нов един милион раздаден като кредити за последния месец..........кредитната експозоция нарасна до 32 милиона...........след като минат 40 -45 мио ще чакаме (предполагам) новина за увеличение на капитала...................
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Елана Агрокредит АД (EAC / 0EA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеСамо дето юнаците с един удар свалиха справедливата стойност с около 15% и я приближиха до пазарната
Коментар
-
Първоначално изпратено от Novaka_Bull Разгледай мнениеВижте сега, нещата не са толкова страшни......стига УД да си оползотвори СК и макс. Одобрения от проспекта привлечен капитал......а не другата година да цъфнат с едно предложение за увеличение преди да са направили 42 МБ кредитен протфейл примерно. Тогава ще има доходност за всички и УД и акционерите ще са доволни. Имам акции и дружеството все още ма кефи
Коментар
-
Вижте сега, нещата не са толкова страшни......стига УД да си оползотвори СК и макс. Одобрения от проспекта привлечен капитал......а не другата година да цъфнат с едно предложение за увеличение преди да са направили 42 МБ кредитен протфейл примерно. Тогава ще има доходност за всички и УД и акционерите ще са доволни. Имам акции и дружеството все още ма кефи
Коментар
-
Първоначално изпратено от Novaka_Bull Разгледай мнениепо т.1 прибират 0,5 ст. на акция допълнително
по т.2. прибират приблизително 1 ст. на акция допълнително
Още няма в ТР отчет за 2015-та, но 2014-та АМ е завършило под нулата, та не може да се прецени дали това е кожодерство, или нещо не са я измислили скалата навремето.
Моето предложение е да разкарат т.1, и да прибират всичките 5лв. Или по т.1 границата да е съпоставима с подобни КИ (някъде на око - около 15% )
лично мнение - не е препоръка.
Коментар
-
По принцип ми бяха симпатични, но с това значително увеличение на таксите малко се престараха...
След като веднъж са "определили правилата на играта", след като са обявили при какви условия, управляващото дружество ще управлява парите на акционерите и след 2 събирания на капитал, изведнъж съществено да променят правилата на играта, ми се струва меко казано некоректно....
Да бяха обявили тези промени ПРЕДИ 2-то набиране на капитал през миналата година и така всеки да си преценява, но сега....
Отделно, според мен е честно да си заработват парите, като вършат работа и увеличават обемите на бизнеса, а не като просто увеличат маржа си на печалба !
Можеше поне да направят промените само за новопривлечения бизнес, а не за всички лизингови договори (т.е. и действащите)...
Доста грубичко изпълнение наистина....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Novaka_Bull Разгледай мнениеПоиграх си да посмятам,.............реално и с думи прости към сегасшните нива на лихвите цялата галимация означава 2 неща:
1. Прибират с около 5% повече от чистата печалба (цялата)
2. прибират по 5 лв на декар
горното означава че сега :
по т.1 прибират 0,5 ст. на акция допълнително
горното при сегашните лихвени нива и прогнозни резултати от 2,2 мио печалба преди всички разходи по УД и прочие
Коментар
-
Поиграх си да посмятам,.............реално и с думи прости към сегасшните нива на лихвите цялата галимация означава 2 неща:
1. Прибират с около 5% повече от чистата печалба (цялата)
2. прибират по 5 лв на декар
горното означава че сега :
по т.1 прибират 0,5 ст. на акция допълнително
горното при сегашните лихвени нива и прогнозни резултати от 2,2 мио печалба преди всички разходи по УД и прочие
Коментар
-
тези пак ловят балъци
явно 2013г 5% доходност им се сруваше достатъчно ниска, за да я постигнат
сега обечи не са успели и смъкват границата на 3%
какво значение има за техния бизнес основния лихвен % освен евентуални по-малки разходи за лихви
това отгоре отгоре го видях - може някъде да не съм коректен
но от самолет се вижда, че тук нещата са изцяло почти в полза на ЕланаLast edited by fortiss; 11.07.2016, 16:29.
Коментар
-
Първоначално изпратено от White Walker Разгледай мнениеПриятно или неприятно? Защото на мен ми се струва, че УД ще печели повече за сметка на акционерите. Типично като за ЕЛАНА. Те така направиха и с ЕЛАРГ през 2006г.Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнениеЕлана Агрокредит с промяна във възнаграждението за обслужване
Подозирах, че ще изненадат акционерите приятно, учудвам се, че не бе по - рано.
Коментар
-
Елана Агрокредит с промяна във възнаграждението за обслужване
Подозирах, че ще изненадат акционерите приятно, учудвам се, че не бе по - рано.Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Тъпо парче Разгледай мнениеМда, явно това е целта, но доколкото тия 5лв са оправдани да отиват изцяло за Агромениджмънт, защото все пак целия хартио- и клиенто- поток го въртят те, повече ме смущава success fee-то, което според мен, е забодено много ниско. А все пак капитала трябва да си изплаща риска, което определено не е 1% над България.
п.п. нямам акции, но обмислям, за това не е препоръка.
Като препоръка само имам да си използват одобрения от ОСА ливеридж и да помислят за нови продукти. Имам акции (около номинала ) мнението ми не е препоръка за влизане или излизане от акцията.
Коментар
Коментар