IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биодит АД (BDT)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение

Ниска, но все пак до колко ниска? - има си някакви граници на търпимост
    Ами да кажем от 3% до 7% мисля ,че е приемливо.Те ако решат да дават девидент от 5-6% пак толкова ще им струва.

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

Който търси пари за артишките си нашият пазар не е никаква алтернатива,по-добре банков кредит при ниска лихва.
      Ниска, но все пак до колко ниска? - има си някакви граници на търпимост

Коментар

Прав си,инвестирането на този умрял пазар си е загуба на пари и време.Игрите в стил скок на" умрялата котка"
        не са за мен.
        Звучиш като поредния, който е загубил доста пари от инвестиции на борсата и обвинява пазара за своите несполуки, а не търси вината само в себе си.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

Щом не схващаш разликите на банково кредитиране и набиране на капитал през фондов пазар, най-добре смени форума и не помисляй за занимаване с инвестиции в акции.. Няма да свърши добре!
          Прав си,инвестирането на този умрял пазар си е загуба на пари и време.Игрите в стил скок на" умрялата котка"
          не са за мен.
          Last edited by Grosss; 22.12.2020, 15:01.

Коментар

Който търси пари за артишките си нашият пазар не е никаква алтернатива,по-добре банков кредит при ниска лихва.
            Щом не схващаш разликите на банково кредитиране и набиране на капитал през фондов пазар, най-добре смени форума и не помисляй за занимаване с инвестиции в акции.. Няма да свърши добре!

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

По принцип си напълно прав. Само че нашия пазар е с много изострена чувствителност към дивидентните плащания.. Просто те са един вид гаранция за почтеност на мажоритаря и неговата нагласа да споделя печалбите с останалите съакционери. Затова дори компании в растеж и с голяма нужда на капитал за целта, трябва да изплащат и дивидент, пък било то и минимален. Комбинацията редовен дивидент + последващи малки увеличения на капитала за финансиране на експанзията мисля че е най-добрата рецепта в случая. Разбира се последващите увеличения е силно препоръчително да се случват на все по-висока емисионна цена. Първо за да не се ощетяват досегашните инвеститори и разводнява инвестицията им и второ за да се домонстрира истински растеж и добавена стойност в компанията.

Искрено пожелавам успех на най-новия борсов член!

Коментар

• Важно е какво очаквате от бъдещето, за да знаят и малките акционери какво могат да очакват. Ако 2019 сте имали 260хил лв приходи, 2024 колко очаквате да имате 800хил/2млн/4млн? Kакъв пазар гоните, това са интересни за мен въпроси, на които не намирам отговор в документа за листването.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                  Според мен на този етап от развитието печалбата и дивидента не са най-важното. За мен са интересни очакванията за растеж на приходите и дали в следващ етап няма да има необходимост от ново увеличение на капитала за да може да се поддържа бързо развитие. Така погледнато дивидент, който изтегля от компанията капитал необходим за развитие е даже в ущърб на акционерите. Според мен е много рано да се фокусираме върху печалби и дивиденти. Мен ме вълнува каква част от растежа е в цената и каква не. Така че всякакви подробности за бизнеса, плановете за развитие и очаквания от страна на мениджмънта са ми добре дошли.
                  По принцип си напълно прав. Само че нашия пазар е с много изострена чувствителност към дивидентните плащания.. Просто те са един вид гаранция за почтеност на мажоритаря и неговата нагласа да споделя печалбите с останалите съакционери. Затова дори компании в растеж и с голяма нужда на капитал за целта, трябва да изплащат и дивидент, пък било то и минимален. Комбинацията редовен дивидент + последващи малки увеличения на капитала за финансиране на експанзията мисля че е най-добрата рецепта в случая. Разбира се последващите увеличения е силно препоръчително да се случват на все по-висока емисионна цена. Първо за да не се ощетяват досегашните инвеститори и разводнява инвестицията им и второ за да се домонстрира истински растеж и добавена стойност в компанията.

Искрено пожелавам успех на най-новия борсов член!

