IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Илевън Кепитъл АД (11C)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение

Относно последното ти изречение, вече съм съгласен... но това вече е въпрос за 1 млн.долара както се казва

P.S. А относно това, което беше написал преди - обективно погледнато казваше съвсем различно нещо (което и съм коментирал), а не заключението от сегашния ти пост....
    Така е, не се бях изразил правилно. Благодаря за гледната точка. До голяма степен се припокрива с моята.

Коментар

• Първоначално изпратено от fur6ton Разгледай мнение

Цялостната идея на подобен анализ не е да се стигне до оценка на Дронамикс Глобал и смятах, че това е ясно. Идеята е да се добие представа през кой инструмент (Дронамикс Кепитъл или Илевън Кепитъл) е по-евтино да се придобие експозиция към дроновете.
      Относно последното ти изречение, вече съм съгласен... но това вече е въпрос за 1 млн.долара както се казва

P.S. А относно това, което беше написал преди - обективно погледнато казваше съвсем различно нещо (което и съм коментирал), а не заключението от сегашния ти пост....

Коментар

Това е просто абсурдно допускане !?
        Имам и от двете (дрон и илевън) и искам като всички тук всичко с дрончето да се случи и тогава всички ще сме доволни.

НО, да оценяваш "Dronamics Global" по "Дронамикс кепитъл", особено пък да допускаш че бг инструмента в "Fair" е просто нелепо....

1.) Българския "Дронамикс" го оценяваме аз, ти и още няколко мечтатели като нас и/или търсачи на бързи пари. Вероятността да правим правилна оценка на нещо от което абсолютно НИЩО не разбираме е КЛОНЯЩА към НУЛА !
        2.) ИСТИНСКИЯ "Dronamics" го оценяват и ще го оценяват професионалисти в бранша (авионика, транспорт, спедиция и т.н.) и/или професионални инвеститори с опит в рисковите инвестиции и на които се дава реален достъп до информация за действителния етап на развитие на проекта, постижения евентуални проблеми, реални прогнози и т.н.

Респективно "Fair" оценка може да има на истинския дрон (UK) и то когато/ако се появи очаквания Голям инвеститор ! Оценката, която се даде тогава ще е валидната и единствената "fair".... Оттам по обратен ред ще може да се оцени делът на българския дрон и естествено Илевън.

Но да оценяваш глобална компания по оценката на българския инструмент, а оттам пък да смяташ стойността на инвестицията на Илевън е просто абсурд!!!
        Цялостната идея на подобен анализ не е да се стигне до оценка на Дронамикс Глобал и смятах, че това е ясно. Идеята е да се добие представа през кой инструмент (Дронамикс Кепитъл или Илевън Кепитъл) е по-евтино да се придобие експозиция към дроновете.

Коментар

Затова обаче си прав.... И на мен ми направи впечатление, че явно има немалко новоемитирани SAFE, а още по-голямо (и лошо !) впечатление ми направи, че се бягаше усърдно от въпроса. който сигурно 50% от участниците задаваха (а интересувaше 100 % (!!!) от тях...) - колко и при какви условия нови SAFEs има издадени....

А размера на новите SAFE е основна информация и на практиката единствената, която може БГ инвеститорите да ползваме за някакви оценки на инвестициите ни (било то през българския дрон, било то през Илевън)... Ако има напомпани много SAFEs и/или се напомпат такива до момента на влизане на големия инвеститор, може съществено да се промени стойността на делът както на Илевън така и на българското дронче...

Искрено се надявам в следващите презентации и/или отчети да са открити с инвеститорите и да разкрият реалната картина с обемите SAFE !
          Една такава откритост към инвеститорите би била за мен силно положителен сигнал.... както и обратното....
          В крайна сметка парите ни така или иначе вече са ни ги взели (и през бг дрон и през илевън) - не виждам какво имат да губят, ако са открити с нас....
          Имат да взимат още от вас, затова така. Мислех, че е очевидно в тоя сегмент - особено след вдигането на тавана до 8млн.

Коментар

Как стигна до 480 млн. лв. Аз стигам до по-голямо число. Може и на лично съобщение да разменим калкулации.
            Януари бях поствал табличката в темата за DRON-a: https://files.bg.cm/SAFEs.xlsx

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
              Поздравления за обективните и точни мнения Бастен! И това при положение че имаш акции. Евала!
              Батя... за 24г. Трябва да си разбрал че в бг има 5 човека с обективно и точно мнение... аз не съм от тези пет... но страхливото консервативно и добро футболистче далеч не е от тези пет... за мое щастие познавам този добър човек!
              ван Бастен..,ако беше дошъл на събранието щеше да имаш отговори а не да пишеш неща които Вече отучнихме... ти ако водиш преговори за рунд на оценка вероятно в небесата и нямаш право да споделяш какво би направил с лайците и кибици... човека не е обигран... пред всички му го казах на събранието че не се прави тъй... човека си взе бележка на събранието!

