Първоначално изпратено от Poncho
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Илевън Кепитъл АД (11C)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
Не разбрах какво точно имаш в предвид докато не се зачетох в оригиналните обяснения на SAFE договорите на Y-combinator, а не в превода на този на Дронамикс. Оказа се че съм се заблудил какво разбират под Капитализация и разбира се всичко това което бях написал и качил досега се оказаха глупости. Изтрих ги за да не заблудят някого. Сега нещата изглеждат коренно различни:
https://files.bg.cm/SAFEs.xlsx
Приемам забележки и поправям грешки с други грешки
С горната картинка отговарям и на Скоти, ама това за тази вечер, утре може да обърна сметките пак на 180 градуса.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Scottie Pippen Разгледай мнениеPoncho
тази година ще преподавам математика за шести клас та една задача ако ми позволиш да ти дам:
дрона англииският ще прави рунд например на 500 милиона евро декември набира 100 милиона евро!
1- каква ще бъде оценката на дрона- англииското дружество?
2- каква ще бъде оценката на дрона българското дружество?
3- каква ще е цената на акцията в България според англииската оценка?
4 - и от всичко това каква ще е справедливата оценка на илевън ако си представим че другите компании не се преоценяват?( което разбира се няма да е вярно.. защото ви загатнах за наченки на едни други еднорози в същият портфейл)Както на оня, художника с пончото.
Коментар
-
Не разбрах какво точно имаш в предвид докато не се зачетох в оригиналните обяснения на SAFE договорите на Y-combinator, а не в превода на този на Дронамикс. Оказа се че съм се заблудил какво разбират под Капитализация и разбира се всичко това което бях написал и качил досега се оказаха глупости. Изтрих ги за да не заблудят някого. Сега нещата изглеждат коренно различни:
С горната картинка отговарям и на Скоти, ама това за тази вечер, утре може да обърна сметките пак на 180 градуса.Life won't wait for you.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от fur6ton Разгледай мнение
Ами защото ако взимаш акции при оценка 16 млн., то цената следва да е 16 млн. делено на броя акции (126 млн.). Струва ми се леко нелогично да получаваш повече и повече акции в случай че оценката е по-висока. По друг начин казано ако новия инвеститор записва акции по оценка 250 млн. евро, цената на акция за SAFE държателя мисля трябва да се смята като (Valuation Cap/Valuation)*Price for new investor. Или ако вземем първия продаден SAFE при Дрона - 16/250*250/126. Това е и отговора как определям цената за новия дялов. Ако е ок да запише акции при оценка 250 млн. евро, то цената следва да е 250 млн. евро делено на броя акции в обращение. Ти как смяташ?
С горната картинка отговарям и на Скоти, ама това за тази вечер, утре може да обърна сметките пак на 180 градуса.Last edited by Poncho; 23.07.2022, 23:06.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Пак четох документацията и пак не разбрах механизма на конвертиране
Направих някой промени в сметките, но не ми се изясни точно как смяташ. Как определяш цената за новия дялов? Може ли да качиш някъде изчисленията си дори и като картинка та да се ориентирам?
Не разбрах защо 16/126?
От Договора за SAFE:
Компанията ще издаде брой акции=Покупна стойност/Цена на конвертиране
Конверсионна цена=Цена на SAFE
Цена на SAFE=Максимална оценка/Капитализация
За първия SAFE:
Цена на SAFE=16 000 000/250 000 000=0,064
Брой акции=1 300 000/0,064=20 312 500
Единствената променлива която не е ясна е капитализацията на Глобъл. Колкото е по-голяма тя толкова повече акции се получават.
тази година ще преподавам математика за шести клас та една задача ако ми позволиш да ти дам:
дрона англииският ще прави рунд например на 500 милиона евро декември набира 100 милиона евро!
1- каква ще бъде оценката на дрона- англииското дружество?
2- каква ще бъде оценката на дрона българското дружество?
3- каква ще е цената на акцията в България според англииската оценка?