Коментар

• Според мен на този етап от развитието печалбата и дивидента не са най-важното. За мен са интересни очакванията за растеж на приходите и дали в следващ етап няма да има необходимост от ново увеличение на капитала за да може да се поддържа бързо развитие. Така погледнато дивидент, който изтегля от компанията капитал необходим за развитие е даже в ущърб на акционерите. Според мен е много рано да се фокусираме върху печалби и дивиденти. Мен ме вълнува каква част от растежа е в цената и каква не. Така че всякакви подробности за бизнеса, плановете за развитие и очаквания от страна на мениджмънта са ми добре дошли.

Коментар

• Първоначално изпратено от Julian Sofroniev Разгледай мнение

Здравейте!
                      В следствие на ситуацията с Ковид19, в началото на годината, предприехме мерки, които доведоха до значително подобряване на финансовия резултат. Загубата на компанията през 2020г ( - 190 ) намалява три пъти в сравнение с 2019г. ( -577 ). Запазването на ниските разходи и изпълнението на заложения за 2021г план, ще доведе до положителен финансов резултат в края на 2021г. Това е една година по-рано от планираното в края на 2019г.
                      По значителна печалба очакваме да реализираме през 2022г, когато планираме да разпределим и първия дивидент. Разбира се, тъй като компанията е в начален етап на развитие, в следващите няколко години, плановете са ни да развием бизнеса и извън БГ. По-голяма част от печалбата ( около 2/3 ), ще бъде инвестирана в развитие на продажбите, а останалата част ( 1/3 ) да бъде разпределяна, като дивидент.
                      Поздрави,
                      Здравейте,

Обмислям своето участие в предстоящото ИПО. Единственото, което ме притеснява е излизането на доказан и утвърден фонд като Neveq от вашата компания. За мен това е червен флаг. Мисля, че ще ни е полезно, ако получим повече яснота по казуса.
                      Поздрави,

Коментар

• Първоначално изпратено от Julian Sofroniev Разгледай мнение

Здравейте!
                        В следствие на ситуацията с Ковид19, в началото на годината, предприехме мерки, които доведоха до значително подобряване на финансовия резултат. Загубата на компанията през 2020г ( - 190 ) намалява три пъти в сравнение с 2019г. ( -577 ). Запазването на ниските разходи и изпълнението на заложения за 2021г план, ще доведе до положителен финансов резултат в края на 2021г. Това е една година по-рано от планираното в края на 2019г.
                        По значителна печалба очакваме да реализираме през 2022г, когато планираме да разпределим и първия дивидент. Разбира се, тъй като компанията е в начален етап на развитие, в следващите няколко години, плановете са ни да развием бизнеса и извън БГ. По-голяма част от печалбата ( около 2/3 ), ще бъде инвестирана в развитие на продажбите, а останалата част ( 1/3 ) да бъде разпределяна, като дивидент.
                        Поздрави,
                        Супер, дано 2021г. излезете на печалба - стискам Ви палци!
                        Освен силно ударения от кризата туристически сектор, който вероятно ще намали инвестициите си, къде другаде виждате възможности пред компанията?

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                          Може ли да ни уведомите, каква дивидентна политика смята да провежда компанията като публична..Кога мислите да изплатите първият си дивидент и в какъв размер..
                          Здравейте!
                          Поздрави,

Коментар

• Може ли да ни уведомите, каква дивидентна политика смята да провежда компанията като публична..Кога мислите да изплатите първият си дивидент и в какъв размер..

Коментар

• Здравейте!
                              Надявам се, че отминаващата и изпълнената с негативни емоции и предизвикателства 2020г е донесла много положителни резултати в инвестиционен аспект.
                              Преди няколко месеца обещах на участниците във форума, че когато "БИОДИТ' стане публична компания, ще може да разчитате на своевременна, коректна и точна информация лично от мен!
                              Днес официално обявихме дата ( 21.01.2021г ), за Първичното публично предлагане на акции на компанията. Подробна информация, може да намерите на сайта на компанията в секция Инвеститори.
                              Предполагам, че както и преди, ще има много въпроси относно развитието на бизнеса, промяната в акционерната структура, какво се случи през 2020г, както и какво предстои пред компанията.
                              Ще се радвам да отговоря на всички въпроси, които бихте имали.
                              Поздрави,
                              Юлиан Софрониев

Коментар

• С риск да раздразня някого, ще си позволя да кача и тази новина за дружеството:
                                Предлагането ще се счита за успешно при записване на най-малко 250 хил. акции

Коментар

Working...
                                X