идеята ми бе за арбитража... но и на туй събрание ви нямаше...
              груйка а ти мили мой си барометър за липса на усещане за хора борси...итн

Коментар

• Едва ли могат да кажат условията за SAFE-овете защото предполагам, че са конфиденциални.Преди трансформирането им в акции едва ли ще кажат.
                Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                  Поздравления за обективните и точни мнения Бастен! И това при положение че имаш акции. Евала!
                  Бастен е един от много малкото трезво и безпристрастно мислещи в този форум. Радвам се, че понякога си драскаме на лично с него. Дано доживея да видя повече такива инвеститори на бфб!

Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Поздравления за обективните и точни мнения Бастен! И това при положение че имаш акции. Евала!

Коментар

Аз също смятам, че може да се направи приблизтелна оценка на Глобъла приемайки, че цената на Кепитъла на борсата е феър. А от там да се оцени и Илевън. Въпреки че от уебинара през юни стана ясно, че са пускани нови SAFE-ове тази година, за които не се знае на каква оценка и дисконт са. От там леко се изкривява сметката, но грубо може да се изчисли.
                      Затова обаче си прав.... И на мен ми направи впечатление, че явно има немалко новоемитирани SAFE, а още по-голямо (и лошо !) впечатление ми направи, че се бягаше усърдно от въпроса. който сигурно 50% от участниците задаваха (а интересувaше 100 % (!!!) от тях...) - колко и при какви условия нови SAFEs има издадени....

А размера на новите SAFE е основна информация и на практиката единствената, която може БГ инвеститорите да ползваме за някакви оценки на инвестициите ни (било то през българския дрон, било то през Илевън)... Ако има напомпани много SAFEs и/или се напомпат такива до момента на влизане на големия инвеститор, може съществено да се промени стойността на делът както на Илевън така и на българското дронче...

Искрено се надявам в следващите презентации и/или отчети да са открити с инвеститорите и да разкрият реалната картина с обемите SAFE !
                      Една такава откритост към инвеститорите би била за мен силно положителен сигнал.... както и обратното....
                      В крайна сметка парите ни така или иначе вече са ни ги взели (и през бг дрон и през илевън) - не виждам какво имат да губят, ако са открити с нас....
                      Last edited by Van Basten; 20.07.2022, 20:55.

Коментар

Аз също смятам, че може да се направи приблизтелна оценка на Глобъла приемайки, че цената на Кепитъла на борсата е феър. А от там да се оцени и Илевън. Въпреки че от уебинара през юни стана ясно, че са пускани нови SAFE-ове тази година, за които не се знае на каква оценка и дисконт са. От там леко се изкривява сметката, но грубо може да се изчисли.
                        Това е просто абсурдно допускане !?
                        Имам и от двете (дрон и илевън) и искам като всички тук всичко с дрончето да се случи и тогава всички ще сме доволни.

НО, да оценяваш "Dronamics Global" по "Дронамикс кепитъл", особено пък да допускаш че бг инструмента в "Fair" е просто нелепо....

1.) Българския "Дронамикс" го оценяваме аз, ти и още няколко мечтатели като нас и/или търсачи на бързи пари. Вероятността да правим правилна оценка на нещо от което абсолютно НИЩО не разбираме е КЛОНЯЩА към НУЛА !
                        2.) ИСТИНСКИЯ "Dronamics" го оценяват и ще го оценяват професионалисти в бранша (авионика, транспорт, спедиция и т.н.) и/или професионални инвеститори с опит в рисковите инвестиции и на които се дава реален достъп до информация за действителния етап на развитие на проекта, постижения евентуални проблеми, реални прогнози и т.н.

Респективно "Fair" оценка може да има на истинския дрон (UK) и то когато/ако се появи очаквания Голям инвеститор ! Оценката, която се даде тогава ще е валидната и единствената "fair".... Оттам по обратен ред ще може да се оцени делът на българския дрон и естествено Илевън.

Но да оценяваш глобална компания по оценката на българския инструмент, а оттам пък да смяташ стойността на инвестицията на Илевън е просто абсурд!!!

Коментар

Как стигна до 480 млн. лв. Аз стигам до по-голямо число. Може и на лично съобщение да разменим калкулации.
                          Те братята гонят 500 млн. евро оценка.....Занижени са ви сметките
                          Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение

480 млн.лв. Глобъл, 18,70 лв. за Илевън от Дрон-а по наличната публична информация, ама туй си е каруцата пред коня.

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение

480 млн.лв. Глобъл, 18,70 лв. за Илевън от Дрон-а по наличната публична информация, ама туй си е каруцата пред коня.
                              Каруцата само да не се превърне в каляска по златена която хвърчи?!

Коментар

Аз пък смятам ме оценката на бфб на дрона и на илевън респективно е силно занижена

Коментар

Working...
                                X