Първоначално изпратено от Гари
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Взаимни фондове
Collapse
X
-
Не знам как прехвалените мениджъри на тези фондове имат очи да предлагат услугите си. Като отвориш сайта на БАУД http://baud.bg/quotes/ и им погледнеш графата "Доходност от дата на публично предлагане" просто онемяваш - ми те повечето са на минус. Най-старият взаимен фонд - Адванс Инвест, от 2004 г. насам е донесъл 1,66%. За 13 години - 1,66%. Няма нито един, чиито резултати да бият най-тъпата инвестиция в банков депозит. Какъв идиот трябва да си, за да довериш парите си на такива некадърници.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Недей се връзва на фондовете.Това го знам от личен опит. Там всичко е ЛЪЖА и на никой не му пука щот тяхното си върви от твоите пари. "Експертите" им са такива , че като видиш доходността от годината и я сравниш с който си искаш индекс ще се втрештиш. Ако индекса е плюс 10 фонда ще е плюс 2. Обратно ако индекса е - 10 то на фонда ще е -20 поне.Решавай сам но в никакъв случай фонд.Късмет.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение
доколкото знам животзастраховането носи пенсия, освен ако не е само рискова компонента, ама тогава нема какво да ти секвестиратМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
Пенсия от застраховка... ти си намерил весели гъбки в пролетният лес, нали така?Last edited by nradev; 12.05.2017, 03:41.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
............... На БФБ все още има компании които предлагат 3-4% годишен дивидент, като риска ти е същия както и през фонд, с тази разлика че там имаш такси при купуването на акциите и при тяхната продажба, но не и за управление..........
Освен това твърдиш, че при покупката на акции на една компания нямаш разходи за управление, както при фондовет. А разходите за персонал, амортизация, външни услуги, данъци и администрация на въпросното дружество какво са според теб? Ето, Софарма, например, според заверения индивидуален годишен отчет за 2016-та имат подобни разходи в размер над 87 млн. лева, или 15,4% от активите!
Само отбелязвам, не правя реклама на каквито и да било инвестиции или финансови инструменти. Просто всеки труд си има цена - този на предприемачите (компанията) и този на специалиста (фонд, финасов съветник, архитект, зидар, плочкаджия). Като не разбирам от медицина, отивам при лекар. Да, мога да избера и самолечение, но и за това се искат знания и не винаги ще се справям добре.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение
несеквестируема е само застраховка живот.ама пенсията от нея е секвестируемаМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от badboy99 Разгледай мнениеПривет,аз ви попитах дали си заслужава да инвестира в взеимни фондове при възращаемос от 1,8 при положение че Инвестбанк предлага депозити от 1,3 процента при който доходността е сигурна.Иначе търсия около се може повече доходнос ,зная че най е изгодно да ги вложа в някакъв бизнес но на този етап не ми хрумва нищо и затова се опитвам до като ми хрумне нещо да извлече колкото се може повече доходнос .Last edited by mancev; 10.05.2017, 19:20.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение...да, бе...че ти си казал.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
Има фондове с по-висок и по-нисък риск, това е така.
Депозит - това е тъпо - лихви вече - извънредно кежави - и това: така.
Бамките не искат парите на хората на депозити, затова предлагат фондове, което е нормално - за тях депозитите са пасив.
Съветвам те - освен доходност да търсиш допълнителни ползи от инвестиция във фонд - несеквестируемост и намаляване на данъци.
Нивото на риск вече си е твое решение.
Ще ти напиша лично съобщение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от badboy99 Разгледай мнениеПривет,аз ви попитах дали си заслужава да инвестира в взеимни фондове при възращаемос от 1,8 при положение че Инвестбанк предлага депозити от 1,3 процента при който доходността е сигурна.Иначе търсия около се може повече доходнос ,зная че най е изгодно да ги вложа в някакъв бизнес но на този етап не ми хрумва нищо и затова се опитвам до като ми хрумне нещо да извлече колкото се може повече доходнос .
Коментар
Коментар