4 - и от всичко това каква ще е справедливата оценка на илевън ако си представим че другите компании не се преоценяват?( което разбира се няма да е вярно.. защото ви загатнах за наченки на едни други еднорози в същият портфейл)
Коментар
-
Първоначално изпратено от dimi71 Разгледай мнениеБлагодаря на ентусиастите тук. Успях да изляза с добра печалба. Като човек парил се /2008г./ от рецесия, минавам на кеш.
- 1 like
Коментар
-
Пак четох документацията и пак не разбрах механизма на конвертиране
Направих някой промени в сметките, но не ми се изясни точно как смяташ. Как определяш цената за новия дялов? Може ли да качиш някъде изчисленията си дори и като картинка та да се ориентирам?
Не разбрах защо 16/126?
От Договора за SAFE:
Компанията ще издаде брой акции=Покупна стойност/Цена на конвертиране
Конверсионна цена=Цена на SAFE
Цена на SAFE=Максимална оценка/Капитализация
За първия SAFE:
Цена на SAFE=16 000 000/250 000 000=0,064
Брой акции=1 300 000/0,064=20 312 500
Единствената променлива която не е ясна е капитализацията на Глобъл. Колкото е по-голяма тя толкова повече акции се получават.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Scottie Pippen Разгледай мнение
Оххх и ти ли започваш с глупостите.... аграрите по сериозно моля, ако 1200 човека акционери в дронамикс сме 5. Евала за математическите модели...да Не се окаже само че Райков не може да достигне следващата оценка на дрона ако ще цял живот да блъска и работи... а представи си ако инвеститор стане j p Morgan Morgan sternly city bank или някой подобен големец....каква ли песен ще пеете тогава.... апропо договора за зърно коридорите скоро ще бъде факт и тогава ако правите ръст 10% ще викате ура... затова Райков се оглежда за други инвестиции.... а за сирма и трейдинга пък там не ми се коментирах хич вашият наивен избор!
Коментар
-
Означава, че при ръст в капитализацията на Глобъл СЕЙФовете изпапкват ръста на дяловите инвестиции, а Илевън има повече дялове.
Например при ръст от 200% при Глобъл, при Кепитъл е 590%, а при Илевън 140%.
Може разбира се и да съм огелпил конците.
Коментар
-
Означава, че при ръст в капитализацията на Глобъл СЕЙФовете изпапкват ръста на дяловите инвестиции, а Илевън има повече дялове.
Може разбира се и да съм огелпил конците.Life won't wait for you.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от MrSi Разгледай мнение
Браво Пончо. Направо къртиш. Евалла.
Това като че ли означава че Илееън е много подценен ако Дронът е ОК fair.
Може разбира се и да съм огелпил конците.
П.П. Оказва се, че съм омотал цялото кълбо. В горното няма нищо вярно.Last edited by Poncho; 23.07.2022, 22:26.
Коментар
-
Ами защото нямам идея какво съм си мислил тогава. Няма никаква логика в това. Вероятно съм се заблудил със SAFEs. Така се получава, че за 50 млн.евро той моментално получава стойност от 70 млн. и на всичкото отгоре инвестицията му влияе върху цената на акция на Глобъл преди той да влезе. Благодаря за забележката!
Коригирах табличката (надявам се успешно) и сложих допълнителен sheet, които (ако няма много грешки) дава интересно сравнение на инвестициите в двата инструмента:
Това като че ли означава че Илееън е много подценен ако Дронът е ОК fair.Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа
Коментар
-
Първоначално изпратено от Scottie Pippen Разгледай мнение
Оххх и ти ли започваш с глупостите.... аграрите по сериозно моля, ако 1200 човека акционери в дронамикс сме 5. Евала за математическите модели...да Не се окаже само че Райков не може да достигне следващата оценка на дрона ако ще цял живот да блъска и работи... а представи си ако инвеститор стане j p Morgan Morgan sternly city bank или някой подобен големец....каква ли песен ще пеете тогава.... апропо договора за зърно коридорите скоро ще бъде факт и тогава ако правите ръст 10% ще викате ура... затова Райков се оглежда за други инвестиции.... а за сирма и трейдинга пък там не ми се коментирах хич вашият наивен избор!
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар