Първоначално изпратено от Poncho
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Илевън Кепитъл АД (11C)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Scottie Pippen Разгледай мнениеБатя... за 24г. Трябва да си разбрал че в бг има 5 човека с обективно и точно мнение... аз не съм от тези пет... но страхливото консервативно и добро футболистче далеч не е от тези пет... за мое щастие познавам този добър човек!
ван Бастен..,ако беше дошъл на събранието щеше да имаш отговори а не да пишеш неща които Вече отучнихме... ти ако водиш преговори за рунд на оценка вероятно в небесата и нямаш право да споделяш какво би направил с лайците и кибици... човека не е обигран... пред всички му го казах на събранието че не се прави тъй... човека си взе бележка на събранието!
идеята ми бе за арбитража... но и на туй събрание ви нямаше...
груйка а ти мили мой си барометър за липса на усещане за хора борси...итн
Иначе обективно погледнато, в желанието си да ме обидиш ползваш две на теория различни квалификации ("страхлив" и "консервативен"), които обаче по отношение на намекът ти за инвестиционния ми профил, на практика казват едно и също нещо.... Просто едната ти квалификация е целенасочено агресивна и нападателна....
Колко си прав обаче, точно за тези ми анализи да правиш тези квалификации, обаче, е вече друг въпрос...
Като цяло в случая НЕ ставаше въпрос за преценка дали инвестирането в "бг дрона" или "иливън" трябва или не трябва да се прави, което евентуално би дефинирало възможността за търсене на квалификации по линия на противоположните "консервативен" <=> "рисков" или "страхлив" <=> "смел" инвеститор.
Анализите ми бяха единствено по отношение, коректно ли е цената на "бг дрон" да се определя за "fair" при оценка на глобалния дрон (1-я коментар) и влияе ли обема на издадените нови SAFE в оценката на инвестициите на БГ Дронамикс и Илевън (2-я коментар) или не е коректно....
Т.е. по отношение на анализа ми, не можеш да ме квалифицираш като "страхлив/консервативен" или "смел/рисков", а единствено като "Грешащ в анализа" или "Обективен/прав в анализа" !
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
Относно последното ти изречение, вече съм съгласен... но това вече е въпрос за 1 млн.долара както се казва
P.S. А относно това, което беше написал преди - обективно погледнато казваше съвсем различно нещо (което и съм коментирал), а не заключението от сегашния ти пост....Благодаря за гледната точка. До голяма степен се припокрива с моята.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от fur6ton Разгледай мнение
Цялостната идея на подобен анализ не е да се стигне до оценка на Дронамикс Глобал и смятах, че това е ясно. Идеята е да се добие представа през кой инструмент (Дронамикс Кепитъл или Илевън Кепитъл) е по-евтино да се придобие експозиция към дроновете.
P.S. А относно това, което беше написал преди - обективно погледнато казваше съвсем различно нещо (което и съм коментирал), а не заключението от сегашния ти пост....
Коментар
-
Това е просто абсурдно допускане !?
Имам и от двете (дрон и илевън) и искам като всички тук всичко с дрончето да се случи и тогава всички ще сме доволни.
НО, да оценяваш "Dronamics Global" по "Дронамикс кепитъл", особено пък да допускаш че бг инструмента в "Fair" е просто нелепо....
1.) Българския "Дронамикс" го оценяваме аз, ти и още няколко мечтатели като нас и/или търсачи на бързи пари. Вероятността да правим правилна оценка на нещо от което абсолютно НИЩО не разбираме е КЛОНЯЩА към НУЛА !
2.) ИСТИНСКИЯ "Dronamics" го оценяват и ще го оценяват професионалисти в бранша (авионика, транспорт, спедиция и т.н.) и/или професионални инвеститори с опит в рисковите инвестиции и на които се дава реален достъп до информация за действителния етап на развитие на проекта, постижения евентуални проблеми, реални прогнози и т.н.
Респективно "Fair" оценка може да има на истинския дрон (UK) и то когато/ако се появи очаквания Голям инвеститор ! Оценката, която се даде тогава ще е валидната и единствената "fair".... Оттам по обратен ред ще може да се оцени делът на българския дрон и естествено Илевън.
Но да оценяваш глобална компания по оценката на българския инструмент, а оттам пък да смяташ стойността на инвестицията на Илевън е просто абсурд!!!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Затова обаче си прав.... И на мен ми направи впечатление, че явно има немалко новоемитирани SAFE, а още по-голямо (и лошо !) впечатление ми направи, че се бягаше усърдно от въпроса. който сигурно 50% от участниците задаваха (а интересувaше 100 % (!!!) от тях...) - колко и при какви условия нови SAFEs има издадени....
