IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Подценени дружества на БФБ

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от maretoff Разгледай мнение

BREF, NEOH, HIKA, DOVUHL, SFARM
    Тук кой каквото има да продава него изтъква.

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение

Свилоза, Софарма, БРЕФ
      BREF, NEOH, HIKA, DOVUHL, SFARM

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
        Очевидно е, че няма еднозначен отговор на въпроса към днешна дата. Затова предлагам най-активните в тази тема да посочат по 3 дружества и да се засекат цените им след 3, 6 месеца. Само така ще се види кой прав и кой крив!
        Свилоза, Софарма, БРЕФ
        destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Очевидно е, че няма еднозначен отговор на въпроса към днешна дата. Затова предлагам най-активните в тази тема да посочат по 3 дружества и да се засекат цените им след 3, 6 месеца. Само така ще се види кой прав и кой крив!
          Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Дай таблица с данни, но ги свържи двете П/Б и РОА/РОЕ. И ще се види. За акциите с П/Б под 1 мисля каквато и възвръщаемост да излезе, цените им ще са заслужени и подценени.

Коментар

• Първоначално изпратено от Sashko Разгледай мнение

Ти остави тези в дъното. Там нещата са ясни, имат някой друг актив (все пак е актив, макар спящ), които не носи доход и или е на загуба. П/Б = 0.30 при Зрънчо.
              Ами кажи колко трябва да е РОА, РОЕ за да се обоснове П/Б = 2 както и 4 като стъпки, че и повече. И посочи има ли компании на БФБ с тези показатели, които да заслужават П/Б 2 или 4. И моля, без сравнение с АМАЗОН и подобни.
              Пак с твоето P/B. Еми виж колко са Return to Assets и Return to Equity на компаниите с P/B от 2 и 4 и сам ще си отговориш на въпроса. Но първо виж на Зрънчо, Топливо и Синергон колко са ROA и ROE.

Коментар

• Първоначално изпратено от johny-bravo Разгледай мнение

Аз съм си ги сметнал за тези които ме интересуват. Ти сметнал ли си колко са на Синергон, Топливо и Зрънчо?
                Ти остави тези в дъното. Там нещата са ясни, имат някой друг актив (все пак е актив, макар спящ), които не носи доход и или е на загуба. П/Б = 0.30 при Зрънчо.
                Ами кажи колко трябва да е РОА, РОЕ за да се обоснове П/Б = 2 както и 4 като стъпки, че и повече. И посочи има ли компании на БФБ с тези показатели, които да заслужават П/Б 2 или 4. И моля, без сравнение с АМАЗОН и подобни.

Коментар

Поискай ги от БФБ да ги мерят.
                  Сашко, приятелски съвет, продавай ако имаш някакви акции и не се занимавай!

Коментар

Аз съм си ги сметнал за тези които ме интересуват. Ти сметнал ли си колко са на Синергон, Топливо и Зрънчо?

Коментар

• Първоначално изпратено от 4f4 Разгледай мнение

Хахаха, наистина започва да става нелепо!
                      Ами темата е "ПОД-ЦЕНЕНИ ДРУЖЕСТВА"! При П/Б=4 за да е подценено както с примера за АМАЗОН, трябва фактор ФЕНОМЕН. Такъв фактор при Корадо няма и е смешно дори да се търси.

Коментар

• Първоначално изпратено от johny-bravo Разгледай мнение

Не е феноменална, защото Сашко не я е чувал Дай сега една таблица класирани по ROE и ROA да видим "подценените" дружества според теб каква рентабилност имат спрямо собствения капитал и активите

Коментар

Значи излиза именно, че е надцено. Очакванията са големи, цената също. Кое е подценено?
                          Хахаха, наистина започва да става нелепо!

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
                            Бългapcĸият зaвoд зa paдиaтopи "Kopaдo" нa ĸpaчĸa дa cтaнe №1 пo пpoдaжби в Eвpoпa https://money.bg/business/balgarskiy...-v-evropa.html
                            Значи излиза именно, че е надцено. Очакванията са големи, цената също. Кое е подценено?

Коментар

Така е да се плаща 20 пъти счетоводната стойност трябва компания да е определено, ако не световен, то поне регионален ФЕНОМЕН. Амазон явно са. То и Моста беше на П/Б 20, но не беше феноменална компания. Не съм чувал нищо за компания Корадо, а следя борсата, така че вероятно нито компанията, нито акцията са феноменални за щедрите х4 БВ. По-скоро и двамата знаем каква е истината.
                              Не е феноменална, защото Сашко не я е чувал Дай сега една таблица класирани по ROE и ROA да видим "подценените" дружества според теб каква рентабилност имат спрямо собствения капитал и активите

Коментар

Не съм чувал нищо за компания Корадо, а следя борсата, така че вероятно нито компанията, нито акцията са феноменални за щедрите х4 БВ.
                                Бългapcĸият зaвoд зa paдиaтopи "Kopaдo" нa ĸpaчĸa дa cтaнe №1 пo пpoдaжби в Eвpoпa https://money.bg/business/balgarskiy...-v-evropa.html
                                destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

Working...
                                X