Първоначално изпратено от precakanoto
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Биодит АД (BDT)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
Който търси пари за артишките си нашият пазар не е никаква алтернатива,по-добре банков кредит при ниска лихва.
Коментар
-
Прав си,инвестирането на този умрял пазар си е загуба на пари и време.Игрите в стил скок на" умрялата котка"
не са за мен.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
Щом не схващаш разликите на банково кредитиране и набиране на капитал през фондов пазар, най-добре смени форума и не помисляй за занимаване с инвестиции в акции.. Няма да свърши добре!
не са за мен.Last edited by Grosss; 22.12.2020, 15:01.
Коментар
-
Който търси пари за артишките си нашият пазар не е никаква алтернатива,по-добре банков кредит при ниска лихва.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
По принцип си напълно прав. Само че нашия пазар е с много изострена чувствителност към дивидентните плащания.. Просто те са един вид гаранция за почтеност на мажоритаря и неговата нагласа да споделя печалбите с останалите съакционери. Затова дори компании в растеж и с голяма нужда на капитал за целта, трябва да изплащат и дивидент, пък било то и минимален. Комбинацията редовен дивидент + последващи малки увеличения на капитала за финансиране на експанзията мисля че е най-добрата рецепта в случая. Разбира се последващите увеличения е силно препоръчително да се случват на все по-висока емисионна цена. Първо за да не се ощетяват досегашните инвеститори и разводнява инвестицията им и второ за да се домонстрира истински растеж и добавена стойност в компанията.
Искрено пожелавам успех на най-новия борсов член!
Коментар
-
Важно е какво очаквате от бъдещето, за да знаят и малките акционери какво могат да очакват. Ако 2019 сте имали 260хил лв приходи, 2024 колко очаквате да имате 800хил/2млн/4млн? Kакъв пазар гоните, това са интересни за мен въпроси, на които не намирам отговор в документа за листването.
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеСпоред мен на този етап от развитието печалбата и дивидента не са най-важното. За мен са интересни очакванията за растеж на приходите и дали в следващ етап няма да има необходимост от ново увеличение на капитала за да може да се поддържа бързо развитие. Така погледнато дивидент, който изтегля от компанията капитал необходим за развитие е даже в ущърб на акционерите. Според мен е много рано да се фокусираме върху печалби и дивиденти. Мен ме вълнува каква част от растежа е в цената и каква не. Така че всякакви подробности за бизнеса, плановете за развитие и очаквания от страна на мениджмънта са ми добре дошли.
Искрено пожелавам успех на най-новия борсов член!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Според мен на този етап от развитието печалбата и дивидента не са най-важното. За мен са интересни очакванията за растеж на приходите и дали в следващ етап няма да има необходимост от ново увеличение на капитала за да може да се поддържа бързо развитие. Така погледнато дивидент, който изтегля от компанията капитал необходим за развитие е даже в ущърб на акционерите. Според мен е много рано да се фокусираме върху печалби и дивиденти. Мен ме вълнува каква част от растежа е в цената и каква не. Така че всякакви подробности за бизнеса, плановете за развитие и очаквания от страна на мениджмънта са ми добре дошли.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julian Sofroniev Разгледай мнение
Здравейте!
В следствие на ситуацията с Ковид19, в началото на годината, предприехме мерки, които доведоха до значително подобряване на финансовия резултат. Загубата на компанията през 2020г ( - 190 ) намалява три пъти в сравнение с 2019г. ( -577 ). Запазването на ниските разходи и изпълнението на заложения за 2021г план, ще доведе до положителен финансов резултат в края на 2021г. Това е една година по-рано от планираното в края на 2019г.
По значителна печалба очакваме да реализираме през 2022г, когато планираме да разпределим и първия дивидент. Разбира се, тъй като компанията е в начален етап на развитие, в следващите няколко години, плановете са ни да развием бизнеса и извън БГ. По-голяма част от печалбата ( около 2/3 ), ще бъде инвестирана в развитие на продажбите, а останалата част ( 1/3 ) да бъде разпределяна, като дивидент.
Поздрави,
Обмислям своето участие в предстоящото ИПО. Единственото, което ме притеснява е излизането на доказан и утвърден фонд като Neveq от вашата компания. За мен това е червен флаг. Мисля, че ще ни е полезно, ако получим повече яснота по казуса.
Поздрави,
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julian Sofroniev Разгледай мнение
Здравейте!
В следствие на ситуацията с Ковид19, в началото на годината, предприехме мерки, които доведоха до значително подобряване на финансовия резултат. Загубата на компанията през 2020г ( - 190 ) намалява три пъти в сравнение с 2019г. ( -577 ). Запазването на ниските разходи и изпълнението на заложения за 2021г план, ще доведе до положителен финансов резултат в края на 2021г. Това е една година по-рано от планираното в края на 2019г.
По значителна печалба очакваме да реализираме през 2022г, когато планираме да разпределим и първия дивидент. Разбира се, тъй като компанията е в начален етап на развитие, в следващите няколко години, плановете са ни да развием бизнеса и извън БГ. По-голяма част от печалбата ( около 2/3 ), ще бъде инвестирана в развитие на продажбите, а останалата част ( 1/3 ) да бъде разпределяна, като дивидент.
Поздрави,
Освен силно ударения от кризата туристически сектор, който вероятно ще намали инвестициите си, къде другаде виждате възможности пред компанията?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеМоже ли да ни уведомите, каква дивидентна политика смята да провежда компанията като публична..Кога мислите да изплатите първият си дивидент и в какъв размер..
Поздрави,
- 4 Харесвания
Коментар
-
Здравейте!
Надявам се, че отминаващата и изпълнената с негативни емоции и предизвикателства 2020г е донесла много положителни резултати в инвестиционен аспект.
Преди няколко месеца обещах на участниците във форума, че когато "БИОДИТ' стане публична компания, ще може да разчитате на своевременна, коректна и точна информация лично от мен!
Днес официално обявихме дата ( 21.01.2021г ), за Първичното публично предлагане на акции на компанията. Подробна информация, може да намерите на сайта на компанията в секция Инвеститори.
Предполагам, че както и преди, ще има много въпроси относно развитието на бизнеса, промяната в акционерната структура, какво се случи през 2020г, както и какво предстои пред компанията.
Ще се радвам да отговоря на всички въпроси, които бихте имали.
Поздрави,
Юлиан Софрониев
- 3 Харесвания
Коментар
Коментар