Мисля, че е човечка Дивиденти ще растат, да - но имат ного да наваксват високите цени на акциите. Всеки си знае - дори да инвестираш на БФБ, ДПФ и инвестиционна човешка са си полезна диверсификация и защитени от очесване парички.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Взаимни фондове
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
16-а може и да бяха 4%, ама сега... Като чета новините за сборищата и резултатите и гласуваните дивиденти - при повечето дивидентната доходност е жалка - на Pfizer, дето си я взех днес основно стратегически е по-сосна, след 30% данък и нищо че е №1 във хапчевият бизнес на света. Сосна дивидентна - от читавите компании дават само 5-6. Конкурентна дивидентна - ако сравняваме с британските напримерно - кои? - Жабокът, Атерата... Еланата? Други?
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнениеМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Рая Разгледай мнение
Благодаря!
И аз не знам къде да се насоча?
Ниските лихви обезсмислят депозитите, въпреки, че имам и ще имам и на депозит пари.
Но искам и някъде другаде да вложа.
Мисля и за допълнително пенсионно осигуряване.
Вие какво ще ми препоръчате?
Взаимен фонд, или пенсионно осигуряване?
http://www.elana.net/bg/news/1224/di...ohod-ot-4.html
Коментар
-
Първоначално изпратено от Рая Разгледай мнениеЗдравейте!
Използвам темата, за да не отварям подобна.
Какво мислите за спестовните планове на Елана? И въобще за спестовните планове?
Също за инвестиционните програми, без застраховка, на Алианц? Предложиха ми Интерглобал?
Благодаря предварително за всяка насока!
Пиша ти на лични, мога да предоставя доста информация и решения.Last edited by Императорът; 17.05.2017, 23:31.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от fantasy_gt Разгледай мнение
Спестовните планове са просто схема, с която инвестирате редовно малки суми. Няма такова нещо като "спестовния план на ... еди кой си". Вие определяте колко ще инвестирате всеки месец, тримесечие, полугодие... Повечето чужди фондове обаче имат минимална сума за инвестиция, докато за местните е обратното - повечето нямат.
И аз не знам къде да се насоча?
Ниските лихви обезсмислят депозитите, въпреки, че имам и ще имам и на депозит пари.
Но искам и някъде другаде да вложа.
Мисля и за допълнително пенсионно осигуряване.
Вие какво ще ми препоръчате?
Взаимен фонд, или пенсионно осигуряване?
Коментар
-
Това определено не е вярно. При реалистичното допускане, че става дума за фонд с история поне 10-11 г. (т.е. да има почти цял пазарен цикъл зад гърба си) и алтернативата на инвестиция в него е едногодишен депозит, подновяван всяка година при новите условия, има поне един местен фонд, който бие депозита.
Разбира се, рискът на двете алтернативи е несравним.
Да не говорим, че ако сравним произволен фонд, ориентиран към България с произволен годишен депозит (пак в България) за последните точно 10 години, сравнението ще е твърде забавно
Коментар
-
Също за инвестиционните програми, без застраховка, на Алианц? Предложиха ми Интерглобал?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Snipe Разгледай мнение.........
Фондовете, носещи повече от депозита, трябва да са стартирали примерно миналата или по-миналата година и по тази причина не са подходящи за сравнение.
Разбира се, рискът на двете алтернативи е несравним.
Коментар
-
Виж тук: http://karollcapital.bg/fileadmin/ka...v-rastezh.htmlLast edited by Alee; 16.05.2017, 19:50.“Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”
Коментар
-
Надявам се разбираш, че тази доходност е на годишна база?
Не защитавам никого, но за какъв период депозит става дума в твоето сравнение? За да е коректно, трябва да е направен при старта на съответния фонд и да съществува до днес. При това положение съм сигурен, че има поне няколко фонда, донесли повече от депозита.
Фондовете, носещи повече от депозита, трябва да са стартирали примерно миналата или по-миналата година и по тази причина не са подходящи за сравнение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Гари Разгледай мнениеНе знам как прехвалените мениджъри на тези фондове имат очи да предлагат услугите си. Като отвориш сайта на БАУД http://baud.bg/quotes/ и им погледнеш графата "Доходност от дата на публично предлагане" просто онемяваш - ми те повечето са на минус. Най-старият взаимен фонд - Адванс Инвест, от 2004 г. насам е донесъл 1,66%. За 13 години - 1,66%. Няма нито един, чиито резултати да бият най-тъпата инвестиция в банков депозит. Какъв идиот трябва да си, за да довериш парите си на такива некадърници.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Гари Разгледай мнение......... от 2004 г. насам е донесъл 1,66%. За 13 години - 1,66%. Няма нито един, чиито резултати да бият най-тъпата инвестиция в банков депозит. Какъв идиот трябва да си, за да довериш парите си на такива некадърници.
Не защитавам никого, но за какъв период депозит става дума в твоето сравнение? За да е коректно, трябва да е направен при старта на съответния фонд и да съществува до днес. При това положение съм сигурен, че има поне няколко фонда, донесли повече от депозита.
- 1 like
Коментар
Коментар