А размера на новите SAFE е основна информация и на практиката единствената, която може БГ инвеститорите да ползваме за някакви оценки на инвестициите ни (било то през българския дрон, било то през Илевън)... Ако има напомпани много SAFEs и/или се напомпат такива до момента на влизане на големия инвеститор, може съществено да се промени стойността на делът както на Илевън така и на българското дронче...
Искрено се надявам в следващите презентации и/или отчети да са открити с инвеститорите и да разкрият реалната картина с обемите SAFE !
Една такава откритост към инвеститорите би била за мен силно положителен сигнал.... както и обратното....
В крайна сметка парите ни така или иначе вече са ни ги взели (и през бг дрон и през илевън) - не виждам какво имат да губят, ако са открити с нас....
Коментар
-
Как стигна до 480 млн. лв. Аз стигам до по-голямо число. Може и на лично съобщение да разменим калкулации.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеПоздравления за обективните и точни мнения Бастен! И това при положение че имаш акции. Евала!
ван Бастен..,ако беше дошъл на събранието щеше да имаш отговори а не да пишеш неща които Вече отучнихме... ти ако водиш преговори за рунд на оценка вероятно в небесата и нямаш право да споделяш какво би направил с лайците и кибици... човека не е обигран... пред всички му го казах на събранието че не се прави тъй... човека си взе бележка на събранието!
идеята ми бе за арбитража... но и на туй събрание ви нямаше...
груйка а ти мили мой си барометър за липса на усещане за хора борси...итн
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеПоздравления за обективните и точни мнения Бастен! И това при положение че имаш акции. Евала!
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
-
Аз също смятам, че може да се направи приблизтелна оценка на Глобъла приемайки, че цената на Кепитъла на борсата е феър. А от там да се оцени и Илевън. Въпреки че от уебинара през юни стана ясно, че са пускани нови SAFE-ове тази година, за които не се знае на каква оценка и дисконт са. От там леко се изкривява сметката, но грубо може да се изчисли.
А размера на новите SAFE е основна информация и на практиката единствената, която може БГ инвеститорите да ползваме за някакви оценки на инвестициите ни (било то през българския дрон, било то през Илевън)... Ако има напомпани много SAFEs и/или се напомпат такива до момента на влизане на големия инвеститор, може съществено да се промени стойността на делът както на Илевън така и на българското дронче...
Искрено се надявам в следващите презентации и/или отчети да са открити с инвеститорите и да разкрият реалната картина с обемите SAFE !
Една такава откритост към инвеститорите би била за мен силно положителен сигнал.... както и обратното....
В крайна сметка парите ни така или иначе вече са ни ги взели (и през бг дрон и през илевън) - не виждам какво имат да губят, ако са открити с нас....Last edited by Van Basten; 20.07.2022, 19:55.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Аз също смятам, че може да се направи приблизтелна оценка на Глобъла приемайки, че цената на Кепитъла на борсата е феър. А от там да се оцени и Илевън. Въпреки че от уебинара през юни стана ясно, че са пускани нови SAFE-ове тази година, за които не се знае на каква оценка и дисконт са. От там леко се изкривява сметката, но грубо може да се изчисли.
Имам и от двете (дрон и илевън) и искам като всички тук всичко с дрончето да се случи и тогава всички ще сме доволни.
НО, да оценяваш "Dronamics Global" по "Дронамикс кепитъл", особено пък да допускаш че бг инструмента в "Fair" е просто нелепо....
1.) Българския "Дронамикс" го оценяваме аз, ти и още няколко мечтатели като нас и/или търсачи на бързи пари. Вероятността да правим правилна оценка на нещо от което абсолютно НИЩО не разбираме е КЛОНЯЩА към НУЛА !
2.) ИСТИНСКИЯ "Dronamics" го оценяват и ще го оценяват професионалисти в бранша (авионика, транспорт, спедиция и т.н.) и/или професионални инвеститори с опит в рисковите инвестиции и на които се дава реален достъп до информация за действителния етап на развитие на проекта, постижения евентуални проблеми, реални прогнози и т.н.
Респективно "Fair" оценка може да има на истинския дрон (UK) и то когато/ако се появи очаквания Голям инвеститор ! Оценката, която се даде тогава ще е валидната и единствената "fair".... Оттам по обратен ред ще може да се оцени делът на българския дрон и естествено Илевън.
Но да оценяваш глобална компания по оценката на българския инструмент, а оттам пък да смяташ стойността на инвестицията на Илевън е просто абсурд!!!
- 5 Харесвания
Коментар
-
Как стигна до 480 млн. лв. Аз стигам до по-голямо число. Може и на лично съобщение да разменим калкулации.Life won't wait for you.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
480 млн.лв. Глобъл, 18,70 лв. за Илевън от Дрон-а по наличната публична информация, ама туй си е каруцата пред коня.
Коментар
Коментар