Първоначално изпратено от maretoff
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Подценени дружества на БФБ
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
Свилоза, Софарма, БРЕФ
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеОчевидно е, че няма еднозначен отговор на въпроса към днешна дата. Затова предлагам най-активните в тази тема да посочат по 3 дружества и да се засекат цените им след 3, 6 месеца. Само така ще се види кой прав и кой крив!destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Първоначално изпратено от Sashko Разгледай мнение
Ти остави тези в дъното. Там нещата са ясни, имат някой друг актив (все пак е актив, макар спящ), които не носи доход и или е на загуба. П/Б = 0.30 при Зрънчо.
Ами кажи колко трябва да е РОА, РОЕ за да се обоснове П/Б = 2 както и 4 като стъпки, че и повече. И посочи има ли компании на БФБ с тези показатели, които да заслужават П/Б 2 или 4. И моля, без сравнение с АМАЗОН и подобни.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от johny-bravo Разгледай мнение
Аз съм си ги сметнал за тези които ме интересуват. Ти сметнал ли си колко са на Синергон, Топливо и Зрънчо?
Ами кажи колко трябва да е РОА, РОЕ за да се обоснове П/Б = 2 както и 4 като стъпки, че и повече. И посочи има ли компании на БФБ с тези показатели, които да заслужават П/Б 2 или 4. И моля, без сравнение с АМАЗОН и подобни.
Коментар
-
Поискай ги от БФБ да ги мерят.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Поискай ги от БФБ да ги мерят.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4f4 Разгледай мнение
Хахаха, наистина започва да става нелепо!
Коментар
-
Първоначално изпратено от johny-bravo Разгледай мнение
Не е феноменална, защото Сашко не я е чувал Дай сега една таблица класирани по ROE и ROA да видим "подценените" дружества според теб каква рентабилност имат спрямо собствения капитал и активите
Коментар
-
Значи излиза именно, че е надцено. Очакванията са големи, цената също. Кое е подценено?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнениеБългapcĸият зaвoд зa paдиaтopи "Kopaдo" нa ĸpaчĸa дa cтaнe №1 пo пpoдaжби в Eвpoпa https://money.bg/business/balgarskiy...-v-evropa.html
Коментар
-
Така е да се плаща 20 пъти счетоводната стойност трябва компания да е определено, ако не световен, то поне регионален ФЕНОМЕН. Амазон явно са. То и Моста беше на П/Б 20, но не беше феноменална компания. Не съм чувал нищо за компания Корадо, а следя борсата, така че вероятно нито компанията, нито акцията са феноменални за щедрите х4 БВ. По-скоро и двамата знаем каква е истината.
Коментар
-
Не съм чувал нищо за компания Корадо, а следя борсата, така че вероятно нито компанията, нито акцията са феноменални за щедрите х4 БВ.destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
Коментар