментар

Working...
                                X