Първоначално изпратено от Van Basten
Разгледай мнение
Относно очакванията Ви за 200-300К, според мен е непостижимо. Би било страхотно и бих се радвал да греша, ама... За пример ще дам Ксайоми (Xiaomi), които правят такива обороти в Германия, ама пазарната им капитализация е 32млрд. Евро с близо 16млрд. акции фрий флоут. Тук ФФ е 6,45млн. акции. По груби сметки около 900к са акциите около Импулс и собстваника му, за които съм останал с впечатление, че се държат дългосрочно. Останаха 5,5 млн акции. Не съм запознат с другите инвеститори в компанията, като това доколко планират да държат дългосрочно тук, но според мен няма чак толкова много акции на пазара, за да се поддържа такъв средноседмичен обем на търговия в Германия. На среща в края на миналата година Димитър Димитров призова хората да извадят акции в Германия, защото когато липсват по-големи обеми (20-30к) местните инвеститори не смеят да погледнат по-серионо към акцията, защото им липсва ликвидност. Според мен ще продължи да има флуктоации при търговията покрай отчети, някоя друга прогноза, някой друг нов голям партньор, черния петък и т.н. Що се отнася до старта на търговията в Германия и обемите, които бяха изтъргувани, според мен в голяма степен са били от фенове на марката (за които се говореше, че имат интерес към компанията), което бе и една от причините за листването в Германия. Сега може би профила на инвеститорите се променя с оглед на всички събития, на които компанията участва.
Коментар