Благодаря на ентусиастите тук. Успях да изляза с добра печалба. Като човек парил се /2008г./ от рецесия, минавам на кеш.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Илевън Кепитъл АД (11C)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнениеBTW...като се прави "арбитраж" или се избира между акции на Илевън и акции на Дронамикс Капитал, следва да се имат предвид две неща:
1. Делът на Илевън в Дронамикс Глобъл е и ще бъде много по-голям от този на ДроКапитал. Това ще доведе до много по-голяма сума в баланса на дружеството;
2. Акциите издадени от Илевън са много по-малко от акциите издадени от ДроКапитал;
Което значи, че много повече пари ще се разпределят към много по-малко акции....Вчера колегите бяха +11...днес засега са +8 .... Ние спим..
Нормално за "слонче" - по трудно се вдига
Коментар
-
BTW...като се прави "арбитраж" или се избира между акции на Илевън и акции на Дронамикс Капитал, следва да се имат предвид две неща:
1. Делът на Илевън в Дронамикс Глобъл е и ще бъде много по-голям от този на ДроКапитал. Това ще доведе до много по-голяма сума в баланса на дружеството;
2. Акциите издадени от Илевън са много по-малко от акциите издадени от ДроКапитал;
Което значи, че много повече пари ще се разпределят към много по-малко акции....Вчера колегите бяха +11...днес засега са +8 .... Ние спим..Life won't wait for you.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Scottie Pippen Разгледай мнение...и последно единият от собствениците на илевън на събранието каза:”... не е въпроса дали дронамикс ще стане еднорог,а дали ще успее да стане компания от ранга на кока кола!”
Да де, дават им пари - ама те благородно не ги щат. Щото и дрон отнема, само едни гъсти дълги черни брадиС гребенчета. За инвесторите.
Така ви сапунисаха, че чак ми е драго - и ви е кеф кеф
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнениеКак става объркане .... между тая тема и темата на братовчедите от ДроКепитъл....не знаех, че Илевън са биймЯ всегда буду твоим поводом напиться.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechka uteshitelka Разгледай мнениеОтдавна намила за бийм пазара.
Конкретика - никаква по фундамента
Life won't wait for you.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Scottie Pippen Разгледай мнение...и последно единият от собствениците на илевън на събранието каза:”... не е въпроса дали дронамикс ще стане еднорог,а дали ще успее да стане компания от ранга на кока кола!”Life won't wait for you.
Коментар
-
...и последно единият от собствениците на илевън на събранието каза:”... не е въпроса дали дронамикс ще стане еднорог,а дали ще успее да стане компания от ранга на кока кола!”Last edited by Scottie Pippen; 21.07.2022, 13:50.
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
Имат да взимат още от вас, затова така. Мислех, че е очевидно в тоя сегмент - особено след вдигането на тавана до 8млн.Last edited by Scottie Pippen; 21.07.2022, 13:46.
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнениеКой е тоя сегмент?
Конкретика - никаква по фундаментаЯ всегда буду твоим поводом напиться.
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнениеИмат да взимат още от вас, затова така. Мислех, че е очевидно в тоя сегмент - особено след вдигането на тавана до 8млн.
Life won't wait for you.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
Януари бях поствал табличката в темата за DRON-a: https://files.bg.cm/SAFEs.xlsx
Коментар
-
Първоначално изпратено от Scottie Pippen Разгледай мнениеБатя... за 24г. Трябва да си разбрал че в бг има 5 човека с обективно и точно мнение... аз не съм от тези пет... но страхливото консервативно и добро футболистче далеч не е от тези пет... за мое щастие познавам този добър човек!
ван Бастен..,ако беше дошъл на събранието щеше да имаш отговори а не да пишеш неща които Вече отучнихме... ти ако водиш преговори за рунд на оценка вероятно в небесата и нямаш право да споделяш какво би направил с лайците и кибици... човека не е обигран... пред всички му го казах на събранието че не се прави тъй... човека си взе бележка на събранието!
идеята ми бе за арбитража... но и на туй събрание ви нямаше...
груйка а ти мили мой си барометър за липса на усещане за хора борси...итн
Иначе обективно погледнато, в желанието си да ме обидиш ползваш две на теория различни квалификации ("страхлив" и "консервативен"), които обаче по отношение на намекът ти за инвестиционния ми профил, на практика казват едно и също нещо.... Просто едната ти квалификация е целенасочено агресивна и нападателна....
Колко си прав обаче, точно за тези ми анализи да правиш тези квалификации, обаче, е вече друг въпрос...
Като цяло в случая НЕ ставаше въпрос за преценка дали инвестирането в "бг дрона" или "иливън" трябва или не трябва да се прави, което евентуално би дефинирало възможността за търсене на квалификации по линия на противоположните "консервативен" <=> "рисков" или "страхлив" <=> "смел" инвеститор.
Анализите ми бяха единствено по отношение, коректно ли е цената на "бг дрон" да се определя за "fair" при оценка на глобалния дрон (1-я коментар) и влияе ли обема на издадените нови SAFE в оценката на инвестициите на БГ Дронамикс и Илевън (2-я коментар) или не е коректно....
Т.е. по отношение на анализа ми, не можеш да ме квалифицираш като "страхлив/консервативен" или "смел/рисков", а единствено като "Грешащ в анализа" или "Обективен/прав в анализа" !
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар