Първоначално изпратено от tony1975
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Избор на фонд за инвестиция
Collapse
X
-
-
извинявам се - прехвърлям от съседна тема, защото по-късно видях наличието на тази!
Прехвърлих малка сума която държах в TBI Dynamic още от 2008, в Елана Балансиран Еврофонд. Разочаровах се от факта че рисковия фонд на мениджмънта управляващ парите на ПФ Доверие е набухал 20% от парите си(ми) на депозит в КТБ!!! Представих си какво ще стане с последните останали във фонда и неизтеглили инвестицията си, когато банката фалира , защото ако сега загубата е 20% с изтеглянето на ср-ва от фонда и намаляване на активите му тези 20% ще се увеличават за оставащите на влака. Оказа се че по закон ср-та на ВФ в депозити не са гарантирани дори и до 200К!!!
От друга страна съм приятно изненадан от прозрачността на Елана - вече втори месец получавам пълна справка с всички позиции от портфейла на фонда - портфейла ми харесва БРАВО!!!Last edited by tony1975; 05.11.2014, 10:00.
Коментар
-
Първоначално изпратено от chimney Разгледай мнениеПодкрепям Амунди по 7 причини, които видях:
1. Амунди Асет Мениджмънт: активи под управление към 30-и Юни 2013 г.
2. No.1 в Европа – Общ размер на управлявани активи в световен мащаб (фондове от отворен тип, посветени фондове, мандати) – Източник: IPE Toп 400, класация, публикувана през юни 2013 г., въз основа на данни към 31-и декември 2012 г.
3. No.9 в световен мащаб - Общ размер на управлявани активи в световен мащаб (фондове от отворен тип, посветени фондове, мандати) – Източник: IPE Toп 400, класация публикивана през юни 2013 г., въз основа на данни към 31-и декември 2012 г.
4. No.1 във Франция – Източник: Юроперформанс NMO – декември 2010 г. – Фондове, установени във Франция.
5. No.2 в Европа – Източник: Lipper FMI – декември 2010 г. – Фондове, установени в Европа и свързани с офшорни територии.
6. No.4 в Европа - Фондове от отворен тип, целеви фондове, мандати – Източник: Top 120 IPE Европейски Иституционални Мениджъри, публикуван през юни 2010 г., на база данни към декември 2009 г.
7. No.6 в света - Фондове от отворен тип, целеви фондове, мандати – Източник: Top 120 IPE Европейски Институционални Мениджъри, публикуван през юни 2010 г., на база данни към декември 2009 г.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nikolov Разгледай мнениеаз подкрепям инвестицията в земеделска земя, най-добрия вариант за следващите пет години у нас
Коментар
-
Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнениеАз ще се насоча към амунди. Франция е стабилна държава, освен това имат и фондове в евро, което ме устройва защото елиминират валутния риск
1. Амунди Асет Мениджмънт: активи под управление към 30-и Юни 2013 г.
2. No.1 в Европа – Общ размер на управлявани активи в световен мащаб (фондове от отворен тип, посветени фондове, мандати) – Източник: IPE Toп 400, класация, публикувана през юни 2013 г., въз основа на данни към 31-и декември 2012 г.
3. No.9 в световен мащаб - Общ размер на управлявани активи в световен мащаб (фондове от отворен тип, посветени фондове, мандати) – Източник: IPE Toп 400, класация публикивана през юни 2013 г., въз основа на данни към 31-и декември 2012 г.
4. No.1 във Франция – Източник: Юроперформанс NMO – декември 2010 г. – Фондове, установени във Франция.
5. No.2 в Европа – Източник: Lipper FMI – декември 2010 г. – Фондове, установени в Европа и свързани с офшорни територии.
6. No.4 в Европа - Фондове от отворен тип, целеви фондове, мандати – Източник: Top 120 IPE Европейски Иституционални Мениджъри, публикуван през юни 2010 г., на база данни към декември 2009 г.
7. No.6 в света - Фондове от отворен тип, целеви фондове, мандати – Източник: Top 120 IPE Европейски Институционални Мениджъри, публикуван през юни 2010 г., на база данни към декември 2009 г.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеБошлаф. Няма нито един момент в последните 15-20 години, когато бамковият депозит да е бил най-доброто решение. Ама нито един момент. Хеле пък сега: ами че то простите човешки застраховки вече дават доходност колкото бамковите депозити.
Коментар
-
Бошлаф. Няма нито един момент в последните 15-20 години, когато бамковият депозит да е бил най-доброто решение. Ама нито един момент. Хеле пък сега: ами че то простите човешки застраховки вече дават доходност колкото бамковите депозити.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеE те затова я "обожавам" тая държава...ако може изобщо да се нарече държава.
Пак виновни и никой в затвора няма да има, и напълно вярно е че всички пак ще плащаме като попове за далаверите на такива като тебе за да ти възстановим паричките от пирамидата.
За такива умници като тебе напълно важи приказката за хипопотама в лай...та и голямата му уста.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениекъм момента който цитираш депозита в КТБ наистина беше най доброто решение...... всички ще плаща,е като попове за далаверите на няколко изрода.
Пак виновни и никой в затвора няма да има, и напълно вярно е че всички пак ще плащаме като попове за далаверите на такива като тебе за да ти възстановим паричките от пирамидата.
За такива умници като тебе напълно важи приказката за хипопотама в лай...та и голямата му уста.
Коментар
-
Първоначално изпратено от sk. Разгледай мнениеО, не определено не се радвам на фалита на банката. Всъщност аз самият щях да съм един от изгорелите, ако банката работеше с нормално работно време, така че няма на какво да се радвам.
Направи ми изключително лошо впечатление начина, по който февруари 2014 година Бате Пешо се влита насам и натам и прославя космическите проценти на КТБ. Интересно ми е сега да чуя неговия коментар за създалата се ситуация?
Тук става дума за криминални деяния а аз не съм специалист по криминални деяния и правосъдие.Ще има много дела срещу държавата и всички ще плаща,е като попове за далаверите на няколко изрода.
Коментар
-
О, не определено не се радвам на фалита на банката. Всъщност аз самият щях да съм един от изгорелите, ако банката работеше с нормално работно време, така че няма на какво да се радвам.
Направи ми изключително лошо впечатление начина, по който февруари 2014 година Бате Пешо се влита насам и натам и прославя космическите проценти на КТБ. Интересно ми е сега да чуя неговия коментар за създалата се ситуация?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеНе мога да ги разбера от коя порода са тия дето се кефят по подобен начин...Това е защото винаги сравнявам хората с някой животински вид - все едно си гледам Animal planet . Винаги ще има и тревопасни и хищници...
Ти ми се видиш някакъв мършояд
Пешко не падай (и духом тоже ) - щото ще те налазят мършоядите. Докато си прав нямат шанс .
Коментар
-
Първоначално изпратено от sk. Разгледай мнениехах, жалко, че сте засрали така мощно темата. А започна добре....
Бтв, не следя други теми, но какво става с Бате Пешо, още ли се кефи на "Мустака".... Дали видя 7.5% към минус 100%? Или може би пак другите са прости?
Ти ми се видиш някакъв мършояд
Пешко не падай (и духом тоже ) - щото ще те налазят мършоядите. Докато си прав нямат шанс .За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
Коментар